Воден капан: Момиче е алергично към... вода!

Дори изпотяването коства на Алекс жестоки изгаряния
7 апр 2015 22:09,
10
Воден капан: Момиче е алергично към... вода!
Снимка: Reuters, архив

17-годишно момиче попада сред 35-те души в целия свят, които са алергични към... вода!

Александра Ален разказва, че алергията й е толкова силна, че дори обикновено изпотяване може да й коства смъртоносно изгаряне на кожата, пише "Дейли мейл".

Алекс страда от водна уртикария, която е изключително рядко заболяване. Душовете на момичето са бързи и със студена вода, последвани от взискателно избърсване на всяка капчица, за да не се стигне до възпаление.

Ако водата се задържи малко по-дълго на кожата й, алергията буквално предизвиква експлозия, симптомите на която продължават до няколко часа.

Алергията на Алекс се появява преди няколко години. Забелязва, че ако се застои малко по-дълго време във ваната, по кожата й пламват червени петна като от изгаряне.

Лекарите дълго време не могат да открият какво точно й има. Докато тя самата не открива сайтове в мрежата с истории на хора, които описват подобни симптоми. Сама ги представя на медиците и те се съгласяват с нея, че това е нейното състояние.

Днес момичето избягва водата до колкото е възможно, защото лек за болестта й все още не съществува. Бяга от дъжда и не стои на топло, за да не се поти.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
Божидар преди 5 години
До братята Холик Не знам това
8
0
 
2
 
! Отговори
Божидар преди 5 години
И аз се чудя!
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 6Aquagenic urticaria, also known as 'water allergy' and 'water urticaria', is a rarely diagnosed form of physical urticaria. It is sometimes described as an allergy, although it is not a true histamine-releasing allergic reaction like other forms of urticaria. The defining symptom is a painful skin reaction resulting from contact with water. This may also be the effect of different temperatures of water, such as cold or hot, and can flare with chemicals such as fluorine and chlori
6
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Глупости......типичните сензации и измислици на "Дейли мейл". Не е алергична към вода, това е невъзможно. Водата е основата на живота. Това е все едно да си алергичен към кислорода или към протеините или витамин ц....... Сигурно е алергична към някоя от добавките във водата (хлор, флуорид... или някоя друга химия, а може водата там където живее да е замърсена със някаква бактерия.
5
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В СКГТ явно мнозинството от пътниците я имат тази алергия, имайки предвид смрадта която се разнася...
4
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А как пие вода?
3
3
 
26
 
! Отговори
братята Холик преди 9 години
Като има алергия от вода само ракия ли пие?
2
17
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Миче, ела у България и *** на някой билкар или ирисолог. С билки ще се оправиш.Или с хомеопатия.Аз преди 3г имах алергия към месо и консерванти, обиколих сума болници и лекари - всичко ми е 6 за тях.Накрая почнах билки + хомеопатия и за няма месец и проядох месо !!!
1
3
 
23
 
! Отговори
Някой.. преди 9 години
Възможно е, и е много неприятно. Друга разновидност е cold уртикария, от която и аз страдам и е странна за хората около мен. Ако стане студено - получавам алергична реакция на всички открити части от тялото.Но, спокойно, това не ме спира да изкачвам планини, спортувам или плувам - просто не трябва да ми става студено..