4 начина да подстрижем косата си вкъщи без фризьор

И да се справим безпогрешно
2
4 начина да подстрижем косата си вкъщи без фризьор
Снимка: Istock

Заради пандемията от коронавируса милиони хора по света останаха по домовете си, за да може заразата да се ограничи и да намалее разпространението ѝ. До много от нещата, с които бяхме свикнали и които приемахме за даденост, днес нямаме достъп. Фризьорският салон е едно от тези удобства и същевременно необходимости, от които външният ни вид и косата ни се нуждаят.

Какво да правим, ако сме си вкъщи и не можем да се подстрижем? Колкото и старателно да се грижим за косата си, колкото и маски да ѝ прилагаме, нищо друго не може да замени съживяващото подстригване, от което тя рано или късно има нужда.

За щастие има няколко добри начина да подстрижете косата си и сами вкъщи. Ето някои от тях.

Инвестирайте в качествени ножици

За доброто подстригване са необходими не само добри умения и професионален опит, но и остри ножици. Те ще помогнат да се предпазите от сдъвкване на косъма, накъсването му и влошаването на желаната линия, която искате да постигнете, тъй като е много трудно да се подстрижете сами без да сгрешите. Острите ножици ще ви помогнат в това.

За подстригване на черта

С помощта на бутилка с помпа напръскайте косата и я намокрете така, че да е влажна, но не да тече вода от нея. Внимателно я срешете. Вържете косата на ниска опашка. След това хванете с още един ластик точно по средата на опашката. Накрая завържете трети ластик малко преди краищата на косата. Изпънете добре краищата с пръсти и подстрижете леко.

Другият начин е като разделите косата на две равни части. Прехвърлете двата пласта коса отпред. Завържете я с ластик точно под брадата си. Опънете добре с пръсти краищата под ластика и подстрижете.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
5
 
! Отговори
х преди 4 години
Днес отидох при мойта фризьорка. Бачка си жената в едно гаражче в квартала. Само по един човек в гаража. Другите отвън. Дезинфекцира след всеки. Няма дерт. Някои салони са затворили, не знам защо.
1
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо не отидите на фризьор или генерала пак не дава?