Европейските ценности – пред изпитание

Местните референдуми са проява на егоизъм
24 окт 2017 14:07,
41

Референдумът в Каталуния, а и последвалите в Ломбардия и Венето са проява на егоизъм, отсече бившият ни посланик в САЩ Елена Поптодорова.

Избирателите в двете най-богати области на Северна Италия - Ломбардия и Венето гласуваха за по-голяма независимост от правителството в Рим.

Още по темата

Те призовават за намаляване наполовина на вноските, които плащат в италианската хазна, както и за пренасочване на приходите от данъци към местните власти.
 
"Това съвсем спокойно може да бъде наречено егоизъм и слепота за ближния. Една от основополагащите ценности на Европейския съюз от доста време е подложена на тест. Става съпрос за солидарността. Издигаме я като знаме, а тя се пропуква", посочи в студиото на "България сутрин" бившият посланик на България в САЩ Елена Поптодорова.

Според нея колкото повече ЕС успее да възпроизведе своя първоначален замисъл, съдържащ в себе си идеализъм, романтика, себеотрицание и щедрост, толкова по-сигурни и единни ще бъдат държавите членки по отношение на собствените си граници.

Пред Bulgaria ON AIR Елена Поптодорова реторично попита какъв Европейски съюз ще бъде структуриран, ако всъщност не можем да се съхраним това многообразие в рамките на собствените си съществуващи в момента граници държава по държава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
2
 
! Отговори
meri преди 6 години
kakvi tsennosti sebeotritsanie toest az sam nishto za da ima za drugite..... az iskam moito az da blesti da bade uvajavano da sam gorda evropeika i da ima samo za mene i za semeistvoto mi v momenta evropeitsite sa dokarani do tam che gi e strah da rajdat niamam namerenie da pisha na kirilitsa mersi
37
0
 
2
 
! Отговори
JAS преди 6 години
Уважаема г-жо Поптодорова, никакъв егоизъм не е това, просто на т.н. Падания й дойде до гуша да плаща 75-85% от данъците на Италия, все тя да дърпа икономиката а мързеливия, неграмотен и мафиянски юг да я ограбва и да си пие еспресото на сянка. Че точно Вие се изказвате по въпроса е някаква шега...
36
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сериозно! Чуваме само фразата "европейски ценности". Назовете поне една.
35
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кви са тиа евруценнусти и кде съ ?
34
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кои са европейските ценности и дали чиновниците в Брюксел ги зачитат? И при комунизма имаше ценности, но после се оказа, че били грешни.... Да не се окаже утре, че и европейските ценности са били празна идеология?
33
0
 
6
 
! Отговори
славянин преди 6 години
Все повече региони и държави от концлагера ес се измориха от ''алтруизма'' на Брюксел и залагат на егоизма!
32
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Моля авторката да изброи европейските ценности. Звучи много размито, като извънземните. Всички говорят за тях, но никой не ги е виждал.
31
0
 
7
 
! Отговори
не крада ценност преди 6 години
гейценостите отдавна не са издържали изпита не се вписват в нормите за правота за да могат да не се огънат в изпитания отписани от най-висшият закон на праведността няма закон на ,,кривдата,, ,,ценности криви,, ценността е нещо скъпо ценно стойностно което се шлифова в изпитание и се калява характера става част от тебе като изпитание за верност в брака например ценността е доверието което се изпитва и калява в изпитание и доверието и любовта преминават от едно ниво на друго чрез изпитания
30
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Европейски ценности няма стига празни фрази. Инквизицията в средновековието хитлер, две световни войни дали са ценности?
29
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За каква солидарност говори Ленчето? Че ядем храни с еднакво качество? Че може да се строи с Русия Северен поток, но Южен не може? Че визите за САЩ са само за някои? Че Шенген е за всички други, но не и за нас? Че другите строят атомни централи, а нас ни принудиха да затворим няколко блока за жълти стотинки? Солидарно е само за някои!
28
0
 
16
 
! Отговори
Коце кмета преди 6 години
Егоизъм е да се иска плащане за кремове, друго си е да приложим европейска ценност и солидарно да го откраднем.
27
0
 
19
 
! Отговори
Хайде,стига! преди 6 години
Знаем какви са евро- ценностите на тази госпожа.Защо не се скрие ?
26
0
 
27
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 6 години
А бе какъв посланик,тази е най обикновена крадла от летището във Варшава.Хората там вероятно имат снимка да внимават ако изпълзи отнякъде.
25
2
 
11
 
! Отговори
Helleborus преди 6 години
По кой точно закон могат да се обединят мултикултурните хора? Европейците са го измислили. Създава се нова новеничка култура, която да заличи старите, така всички ставаме еднакви. Но аз твърдя, че християнството няма да бъде заличено. Мюсюлманите ще кажат същото и докато сме заедно, ние ще се борим за да надмогнат едните над другите, което е в ущърб на местните хора. Всъщност исках да кажа, че когато човек се чувства сигурен за безопасността си, той ще иска да се отдели на спокойствие.
24
1
 
19
 
! Отговори
Helleborus преди 6 години
... в конституцията. Това не се издържа. Културният закон в съзнанието на всеки човек стои над писания. Най-малкото писания никой не го чете, а културния е част от твоето съзнание. И когато хората установят, че съвестта им диктува едно, но в писания закон пише друго, всеки се бори за партия, за да промени конституцията. Орел, рак и щука, това е мултикултурализма. Невъзможно е конституцията да бъде поставена над съвестта, да не говорим, че не е правилно, защото й е производна. Тогава, как живеем?
23
0
 
22
 
! Отговори
Helleborus преди 6 години
Хората винаги са искали свобода. Затова са били разделени на семейства, родове, народи. Така се чувстваш най-добре. Обединенията на няколко рода в една държава е направено заради империализма, понеже огромни наемни армии са премазвали огромни територии. Все пак племената, които са се обединявали, са си били културно сродни. Днес от всичко хората най ги дразни мултикултурализма. Защото е някакъв нонсенс. Културата е закон, конституцията е закон, всяка култура иска да узакони културния си закон ..
22
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЕВРОПЕЙСКИТЕ ЦЕННОСТИ СА ФАЛШИВИ, КАКТО Е ФАЛШИВ И ДВУЛИЧЕН ЕВРО СЪЮЗЪТ.
21
2
 
30
 
! Отговори
Циник преди 6 години
В Саудитска Арабия - или щяха да я пребият с камъни....или да и ударят 20 плетени камшика на голо - посред мегдана!В Европа - и/им дават трибуна!
20
1
 
20
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Еваааа....жив да съм да прочета!Елена Поптодорова казала....няма място за толкова удивителни колкото ми иде да и тУря!Градацията е следната :НагълПо-нагълВлечуго РептилПоптодороваПодземното и нахалство - търси сравнение!
19
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма ли да им докарат повече мигранти, че да има "разумни" избиратели подкрепящи евтините банани и фурми в магазините?