Наръгалият полицаи в Брюксел имал личен мотив

Мъжът бил ударен от полицейски автомобил, трябвало да се откаже от спорта
10 окт 2016 19:58,
11
Наръгалият полицаи в Брюксел имал личен мотив
Снимка: БТА

Мъжът, който рани с нож посред бял ден двама полицаи в Брюксел и счупи носа на трети миналата седмица, не е терорист, както съобщи прокуратурата след инцидента. Той е имал личен мотив да посегне на униформените. Това заяви неговият адвокат при гледането на мярката му в съда.

43-годишният бивш военен бил ударен от полицейски автомобил при пътен инцидент на магистралата преди две години. Той пострадал сериозно и бил принуден да се откаже от кариерата си на кикбоксьор. Понеже смятал, че виновниците за инцидента не са получили справедливо наказание, Хишам Д. решил да си разчисти сметките с полицията.

Още по темата

Миналата сряда посред бял ден той нападна с нож на улица в брюкселския квартал "Скарбеек" двама полицаи като прободе единия във врата, а другия в стомаха. Той беше прострелян в крака от трети полицай, като при опита да бъде задържан, му счупи носа.

Полицията арестува и брат му като първоначалното разследване се насочи към терористичен заговор заради подозрения, че двамата братя са поддържали връзки с радикализирани мюсюлмани.

Адвокатът на двамата отрича тази версия, като обяснява случката с лични мотиви. Двамата братя остават в ареста. Защитата не е искалате да бъдат пуснати под гаранция.

След пътния инцидент Хишим е трябвало да се откаже от хобито си - кикс бокса, както и от плановете си да стане треньор. Той е белгийски гражданин, бивш войник и баща на 5 деца.

Следствието не е коментирало версията на защитата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мдаа,Хишам имал личен мотив,брат му-Сюлейман и той,а баща им-Мусалим просто обича да си коли хора!?Версията с амока почна да отпада,вече е на мода"личния мотив".След месец-ще минем на "афект от семеен скандал".И всички са "белгийци"!?!?Само НЕТЪРПИМОСТ на обществото ще спаси положението,управляващите явно са си направили уговорка-народите им не искат "тези"-те продължават да ги пускат!?"ДЕМОКРАЦИЯ-ВЛАСТ НА НАРОДА"!?!?
8
3
 
6
 
! Отговори
Излагация преди 7 години
Бивш военен, Белгия го обучила и му плащала да държи жежко оръжие, а той размахва хладно.
7
3
 
6
 
! Отговори
Военен, бе! преди 7 години
Я. какви военни имала Белгия!Не че нещо, но ние сме в един съюз с тая основателка на НАТО и ЕС. И както се планира да дойде европейска подкрепа да ни варди границите ...
6
2
 
7
 
! Отговори
ами преди 7 години
Да,не е терорист-вЕрвамеви!
5
2
 
13
 
! Отговори
ОФ преди 7 години
Поплювковци! Докато не нападнат някой еврокомисар или депутат няма да им призная, че си изпускат нервите.
4
1
 
6
 
! Отговори
Верно преди 7 години
До ССВече да.
3
1
 
17
 
! Отговори
Чувствително момче преди 7 години
Сега психолог, затвор като хотел и доброволки да ги развличат, да не се съклетисва.А на брат му медал, че не е наръгал никого. Все още.
2
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хишам Дне било амокнаЙ МИ БИЛО правоверен изпълнявал волята на аллаха
1
2
 
27
 
! Отговори
СС преди 7 години
Хишам Д..... типично име за Центална Европа