Как да спрем ревнивите приятели?

Какво трябва да знаем за тях
5 юли 2017 20:22, Eкип на Teenproblem
10
Как да спрем ревнивите приятели?
Снимка: Instagram

Всички сме имали ревниви приятели в детството, които не ни дават на никого и ни искат само за себе си. Тези приятели обаче не се променят или поне го правят само от части.

Те продължават да ревнуват, но го пазят за себе си, защото усещат, че е изключително нелепо. Не таят лоши чувства, просто ви усещат като нещо, което трябва да бъде повече за тях, отколкото за всички останали.

Не се сърдете на такива приятели. Те са верни, въпреки че често правят нелепи неща и неуместни изказвания. Ревността се събира с времето и постепенно се изразява именно в това.

Когато такъв приятел се обади и не сте могли да вдигнете телефона, той няма да ви потърси отново, а ще чака вие да го направите. Ако не го сторите...”Ти не държиш на мен”, „Чувствам се нежелана.”, „Нямаш желание да чуеш това, което исках да ти кажа.”, „Може да съм ти звъняла за нещо важно.” и пр.

Още за ревнивите приятели можете да прочетете в TeenProblem.net


10
Още по темата: прияелство
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
7
 
! Отговори
С ревниво другарче преди 1 година
можеш да си изясниш отношенията. То иска да нямаш по-близък приятел от него. Това няма нищо общо с любовната ревност. Често се случва такова другарче да бъде истински, стойностен приятел, от какъвто всеки човек има нужда.
Нещо много по-опасно и извънредно лошо е завистливият "приятел". Такъв може да ти погоди мръсни номера и докато го разбереш какъв е, ще претърпиш доста загуби. Такъв човек ти завижда за по-добрите житейски шансове, за по-красивата външност, за по-стойностното гадже и т.н.
8
2
 
9
 
! Отговори
Красимира преди 1 година
Режеш и това е! Човек който не може да понесе мисълта, че си щастлив/а с половинката си и иска непрекъснато внимание без да му пука, че имаш връзка трябва да знае, че има граници които не бива да прекрачва. Прекрачи ли ги трябва да знае къде трябва да стои, дори ако трябва да му се напомни по лош начин. Да не говорим, че собственическото чувство над "приятел/приятелка" не е приятелство, а мания за притежание.
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 7
От къде да знае, че изпитва особени чувства към теб? Докато нещо не го провокира. И тогава самия той разбира,че ревнува и то много.Тази ревност им изяжда отношения та,приятелството начина на общуване.Доверие то което е безценно във едно приятелство,връзка.
6
0
 
3
 
! Отговори
граници преди 1 година
не сме ничия човешка собственост за да ревнуваме особено приятелите те не нахлуват да вредят иначе не са приятели
5
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кой си е ревнив си е ревнив.И ще става по-лошо.Тази ревност става перманентена,безпочвена...,търси се постоянен повод за ревност.Това е по-силно от тях.Понякога е неконтролируемо.
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Къде се чуло и видяло,хората като са във връзка да си слагат чатал на врата!?Някои са ненормални по отношение на доверието.Някаква луда непремерена ревност.
3
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен1
защо си във връзка като искаш лично пространство?!
2
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да не общуваме с българи!
1
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не понасям! Това е навлизане в личното пространство на човек.