7 от най-полезните храни за бъбреците

Хапвайте червени чушки
17 май 2019 21:12, Михаела Лазарова
3
7 от най-полезните храни за бъбреците
Снимка: Istock

Знаете ли какво е общото между лимоните, черешите, тиквените семки, червените боровинки? Тези вкусни храни са от особено значение за поддържането на добро бъбречно здраве. Бъбреците са едни от най-важните органи в човешкото тяло. Те са неговият филтър, спомагащ за елиминирането на токсините и излишните течности, образуването на червените кръвни клетки и контролират кръвното налягане.

Освен гореспоменатите храни и много вода, хубаво е да добавим още суперхрани към ежедневното си меню, които да се погрижат за тяхната нормална функция. Повече вижте в следващите редове.

По-мазни риби

Рибата е една от най-полезните храни за здравето на очите. Но високите количества протеини и полиненаситени мастни киселини, като омега-3 имат редица други ползи за здравето. Сред някои от тях са намаляване на възпалението, елиминиране на свободните радикали, намаляване риска от сърдечни заболявания, понижаване на лошия холестерол и защита на бъбреците.

Лук

Лукът помага на бъбреците да функционират правилно, освен това съдържа малко натрий. Той е богат на флавоноиди и кверцетин, които предотвратяват отлагането на мастни вещества в кръвоносните съдове. Кверцетинът е и антиоксидант, който се грижи и за здравето на сърцето. Хапвайте лук, защото той съдържа хром, който е важен за метаболизирането на мазнините, протеините и въглехидратите.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
4
 
2
 
! Отговори
Хемодиализа преди 4 години
За здравето на бъбреците, най-полезни са две бири на ден.
2
1
 
3
 
! Отговори
Йоанко Козел преди 4 години
За кой лук става въпрос , защото има около 1200 ( познати ) вида лук?!Или ,както и в другите статии на Мишето , след като прочетем статията , знаем по-малко ,отколкото преди това !
1
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мише, а има ли връзка между здравите бъбреци и здравият секс?