Великобритания снабдява Украйна с противотанкови ракети

Отряд британски войници ще помогне в обучението на украинците
18 яну 2022 13:58, Елка Василева
66
Великобритания снабдява Украйна с противотанкови ракети
Снимка: архив, БГНЕС

Великобритания е започнала да снабдява Украйна с нови леки противотанкови оръжия в отговор на „все по-засилващото се заплашително поведение на Русия“, заяви британският министър на отбраната Бен Уолъс.

Още по темата

Сведенията за военна подкрепа идват в момент, когато Кремъл продължава да засилва разполагането на войски, като предислоцира сили в Беларус, който граничи с Украйна на север и се предполага, че това е най-вероятният път за нахлуване, предаде БНР.

Бен Уолъс информира депутатите в Камарата на общините за взетото решение за доставка на противотанкови ракети и че малък отряд британски войници ще помогне в обучението на украинците как да ги използват.

Министърът на отбраната изтъкна, че оръжията ще бъдат използвани само в случай на защита, но руският президент Владимир Путин наскоро се оплака, че страни-членки на НАТО продават най-модерно въоръжение на Украйна, каквато беше сделката на Турция за противотанкови дронове, наречена от Путин „провокативна“.

Има сведения, че Русия е струпала стохилядна войска по границите си с Украйна с искане страната никога да не става член на НАТО и други гаранции за сигурност, които на практика могат да позволят на Москва да разпростира сферата си на влияние в бившите съветски републики.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
2
 
1
 
! Отговори
Мохамадъ преди 2 години
Не харесвам *** НО това което правят англичаните се казва наливане на масло в огъня . Типично в техен стил , знаят че Жужето се дразни и го правят за да предизвикат конфликт и като попривърши конфликта да си появят накрая с победителите и да играят освободители . Големи *** са ама дано ги изядат индийците и пакистанците живо
50
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До криви НАТО сметки......Напълно съм съгласен с теб! Украинският народ не е само фашизоиди, бендеровци, питеци, ненавиждащи москалите! Маршируващите фашисти в униформи и със свои знамена и емблеми ще бъдат изловени и наказани от самите украинци! Не ми се говори за страшната навита пружина, която чака своя час в Одеса!Клането в Дома на профсъюзите ще бъде отмъстено!
49
4
 
7
 
! Отговори
Е и? преди 2 години
Кой ще ги напада с танкове? Танковете не са нападение - те са да поизравнят лунния пейзаж след многото фоерверки!
48
3
 
5
 
! Отговори
Толкоз им е акъла! преди 2 години
Изкарали са противотанкови оръжия насрещу масирана ракетна атака! БРАВО!
47
6
 
13
 
! Отговори
криви НАТО сметки преди 2 години
"Украинците ще се бият като лъвове срещу руснаците.Руснаците не са и мотивирани и ще дадат огромни жертви.Горките руски майки които ще загубят синовете си." - така си го предствят; А ще се случи: половината от украинците още същия ден минават на страната на руснаците, две трети от останалата половина дезертират накъдето им видят очите и чак останалата мижава част промити мозъци наторяват украинската земя за да порасне мира.
46
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Наглобритания снабдявала Украйна с леки противотанкови оръжия. Снабдява с леки, защото няма тежки. На Русия не й пука от леки. Русия е изкарала на линията "Буратино", "Солнцепек", "Тосочка" и "Терминатор".
45
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украинците ще се бият като лъвове срещу руснаците.Руснаците не са и мотивирани и ще дадат огромни жертви.Горките руски майки които ще загубят синовете си.
44
2
 
14
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
През 2014 също ги снбдяваха с оръжие в Донбас,но ефекта беше нулев.Укрите бяха разбити.
43
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Снабдяват ги да. И съм сигурен, че далеч не е безплатно. Но съм сигурен още, че си хвърлят парите ва вятъра.
42
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Боби .....Благодаря за УМНИКО! Обикновено те подкрепям, но ти наистина си самовлюбен преписвач от тук, от там и моята щедрост към хлевоустата ти муцунка свърши! Ние сме различни класи, момченце гласовито!
41
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Питам съвсем сериозно! Някой прочете ли или чу от български източник знаменателния факт, че Куба е поискала членство в ОДКБ? Сега, след като ВЕЧЕ го знаете, моля, коментирайте!
40
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айде бизнеса потръгна!
39
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 45 "самолетчето Су-75 Checkmate, което предизвика фурор още като макет" Русофилията в едно изречение.
38
2
 
9
 
! Отговори
До анонимен 29 преди 2 години
До до 30.....29 пише на 30! Ум да ти зайде! И какво написа? "Толкова много от тука пишещите биха продали и майките си за матушката Рассия"!!! Хкрементче смачкано, ако ти си продаваш дирника за дребни парици, знай, че НИТО ЕДИН, КОЙТО ПИШЕ ДОБРО ЗА РУСИЯ, НЕ ПОЛУЧАВА И СТОТИНКА! Русия има приятели, Русия няма пари за глупости! Парите й отиват за по-сериозни неща - подводниците Хаски, самолетчето Су-75 Checkmate, което предизвика фурор още като макет, а след 3 години ще изхвърли от пазара F-35!
37
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Във Варна, военно-историческият музей до морската градина има изложен руски дрон, който е бил на въоръжение в българската армия през 70-те и 80-те години на миналия век. Сега какво имаме?
36
5
 
8
 
! Отговори
до 39 преди 2 години
Английските противотанкови ракети са се самозапалили - гаранция.
35
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 37 "Русия да нахлуе през Беларус е слабо вероятно, защото Лукашенко е на страната на Киев" Ко? Хахахахахахаха. Русофилите сте забавни.
34
3
 
5
 
! Отговори
Deja vu от 2017 преди 2 години
В най-големите складове за боеприпаси в Украйна тази нощ е избухнал пожар, след което часове наред избухват снаряди, съобщиха местните медии. Властите не изключват да става дума за саботаж, защото според тях пожарът е започнал едновременно на няколко места.
33
0
 
4
 
! Отговори
до 36 преди 2 години
ами има видео в тубата, ама чакай верно за някои всичко е руска анимация и пропаганда.
32
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия да нахлуе през Беларус е слабо вероятно, защото Лукашенко е на страната на Киев, и както каза сам той, единствено може да навлезе в Украйна с... комбайни и трактори, да помага в селското стопанство на украйнците.Освен това Беларус, ще попадне под още по жестоки санкции.