Силна, смела, борбена! Балерината с ампутирания крак

Едва на 9 г. Габи разбира, че трябва да се раздели с крака си
8

 Снимка: Bored panda

Когато Габи Шул от Мисури е едва на девет години, лекарите й съобщават шокираща новина  част от крака й трябва да бъде ампутиран, защото страда от остеосарком, вид рак на костите, който е засегнал коляното й. Но както виждате това не спира младата балерина да танцува и да сбъдва мечтите си!

Ракът е намерен случайно, когато Габи си прави рентгенова снимка, след като се контузила, докато се пързаляла с кънки.

След ампутацията, за да може да използва протезата си по най-добрия начин, лекарите обръщат ходилото на момиченцето на 180 градуса. Това й помага да закрепя чуждото тяло много по-стабилно и да стъпва по-уверено.

И тя наистина успява – днес Габи е на 15 и танцува хип-хоп, джаз, съвременни танци и балет. Също така тя е говорител на Организацията за борба с рака в детска възраст. Браво, Габи!


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
илиян преди 4 години
браво
6
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вдъхновение за нормалните хора. Олицетворение на святия дълг да се цени живота и предназначението му. Високо издигане над баналните потребителски капризи и неутолимите претенции на обезумялата от алчност посредственост, некадърна да оцени дори късмета си да бъде отмината от подобен лош късмет. Браво на детето и на човеците, които са с него!
5
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Миличкото!
4
0
 
2
 
! Отговори
цензура?! преди 4 години
Мда

**** = душевността
3
0
 
20
 
! Отговори
мда преди 4 години
*** на такова дете е впъти по-голям от на много други без проблеми... такива хора ще успеят да постигнат и щастие в живота си.. нещо недостижимо за мнго други посредствени личности и поради този факт те ще ги мразят. Успех на детето :)
2
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво на момичето!
1
2
 
26
 
! Отговори
БанМан преди 4 години
Прекрасна и лъчезарна!
Дано впоследствие не се окаже, че е лекарска грешка диагнозата.