200 000 чехи поискаха оставката на милиардера Бабиш

Бабиш е обвинен в корупция и се разследва от ЕК
Обновена: 16 ное 2019 21:16 | 16 ное 2019 20:47,
20
200 000 чехи поискаха оставката на милиардера Бабиш

Снимка: Reuters

Над 200 000 чехи се събраха днес в Прага, за да поискат оставката на премиера милиардер Андрей Бабиш, съобщи Франс прес.

Бабиш е обвиняван в корупция и срещу него се води разследване на Европейската комисия по подозрение в конфликт на интереси заради холдинга му "Агроферт".

Председателят на правителството на Чехия отхвърля тези обвинения, пише БТА.

Бабиш бе уличен и като агент на службите по времето на комунизма, показват тайни досиета на полицията от 80-те. Милиардерът отрича и това.

Над 200 000 души участват в демонстрацията в парка "Летна", съобщи в "Туитър" чешката полиция. Протестът бе организиран в навечерието на 30-ата годишнина от Нежната революция, свалила от власт комунистите в бивша Чехословакия.

Движението "Милион и един моменти за демокрацията", организатор на протеста, призова премиера да намери решение на конфликта на интереси или да подаде оставка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бабиш е окей.Чехите можеда поискат да станат американскищат от тия дето им плащатда протестират.
11
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не са просташки роби като нас. Затова и заплатите им са два пъти по-високи от нашите. Стойте си по къщите и мизерствайте, ***!
10
11
 
6
 
! Отговори
Slava преди 4 години
Протестърите не щат милиардер. Искат бедняк да ги яха докато забогатее ? Чехите и те превъртяха - масова лудост ги е обзела народите - париж , боливия , хонг конг. Като им спрат парите и ще се изпокрият по дупките.
9
9
 
12
 
! Отговори
Истината преди 4 години
Браво, достоен за уважение народ,а не *** и овце като нас,има много да се учим и патим....
8
3
 
4
 
! Отговори
Гошо преди 4 години
До Активист на БКПКое как се прави бе, чужденеца Кажи кое ,това да се водиш по акъла на соросовите лейтенанти ли имаш предвид, как се прави
7
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
в чехия положението не е лесносоропитеците са силни и пробунват техни слугии не е ясно дали тоя бабиш не е настъпал соропитешкото котеехите се бранят колкото могат но не им е лесно не еслучайно че си избраха президент комунист и краен антисоросистборят се и не се знае дали няма да ги замотатзащото ако тоя е бил в службите то това се е знаелои защо се показва сега- може би трябва да свърши нещо важно за сорос и не го е свършил - инак няма причина а и да изкараш 200000 си трябват доста пари
6
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
200 000 бугаре и през 97-*** когато долара удари 3 бона нямаше на улицата
5
5
 
22
 
! Отговори
ГРОБАР преди 4 години
Евала на чехите! А, вие се кланяйте на банкянския *** и треторазрядна мутра!
4
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Избрали милиардер за премиер?Чехите са лудди.
3
3
 
20
 
! Отговори
? преди 4 години
А тук Гешев и Цацаров обещаха 7 години робство. Но няма да намерим 200 000 будни трезви и мислещи Българи, така че е ОК да сме роби на мафията.
2
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поискали оставка на милиардера или поискали оставка на премиера Бабиш. На премиер оставка да се поиска, значи да се поиска да се оттегли от поста. Ама на милиардер да се поиска оставка какво точно значи - да се оттегли от милиардите си ли?
1
8
 
32
 
! Отговори
Активист на БКП преди 4 години
Ало,българите,видяхте ли как се прави ?!