Любов с интроверт - какво трябва да знаете?

Обикновено на интровертите им е нужно повече време, за да се отпуснат
50
Любов с интроверт - какво трябва да знаете?
Снимка: Istock

Връзката между интроверт и екстроверт може да е истинско предизвикателство. Това е така заради полюсната противоположност в начините на изразяване и възприемането на света при тези два полярни типа личности.

Да бъдеш интроверт не значи само да бъдеш срамежлив и мълчалив. Това е начин на възприемане на света наоколо, начин да обработваш и изразяваш живота, събитията и ситуациите в него. Дълбокото преживяване на всичко, което те заобикаля, те прави по-чувствителен и затворен. Докато да бъдеш екстроверт те кара да се зареждаш от енергията на другите, както и да излъчваш такава. Екстровертите се нуждаят от внимание. Те обичат светлината на прожекторите, обичат да говорят, споделят, презареждат се от шума, докато интровертите се презареждат от тишината.

Без значение дали сте екстроверт или интроверт, в природата ви е кодирано да обичате. А любовта невинаги пита дали човекът до нас е подходящ, съвместим, идеален. Ето защо в живота се случват всякакви комбинации в любовта, включително и между екстроверти и интроверти. Това не означава, че любов и връзка между двата типа личности не може да съществува. Просто понякога може да е предизвикателство.

Ако сте екстроверт и сте влюбени в интроверт, ето какво трябва да знаете за любовта с такъв човек. Така ще ви е по-лесно да се справите с предизвикателствата в такава връзка.

1. Вложете повече енергия в слушане.

Екстровертите изпитват трудности в изслушването. Те са енергични, обичат да говорят много, да изразяват себе си вербално, прекъсват и трудно изслушват другите, защото самите те имат нужда да бъдат слушани. Ако сте във връзка с интроверт, това поведение може много да го нарани и да го накара да се свие още повече в черупката си. Затова се опитайте да му предоставяте повече внимание. Изслушвайте го внимателно.

Опитайте се да потиснете порива си да го прекъсвате и да измествате фокуса в разговора към вас самите. Не заглушавайте интроверта, защото той много лесно ще се отдръпне. Интровертите отделят много време да изслушват другите. Те са като попивателни гъби на мисли, емоции и нагласи. Често те са емпати, на които приятели, близки и познати искат мнението по дадени въпроси, именно защото умеят да изслушват внимателно и да дават ценни съвети.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още по темата: флиртлюбовинтимно
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен до 17 23 преди 2 години
Точно както си е съм го написъл а ти комплексар/ка ли си лесбо/педро си не те знам но си ограничен/а г и злобен/злобарка а ,че жените най-голямата ви болка, че шейх няма да намерите и ще се задоволите с безработен или работещ слаб българин е факт
23
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен до 17 23 преди 2 години
Точно както си е съм го написъл а ти комплексар/ка ли си лесбо/*** ли си не те знам но си ограничен/а и ***/а и злобен/злобарка а ,че жените най-голямата ви болка, че шейх няма да намерите и ще се задоволите с безработен или работещ слаб българин е факт
22
0
 
0
 
! Отговори
винт преди 2 години
кво ша дупчим с тоя винтоверт не разбрах?
21
0
 
0
 
! Отговори
нямаме преди 2 години
нищо с екстри скьпа психоложке и мьжеложкеинтроверт е затворен 4овек екстроверт отворен а руски сме у4или 15 години няма кво да парадира6
20
0
 
0
 
! Отговори
наи преди 2 години
ве4е дьртите п=ендели да ес боядисват с траина боя ама доста траина
19
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Повечето хора са амбиверти, сиреч интроверт или екстроверт в зависимост от ситуацията.
18
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Многото говорене е признак на комплексарщина, жажда за внимание и нисък интелект. За съжаление българката доста говори.
17
0
 
2
 
! Отговори
Пр.позизиониране преди 2 години
Не се занимавайте с винтоверти. Заложете на професионалистите с хилти . Изкъртващ резултат.
16
1
 
4
 
! Отговори
Мальчик-гей преди 2 години
Какви са, тия винтоверти?! Въобще, от тука е ясно, че връзката на мъж с жена е загуба на нерви, спокойствие, пари и здраве. И поначало е грешка.
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз пък си мислех че това е човек дето приказва сгъзъси.
14
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пак я съсипахте тая държава.
13
0
 
2
 
! Отговори
Винтоверт преди 2 години
Колко издържа батерията след зареждане?
12
3
 
4
 
! Отговори
Кико преди 2 години
Скоро един ме пита: Ти интровертен ли си? Щях да му ударя един! Моля ви предупреждавайте за ново термини!
11
4
 
6
 
! Отговори
Инструктаж преди 2 години
За любоф с винтоверт или ударна бормашина, трябва да внимавате с накрайниците и оборотите. Затова по-добре си купете нов вибратор.
10
7
 
10
 
! Отговори
ЦИНИК преди 2 години
Няаа инроверт,минтроверт бря ! Либофта съ крепи на пари и голема паламарка !
9
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Интровертите обичат тишината и да остават насаме, защото от присъствието на много и шумни хора обикновено се изморяват. Те обичат да се зареждат от тишината и никога не се чувстват самотни, защото обикновено такива хора са интелигентни и самодостатъчни. Обичат да водят качествени, дълбоки разговори. Само че като цяло са неразбрани от повърхностните екстроверти, които се опитват да ги променят. Много погрешно!
8
2
 
2
 
! Отговори
бабини преди 2 години
от бабин ден
7
3
 
2
 
! Отговори
биологични преди 2 години
от бонзови поляни от производител екологи1чни
6
3
 
3
 
! Отговори
и преди 2 години
олио за заду6аване
5
4
 
3
 
! Отговори
не преди 2 години
имаме проекти за интернационално семеиство от челадинки пьрхутки и печурки