Джонсън сравни COVID-19 с последствията от Голямата депресия

Британският премиер оцени болестта като бедствие и пълен кошмар
29 юни 2020 15:05, Елка Василева
4
Джонсън сравни COVID-19 с последствията от Голямата депресия
Борис Джонсън. Снимка: архив, БГНЕС

Британският премиер Борис Джонсън заяви, че COVID-19 е „бедствие и пълен кошмар за страната“, но ще бъде грешка завръщане към режима на строги икономии в резултат на пандемията от коронавируса.

Днес в интервю за Таймс радио Борис Джонсън обяви, че ще излезе с план за „скок напред“ след пандемията.

Правителството вече обеща 1 милиарда паунда за изграждане на 50 големи училищни проекта в Англия и още 560 милиона за възстановяване на намиращи се в лошо състояние училища.

Още по темата

Джонсън заяви, че във Великобритания ще са необходими икономически усилия подобни на тези, положени от американския президент Франклин Рузвелт през 30-те години на миналия век за справяне с Голямата депресия.

„Сега е времето да се инвестира в инфраструктурата, сега е времето да се вземат дългосрочни решения за доброто на страната“, изтъкна премиерът.

Междувременно правителството препоръча карантината да не бъде облекчавана в Лестър от 6 юли, когато трябва да отворят заведенията и фризьорските салони заради ново огнище на заразата в града, предаде БНР.

Кметът на града сър Питър Соулсби съобщи, че е предложено карантината в Лестър да остане още две седмици след тази дата, но изрази недоволство от липсата на консултация с местните власти. 43 550 души са станали жертва на пандемията в Обединеното кралство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На Джонсън епидемията му дойде дюшеш, сега има с какво да се оправдава заради икономическия хаос настанал в Обединеното кралство след Брекзита. Оказа се че с никого не може да подпише търговско споразумение. Ако подпише със САЩ ще трябва да приеме техните стандарти за храни и напитки и да се откаже от търговия с ЕС, ако се съобрази с ЕС стандартите това ще отблъсне САЩ от английския пазар. Не върви да се сдуши и с Китай след китайските погроми в Хонконг, предизвикал гнева на UK.
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако просто спрем да мислим за това един ден какво щее много малко се тая тия може да откарат колкото си искат ако ние самите не спрем да мислим за това няма кои да ни помогне
2
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Англия се отърва от това тегло СИВ/ЕС.Кравата не дава повече мляко за СИВ и ЕС. Отворени граници и евро ***.
1
1
 
7
 
! Отговори
. преди 3 години
Ич да не ви пука! Не остана много и без това.