От Харвард до затвора: Гулнара Каримова - дъщерята на диктатор

Една провалила се принцеса
20 май 2020 20:11, Иванка Гъркова
17
От Харвард до затвора: Гулнара Каримова -  дъщерята на диктатор
БГНЕС

Тя е едно от най-известните имена в Узбекистан. Получила образованието си в Харвард, тя се завръща в своята родина и става успешна бизнес дама. През годините прави дизайнерски облекла и развива музикалните си заложби, като е спрягана за идеалния наследник на своя баща, но съдбата ѝ не е толкова благосклонна. Тя е Гулнара Каримова – дъщерята на бившия узбекистански президент Ислам Каримов. 

В средата на март 2020 г. съдът в Узбекистан осъжда 47-годишната красавица на 13 години и 4 месеца затвор. Причината са злоупотреби и опити за изнудване, като това е поредната присъда, която узбекската принцеса излежава по подобни обвинения. 
 
След като изпада в немилост през 2013 г., Гулнара минава през какви ли не перипетии и следите й се губят. Дори някои я смятат за мъртва. 
 
Колко заплетена е историята на диктаторската дъщеря? 
 
Опитва се да пробие като певица 
 
Каримова има привлекателна външност. Висока е над 180 сантиметра и е с буйна руса коса. Заради естествената ѝ красота веднага я забелязват и ѝ обещават бляскава кариера на музикалната сцена. След това разбират, че е талантлива и работи много усърдно, но има и сериозен гръб зад себе си. Освен това има свой собствен стил на обличане, което се харесва на продуцентите ѝ. 
 
„Стори ми се, че страната е нейна собственост... тя бе навсякъде“, разказва Джон Коломбо, който пристига от Лос Анджелис в Узбекистан, за да снима един от клиповете на щерката на тогавашния президент. Ликът на Гугуша, както бил нейният музикален псевдоним, бил навсякъде – във вестника, който си купил от летището, на витрините на магазините, по билбордове из улиците. Тогава той си дал сметка що за известна личност е Каримова. 
 
Хулио Иглесиас, Стинг и Жерар Депардийо са само част от звездите, които на драго сърце гостуват на принцесата в Ташкент. 
 
Има своя марка парфюм 
 
През 2012 г., когато става достатъчно популярна, тя решава да лансира своя марка парфюми – не само в своята страна, но и в чужбина. Плановете ѝ обаче се провалят много бързо.
 
Още от историята на Гулнара Каримова четете в Tialoto.bg 
Източник: Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво е нужно, за да станеш "успешна бизнес дама":1. Най-важно - чичко с яко парички, за предпочитане да ти баща и да е олигарх2. коефициент на интелигентност над 703. да правиш малко, много или супер много "услуги в натура" на правилните хора4. да симулираш дейностИзводът - ако баща й нямаше яко кинтаж, щеше да практикува само точка 3.Нот импресд, бате.
11
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не може милиарди долари да са "собствени", разберете го хора.Зад всеки милиард се крият милиони затрити човешки души.
10
5
 
0
 
! Отговори
ЗЗА НАЗИДАНИЕ преди 3 години
ТИПИЧНО ЗА КОМУНИЗЪМА - ВСКИ ПРЕЧЕЩ ИЛИ НЕУДОБЕН СЕ ОТСТРАНЯВА БЕЗЖАЛОСТНОТЪЗИ ЖЕНА Е ОЪДЕНА РЕАЛНО ДОЖИВОТНО НЕ ЗА РЕСТЪПЛЕНИЕ - А ЗА СПЛАШВАНЕ
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До А БОЙКО и ДОГАН ?Ще върнат...Стига да им поискат..Но засега няма кой!
8
0
 
14
 
! Отговори
Stalinista преди 3 години
Доста успешни студенти има Харвард. Явно, който има пари да киха, го приемат и даже завършва
7
4
 
21
 
! Отговори
До антиджендъра преди 3 години
Няма прайдове, затова пък корупция, връзкарсство и ялова икономика с празни хладилници. Такава причинно-следствена връзка се наблюдава в повечето страни, където няма прайдове. Въпрос на избор- няма лошо. Лошото е когато, както у нас има хем прайд, хем азиатско-руска икономика на празните хладилници.
6
7
 
7
 
! Отговори
антиджендар преди 3 години
До 6 АнонименТам няма прайдове и гендарНПОта на сорос
5
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Из азиатския "мир" царуват постсъветски режими, чиито Генезис е империята на злото.
4
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Тя се завръща в своята родина и става успешна бизнес дама" - Много ясно, какво друго!
3
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На сръбски плава е руса.Или синя.
2
1
 
23
 
! Отговори
Наблюдател преди 3 години
Да завършиш в Харвард, за да шиеш дрешки. Какво разхищение на време и средства. Напомня ми за една наша моделиерка, завършила история. От подобен произход.
1
4
 
22
 
! Отговори
Хаяско преди 3 години
Само проверявам Боко да не ви е забранил коментарите!