Рискът от COVID в Австрия според броя ваксинирани и запълнени интензивни легла

Мерките ще се разхлабват, щом броят на новозаразените падне с над 100 души
27 авг 2021 08:00, Елка Василева
11
Рискът от COVID в Австрия според броя ваксинирани и запълнени интензивни легла
Снимка: архив, БГНЕС

От днес в Австрия влиза в сила нова наредба на Министерството на здравеопазването, която урежда регионалните мерки, които ще се прилагат през есента.

Преценката на епидемиологичната обстановка ще се прави в зависимост от процента на ваксинираните в района и от процента на заетите интензивни болнични легла. Интензивните легла ще бъдат взети под внимание, след като за съответния район бъдат заети най-малко 10 процента от тях .

С висок риск от зараза ще се смята район, в който новозаразените за седмица на 100 000 души са както следва: 300 души при общ брой на ваксинираните под 50 процента от населението на района, 400 души при 50 до 55 процента ваксинирани, 500 души при 55 до 60 процента ваксинирани, 600 души при 60 до 65 процента ваксинирани, 700 души при 65 до 70 процента ваксинирани, 800 души при ваксинирани над 70 процента от населението в района.

Когато броят на новозаразените падне с повече от сто души, мерките се разхлабват.

Щом даден район бъде обявен за високорисков, на населението се забранява да го напуска. Съществуващите изключения са изрично упоменати в наредбата.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не знам за кой път пиша: смисъла на една ваксина е 1. Да предпазва от заразяване.2. Да предпазва от разболяване.3. Да предпазва от разнасяне на болестта.Всичко това не е валидно за това, което сега наричат ваксина!
7
0
 
6
 
! Отговори
До Разделяй и Владей преди 2 години
Именно. Но за мен сценариите са два : неваксинираните са виновни за апокалипсиса, затварям всичко, защото няма достатъчно ваксинирани. Или - ваксинацията е много успешна, супер, всички сте ваксани вече, обаче дойде нов щам от Марс, който е ултра мега заразен и пак затварям. Крайната цел е затваряне. Крайната цел е хората да свикна да живеят като роби и затворници с лека почивка и свобода за 2-3 месеца всяка година.
6
7
 
4
 
! Отговори
До 6 преди 2 години
Броят ваксинирани заразени не влияе върху натоварването на болниците, защото случаите са леки и те не стигат до болница. Където има по-нисък процент ваксинирани , там са тежките случаи и там е риска капацитетът на болниците да се превиши и нуждаещите се да не могат да получат помощ. Затова!
5
1
 
9
 
! Отговори
Оппа! преди 2 години
Толкова "Запозната" може да е само оная кухавела Деса Атанасова. Десо, ти ли си ***?
4
12
 
1
 
! Отговори
Запозната до 3 преди 2 години
Умряли са само комунисти дето не вярваха в идеята ГЕРБ
3
1
 
16
 
! Отговори
Оппа! преди 2 години
При Борисов умряха 18 хил души ***, Запознатата!
2
25
 
1
 
! Отговори
Запозната преди 2 години
Тук г-н Борисов добре,че въведе пунктовете. Пак Тея трябва да затворят всичко. И трети дози ваксини да дадат. Не искам някви си да ме заразяват. Ако беше ГЕРБ сега нямаше да има повече от 10 случая.
1
5
 
17
 
! Отговори
МАЙМУНСКИ ГРИПъ преди 2 години
Тия се чудят вече каква простотия да измислят и как да се престараят. Хората нямало да напускат района! Това и през война не е било.