Типът партньор се определя от типа семейство, в който е израснал

Колебливият партньор е израснал с родители, които са били ненадеждни
29 окт 2022 20:46, Михаела Лазарова
13
Типът партньор се определя от типа семейство, в който е израснал
Снимка: Istock

Знаете ли, че семейната среда, в която сме израснали, на по-късен етап в живота ни се отразява на това какви партньори избираме за любовни връзки, какви партньори ще бъдем ние за другия. Отношенията, които градим с родителите си, за добро или лошо бележат любовния ни живот.

Вижте някои от любовните типове партньори и какво е характерно за всеки от тях.

Угаждащият

Угодниците в любовната връзка обикновено са тези хора, които са израснали в лоши, контролиращи и осъждащи семейства. Ако родителите ви винаги са намирали недостатъци в нещо, което сте направили, или ако смятате, че са ви показвали любов, само когато сте имали добро представяне в училище, то във връзката ви с партньор, вие ще сте този, който ще угажда.

Такива партньори търсят приемане и утвърждаване и винаги се уверяват, че поставят щастието на всички останали пред своето собствено. Ако се разпознавате в този тип партньор, то много е вероятно да проявявате и пасивност, нерешителност в любовта.

Жертвата

Този тип партньори обикновено са възпитавани в семейства на груби и агресивни родители. Жертвата е потайна, не обича да се говори за нея. Понякога някои от тези деца си изграждат цял вътрешен свят, за да се изолират и да се предпазят от действителността, изпълнена с грубост, а и нерядко с насилие.

Като възрастни може да им е трудно да осъзнаят стойността си и често могат да се чувстват неспокойни, незаинтересувани и апатични. Те дори могат да се окажат във връзка с контролиращ партньор и да се придържат към неговите нужди, както са се съобразявали с родителите си.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мия е израснал в кралското семейство- учтив алкохолик.
10
0
 
4
 
! Отговори
До "А стига бе& преди 1 година
И аз това се чудех - за партньорът израснал в добро и грижовно семейство. Такъв партньор явно е голяма рядкост, щом не го споменават, но той ще е перфектният тип! Любовта която е получил в семейството си, ще е моделът му за поведение.
9
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До SS - Вие с жена ти просто сте се намерили и сте си паснали. Това е рецептата за щастлив брак, но тя зависи и от късмета - да имаш шанс да срещнеш подходящия човек.
8
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До SS - Вие с жена ти просто сте се намерили и сте си паснали. Това е рецептата за щастлив брак, но тя зависи и от късмета - да имаш шанс да срещнеш подходящия човек.
7
1
 
7
 
! Отговори
А, стига беее! преди 1 година
Угаждащ, изживяващ се като жертва, избягващ, колебаещ се, контролиращ ... Поне един нормален няма ли? Какъв е онзи, който е израснал в добро семейство, в което родителите се уважават един друг и са любящи, внимателни и грижовни спрямо детето си?
6
1
 
9
 
! Отговори
SS преди 1 година
С жена ми макар ,че е азиатка се разбираме прекрасно ! Как може да съдите по семейството и средата в който е израснал партньорът ? И тя и аз сме израснали в крайна бедност ! Сега имаме всичко и можем да си позволим почти всичко ! С жена ми сме обиколили половината свят !
5
4
 
6
 
! Отговори
SS преди 1 година
Жена ми никога не е виждала майка ми ! Видя през края на 90-те год. веднъж баща ми във Виена ! А сина беше на 1 месец бебе ! Беше съвсем кратка среща около 10 минути ! Това е ! Аз самия съм израснал по улиците на Пловдив и София ! После в затвор за малолетни престъпници ,а като навърших 18 ме прехвърлиха в затвора в Пазарджик с гриф ОЗО.(ОПАСЕН ЗА ОБЩЕСТВОТО )
4
3
 
6
 
! Отговори
SS преди 1 година
Изобщо не познавам семейството на жена ми (азиатката) Преди години успя да издири единия от братята си ! Дойде ни на гости,възрастен човек уморен от живота и състарен от работа ! Дадох му 3000 US долара и му платих самолетните билети ! Човека се просълзи ! Замина за Югоизточна Азия и след две седмици ни съобщиха ,че са го убили вероятно да му вземат парите ! От седем деца май само тя е жива !
3
2
 
1
 
! Отговори
Човек с чувства преди 1 година
При обикновенните хора е така, но човек който е израстнал сред хора, които не са от елита, това не означава, че неговото място не е в елита!Нормално е да се прави изключение, защото има всякакви хора на този свят!Редно е човек да намери своето място в живота!Някои хора смятат че аз съм крадец, а защо , аз ако бях крадец щях да забогатея!Има 2 варианти човек да забогатеем , по честен път или по нечестен път!Нека да има ИЗГРАДЕН рай в живота ни, пророци са казали че ще има рай за нас хората!
2
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Едно време мама ми казваше, не я взимай, сине, тая уруууссспииияяяя, ша ти почерни живоотааа! Ама аз не послушах мама и я взех! И наистина е някакъв ужас! В началото беше добре! Ама майка докрая я тормозеше! Хубаво не видя от нея! Да бях послушал мама! Аама пуста любов, заслепена!
1
1
 
0
 
! Отговори
Човек с чувства преди 1 година
Защо някои хора са лъгали че аз съм болен , за да нямам приятелка ли?Те искат аз да бъда на сухо?!Искат да съм окаян и беден?Искат да нямам семейство?!Защо, нарочен ли съм?! :)Аз съм безработен мъж, нямам жена, но трябва оправия, защо някои хора искат да няма оправия с мен, защото е по важна системата ли?!