Разбилият се украински самолет се запалил още във въздуха

Машината е опитала да се върне в Техеран
9 яну 2020 14:04, Елка Василева
29
Разбилият се украински самолет се запалил още във въздуха
Снимка: БГНЕС

Разбилият се вчера в Иран украински пътнически самолет не е подавал сигнал за проблем, но се е опитал да се върне на летището в Техеран, предаде Асошиейтед прес, като се позова на публикуван днес предварителен доклад на иранската Организация за гражданска авиация.

Още по темата

Очевидци на земята и в летящи в района самолети разказали на иранските разследващи, че падналият "Боинг 737" се е бил запалил още във въздуха, съобщи Ройтерс, цитирана от БТА.

При разбиването на самолета на Украинските международни авиолинии е отекнала мощна експлозия, вероятно защото той е бил пълен с гориво за полета до Киев, пише още в доклада, цитиран от АП.

Всички 176 души на борда загинаха при катастрофата. Жертвите са граждани на седем страни - 82 иранци, 63 канадци, 11 украинци, 10 шведи, четирима афганистанци и по трима германци и британци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
0
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
Руско-Йорданският усъвършенстван противотанков гранатомет РПГ-32 "Хашим" пишат, че е със заявена далекобойност до 2500 метра...
18
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако във възкуха е имало голяма концентразия на леснозапалими газове, от изстреляни ракети, като нищо може да е пламнал двигателя...
17
0
 
3
 
! Отговори
Сваля Боинг безотказ преди 4 години
Тор (натовско наименование SA-15 Gauntlet) е съветски тактически зенитно-ракетен комплекс предназначен за атака срещу въздушни цели като изтребители, хеликоптери, безпилотни самолети, както и за защита от крилати и балистични ракети. Системата е на въоръжение в СССР от средата на 80-те години на 20 век, и е обозначена по ГРАУ като 9К330.
16
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Плюс това, при активни военни действия, според мен е имало поне 5 спътника гледащи Техеран в този момент. Сто процента знаят какво се е случило, но по някаква причина всички мълчат. Или е ПВО на Иран, пуснато превантивно след атаките, или е чужда ракета, пусната в отговор на атаките. Или се е блъснал в някой дрон и се е запалил. При всички случаи, Иран са виновни, че са позволили полети в такъв момент и то при положение, че САЩ са забранили полетите там предишния ден.
15
0
 
2
 
! Отговори
@21 преди 4 години
Не е вярно, принципът е aviate, navigate, communicate. Т.е. последното нещо, което са щели да направят пилотите ако самолетът е имал проблем е да се свържат със земята. Но така или иначе, самолетът се вижда на видеата, че гори. Въпросът е дали става въпрос за ракета или за експлозия вътре. Аз по-скоро залагам на второто, защото ми се струва, че ракета би отнесла цялото крило на самолета, но може и да греша. Но двигателите са изпращали сигнал на Боинг, те трябва да знаят аквко е станало.
14
8
 
13
 
! Отговори
шматка преди 4 години
До тия долу дето обвиняват ту руснаците ту американците.Ясно е че сте т.рол.чета ама се поспрете малко.Няма кой друг да свали самолет над Техеран по това време освен ПВО на Иран.Няма как да стане да е някой друг без иранците да го засекат
13
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-първата работа на пилотите при технически проблем е да съобщят на земята и да искат аварийно кацане на най-близкото летище. Летището трябва да бъде подготвено за това аварийно кацане. В случая няма подаден сигнал, но иранците твърдят че самолета изгаряйки искал да се върне обратно. Има няколко записа в социалните мрежи на горящият самолет във въздуха и няма как да се отметнат от това иранците, въпреки че всичко друго което твърдят че се връщал обратно в Техеран са лъжи.
12
5
 
5
 
! Отговори
шматка преди 4 години
Е как ще се връща към летището без да подаде сигнал за авария.Нали на летището трябва да се подготвят.Пожарни линейки писти...Все по *** и *** изявления.Засега там са само иракчаните.Ще скрият надупчените ламарини и тогава ще пуснат други разследващи
11
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чист терористичен акт.Работа на арабеските.
10
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
на нито едно изказване на служители на Украинските аеролинии те не говорят на украински. В тази тежка ситуация те говорят на майчиния си език- руският език. нацките ще ги погнат
9
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Иран щял да даде черните кутии на Украйна, само че е много съмнително дали ще може нещо да се прочете от тях. Снощи категорично отказваха да ги дават днес обещават че ще ги дадат, явно с унищожени данни. Групата разследващи от Украйна все още не е допусната до мястото на катастрофата, явно там всичко се зачиства от революционните гвардейци преди да допуснат украинците.
8
7
 
6
 
! Отговори
Yoyo преди 4 години
Аз пък мисля,че лично Путин е виновен! Той е виновен за всичко! И за пластмасата в океана, и за водата в Перник!!!!За всичко и навсякъде е виновен той!!!
7
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ха-ха-ха, не е подаван сигнал за проблем, но искали да се върнат обратно на летището в Техеран. Моллите мислят хората за по-*** от тях. Очевидно че пилотите са били мъртви още преди да се сетят че трябва да се върат в Техеран. Иначе няма никаква логика, всички системи особено за комуникация в съвременните самолети са дублирани имат и автономно захранване, така че няма какво да се случи освен внезапна смърт за да се вържат логически твърденията на Иран. Удар с метеор е по-вероятен от локумите им
6
7
 
10
 
! Отговори
нарочно преди 4 години
Самолетът е нарочно свален. Стана точно когато Иран беснееше и искаше отмъщение. Прекалено е очевадно, за да е случайно.
5
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе,чебурашка,с кой акъл си мислиш,че руснаците,които подкрепят Иран,ще свалят самолет,пълен с иранци.Или само си чешеш езика.
4
5
 
6
 
! Отговори
така е преди 4 години
До ЧебурашкаТака беше, руска ракета яздена и направлявана лично от Путин. А това за пореден път доказва, че руснаците пак са по-зле от САЩ, там супермен си лети без ракета, а Путин може само с ракета, излагация!
3
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Въпросът е кой го запали?
2
13
 
3
 
! Отговори
Сорсойд преди 4 години
Путин е виновен ...Той беше в Турция тогава ...помня Аз...Путин и Русия те имат зъб на Украйнците ...отмъщават им !!!
1
8
 
7
 
! Отговори
.. преди 4 години
Всичко е възможно, арабелите не са много умни. Никога няма да разберем истината.