Леден рекорд! На Антарктида живакът падна до - 98,6° С

Предишната най-ниска температура е била - 89,2 градуса
37
Леден рекорд! На Антарктида живакът падна до - 98,6° С
Снимка: архив, Reuters

Учени регистрираха в Антарктида най-ниската температура, измерена някога на повърхността на Земята - минус 98,6 градуса по Целзий,предава БТА като цитира ДПА.

Още по темата


Изследователска група под ръководството на Тед Скамбос от унивеситета в Колорадо се натъкнала на рекорда, като анализирала сателитни данни от заледения южен континент.

Екипът открил над 105 температурни показатели под 90 градуса по Целзий в южния полярен регион в периода 2004-2016 година.

Преди направеното откритие от колорадския екип, най-ниската температура на Земята беше регистрирана в руската полярна станция "Восток" в Антарктида.

На 23 юли 1983 година термометърът паднал до минус 89,2 градуса по Целзий.



Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още по темата: студАнтарктидарекорд
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
0
 
! Отговори
Живакът преди 5 години
Хлъзнах се и паднах!
28
10
 
4
 
! Отговори
Рикиджия преди 5 години
Нали имало глобално затопляне бе евро под логи ?
27
0
 
14
 
! Отговори
стефчо преди 5 години
На мен минус 86 ми е студено и ми протича носа,преставям си как ще съм на 98 под нулата!
26
15
 
23
 
! Отговори
Лъжи преди 5 години
Глобалното затопляне е мит. Последните дв години имаме рекордно падане на температурите. Данните ги има на сайта на НАСА. Да ама всички евроталнтически перстъпници мълчат ама ако някъде се измери малко по-висока температура всички почват да викат затопляне . Дайте да ви вемем още пари. Това е цялата работа с затоплянето да може развитите държави да спрът развиващите се като въведат разни механизми за разни въглеродни емиисии забрана на евтини източници на енергия.
25
3
 
18
 
! Отговори
Нещастни журналя преди 5 години
Първо температурата не е измерена на повърхността, а е в самия лед на определена дълбочина около 3 м под повърхността. Второ няма живак, а е измерена чрез сателити от космоса. Когато не може да преписвате новини от преди няколко дена не го правете, че изглеждате още по жалки от това което сте.
24
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 23Не че медиите отбелязаха фактите, изнесени от НАСа, ама те противоречат на теорията за някакво глобално затопляне. ------------------------------------------------------------На теб мозъка ти не функционира май .На какво се дължи силната вариация в температурите според теб
23
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някой с престилка е задържал малко повече копчето
22
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
24 - Пич, като си ограничен, мълчиш и слушаш, а не се правиш на вървежни. Разбра ли. РАЗБРА ЛИ БЕ ! ЕЙ !
21
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Где ги видяхти туй глубално затопляне, бе ? Ахахах. Карам си на метанката и хииич, ама хииич не ми пука.
20
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Екипът открил над 105 температурни показатели под 90 градуса по Целзий"Тоя текст в статията е откровена глупост, в търсене на по-научно изразяване или от некадърен превод.
19
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 22оф добре професоре
18
5
 
8
 
! Отговори
До 16 преди 5 години
"Аарон Браун анализира официалните данни за глобалната температура дадени от НАСА, в изданието Investors Daily News и забелязва нещо изненадващо. От февруари 2016 до февруари 2018 г. средните глобални температури са спаднали с 0,56 градуса по Целзий. Това, отбелязва той, е най-големият спад за две години през целия минал век." Не че медиите отбелязаха фактите, изнесени от НАСА, ама те противоречат на теорията за някакво глобално затопляне.
17
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На всички ви е пределно ясно, че става дума за израз, а не за научен термин... какво ми се правите на интересни не мога да разбера?
16
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Глобално затопляне няма, земята е плоска, никой не е стъпвал на луната, планетите не съществуват и никой не е летял в космоса защото не може да премине през купола. Всичко останало е дрън дрън за наивници.
15
2
 
4
 
! Отговори
Моше преди 5 години
А аз продавам хладилници и фризери на ескимосите.
14
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Живакът падна... еех неграмотни джyрналяяя....
13
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 11Понеже тези от вас който имат много силен проблем да разберат елементарни понятия вече го наричат "Климатични промени". Понеже това явно ви е по-лесно за разбиране понеже според вас климата е еднакъв на всякъде и ако ще се говори за глобално затопляне съответно трябва да се затопля на всякъде.. ама това е благодарение на родното българско образование ...
12
6
 
7
 
! Отговори
До 12 преди 5 години
За точни измервания не се използват живачни термометри. Още повече, за такива, където се очаква температурата да падне под точката на замръзване на живака. За дипломите не знам, но е добре да се осведомяваш, преди да пишеш, за да не ти се смеят.
11
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А аз мислех да нося сладолед на пингвините заради глобалното затопляне.
10
1
 
2
 
! Отговори
Кире преди 5 години
Аз се грея зимата с най евтиното гориво..купувам си една бутилка от 0.700 и си пия в къщи без да паля печка ..в която и стая да влезна...топло ми е..и навън на двора на снега и студа да излезна да се изпи*кая и на двора ми е топло..хлъц..да да..