Мишел Обама – модел за подражание на момичетата

Херцогиня Катрин се нарежда на второ място сред най-вдъхновяващите
10 окт 2016 22:22,
12
Мишел Обама – модел за подражание на момичетата
Снимка: Reuters, архив

Първата дама на САЩ Мишел Обама е водещият модел за подражание на младите момичета, пише в. "Дейли експрес", цитиран от БТА.

В проучване на "Дисни", разкриващо най-вдъхновяващите женски фигури за съвременните девойки, второто място след съпругата на Барак Обама заема херцогинята на Кембридж Катрин. Трета е атлетката и олимпийска златна медалистка Джесика Енис-Хил. Следват писателката Дж. К. Роулинг и колоездачката и олимпийска златна медалистка Лора Трот.

В Топ 10 на известните жени, които служат за модели за подражание на младите момичета, намират място още телевизионна водеща Холи Уилоуби, известна и с благотворителната си дейност, холивудската звезда и активистка Анджелина Джоли, британската актриса и активистка Ема Уотсън, британската кралица Елизабет Втора и пакистанската активистка и най-млада носителка на Нобелова награда за мир Малала Юсуфзай.

Проучването разкрива, че младите момичета не свързват образа на съвременната принцеса с титли, тиари или бракове с принцове, а с грижите за околните, личните качества и самоувереността, отбелязва Ана Хил от "Дисни".

"Младите момичета имат нужда от силни ролеви модели. Хубаво е, че съвременните девойки черпят вдъхновение от загрижени, смели и решителни женски фигури", казва Джуди Райт, експерт по семейни отношения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
модел за подражание- в какво - в наднорменото тегло?
7
1
 
7
 
! Отговори
ййй преди 7 години
Днес, защо се излагате с такива статии? Това е все едно да напишете "Цецка Цачева - модел за подражание на момичетата."
6
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Баси простаците! Затова сме на това дередже в тая пробита държава, мислите, че само вие сте с компетентно мнение и всичко, с което не сте съгласни го оплювате! Комплексари пълни, а сте последна дупка на кавала!
5
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Страшно подражание,нали се разбра,че е било мъж после си е правил операции.Ако някой ден имам дете и почне да ми лабее трансполово ще го изгоня от нас.Да ходи на изгорелия цирк.
4
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мишел Обама е съпруга на масов убиец. И при това го подкрепя и печели от действията му. Не виждам в какво трябва да и подражават момичетата.
3
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Казват че някога е бил Майкъл! :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))0
2
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Голяма мъжкарана, просто ми се иска да надзърна зад завесата какво става в къщи и кой е с дебелата тояга в ръце.
1
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За афроафриканците да, за рдугите е просто шебек.