Съкровището на Балканския полуостров - Черна гора

Какво трябва да знаете за страната преди да я посетите
29 юли 2020 20:00, Дарена Найденова
5
Съкровището на Балканския полуостров - Черна гора
Снимка: iStock

Макар че Черна гора е млада страна, все още неизследвана като туристическа дестинация, там можем да открием всичко – от световно признати паметници на културата, през поразителни национални паркове и национални герои, до гостоприемни хотели и незабравими пейзажи.

Милиони туристи от цял свят всяка година се стичат към тази красива малка страна със зашеметяващи крайбрежни зони и планини.

Подготовката

Като при всяко пътуване, една от най-важните стъпки е подготовката. Ако сме решили да се отдаваме на планински туризъм, то немислимо е да тръгнем към Черна гора без чифт удобни обувки и раница.

Ако планираме пътуване в горещите месеци от годината, то банският, джапанките, очилата и плажното масло са повече от задължителни. Дългата брегова ивица и кристалните води на Адриатическото крайбрежие ще ни накарат на мига да забравим за стреса и натрупаното напрежение.

Хубаво е да сме подготвени, че местната валута е евро, както и че часовата зона е UTC +1.

С какво да пътуваме, вижте в Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
българин преди 3 години
Ако пътувате с кола през Черна гора , ще ви се отвинтят мозъците от завои и планини ! Тамън слезеш от едната , и започваш да се качваш по другата ! Там , където са малкото прави и равни участъци , дебнат от пътна полиция и дерат кожи !
4
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чо то 200 милиона струват ва Цецо апартаментите само. Явно наистина много печелят
3
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До2Явно тези чужденци които купуват имоти в Черна гора са в голяма заблуда!А,,заблудените" никак не са малко ,годишно 170-200млн.евро печелят черногорците от продажба на имоти!!За държава 10 пъти по-малка от България това са много пари.
2
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пълни глупости. Всеки ден пишете за Черна Гора, пък то не е кой знае какво. Имат 2 града дето има какво да се види. Аз съм бил в Улцин и да ви кажа е пълен леш. Хотелите са им от Соца до един.Тръгнали да правят туризъм ама спрели посред. И само каманаци на всякъде. А пътя до там през Сърбия, понеже през Косово и Албания не е препоръчително е меко казано ужасен.От 6 до 6 понеже са завой до завоя стотици километри без мантинели, направо скачаш в урвата
1
5
 
6
 
! Отговори
Слава Україні преди 3 години
ЧЕРНОГОРСКИ БРАТЯ!