Застраховаме кучето срещу 100 лева годишно

Могат да се застраховат котки, овце, кози, пчели, свине
22
Застраховаме кучето срещу 100 лева годишно
Снимка: БГНЕС

Малко над 100 лв. струва едногодишна застраховка за домашен любимец у нас. Сумата стига за покритие на медицински разходи за прегледи, лекарства или при нанесени щети на трети лица от четириногия член на семейството, пише "Монитор".

Едно от застрахователните дружества на пазара предлага три варианта на полица за домашен любимец. Разликата между тях е нивото на покритие, като очаквано, колкото по-голямо е то, толкова по-висока е крайната цена. Полицата може да се използва както за кучета, така и за котки.

Най-евтиният вариант струва 117 лв., като той покрива до 130 лв. от разходите за лекарства при злополука и заболяване и до 700 лв. от медицинските ни разноски. По избор стопанинът може да включи второ лекарско мнение или покритие при нанесени вреди на трети лица. Най-скъпото предложение излиза 180 лв. годишно. При него общото застрахователно покритие се вдига от 700 на 2100 лв.

Важно условие е кучето или котката да имат валиден паспорт на домашен любимец, издаден от клиника или ветеринарен лекар в България. Освен това домашни любимци със специално предназначение като кучета от развъдници, полицейски кучета и кучета пазачи не могат да се застраховат. Някои брокери пък предлагат защита не само на домашния любимец, но и на животни, които са част от стопанството. Така животновъдите може да застраховат овце и кози, подрастващи прасета и свине за угояване, свине за разплод, еднокопитни животни на определена възраст, дори кошери с пчелни семейства.

Полицата покрива рискове като смърт от пожар, природни бедствия (градушка, удар от мълния, наводнение) или злополука. Покриват се и разходи при смърт от заразни, незаразни или паразитни болести. Застрахователната сума се определя според вида, теглото, породата, възрастта и други качества на животното. На база на тази сума и на тарифата за избраното от животновъда покритие се определя цена на застраховката, която се плаща еднократно или разсрочено до 3 вноски. При разсрочено плащане на застрахователната премия минималният размер на първата вноска е 40% от цялата дължима сума.


22
Още от Ако щете - вярвайте
Домовете на бъдещето се познават по чистотата
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
0
 
! Отговори
Спомняте ли си, преди 2 седмици
че преди доста години медиите съобщиха за котка, която била открадната в Пловдив и която струвала $ 10 000. Била донесена от някоя от азиатските държави, забравих от коя.
Затова си струва да се помисли за застраховка в случай на кражба, макар че когато става въпрос за котка, чипирането е задължително според мен. През месец март е в състояние дори да скочи от прозореца от 3-ия етаж, веднъж имаше такъв случай с котарака на съседите. Върна се сам, по свое желание, когато се наскита.
21
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
То на апартамента е по-малка застраховката, засрамете се моля.
20
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
По улиците ситнят мъници, които съвсем не са от някаква супер рядка порода, но все пак струват по 1 000 лв парчето.
Ако някоя бабичка води на каишка такова кученце джобен формат и някой хулиган й го грабне в тиха уличка, където няма други минувачи на близо, кой да помогне на бабата и да догони крадеца?
Затова е странно, че не е предвидена застраховка в случай на кражба.
19
1
 
5
 
! Отговори
18 - продълж. преди 3 седмици
Щом почнаха да го извеждат на разходка, то си създаде навика като му махнат повода да прави една голяма обиколка на зелената площ пред блока им в луд бяг. Там само на едно място има храсти и докато тича, кучето само за няколко секунди се оказва зад тях. Не е имало проблем докато са го извеждали мъжът или жената, но първия път, когато са разрешили на 11-годишното им дете да го разходи, кучето не се появило иззад храстите. Значи правете сметка колко време някой е наблюдавал, за да го открадне.
18
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Никъде не видях да се споменава за застраховка срещу кражба на домашен любимец. Имам познати, които два пъти успяха чрез свои близки да си купят куче от някакъв реномиран развъдник в чужбина.
Първия път се доказа, че кучето е пристигнало благополучно на аерогара София и след това следите му се губят. С други думи, откраднато е още преди да бъде предадено на собствениците, които са били на летището и са чакали този самолет.
Втория път го отгледаха до 3-месечно и щом почнаха да го извеждат на разх
17
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Кучето пазач е ценно, особено ако е специално обучено. Защо не може да се застрахова?
А полицейските кучета? За подготовката им държавата е харчила пари и не случайно руснаците имат един шеговит израз, който е станал пословичен - "ученная собака".
16
0
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 седмици
а тикви могат ли да се застраховат?

"За един преател питам"../използвам израза на един колега БЕЗ негово разрешение,но се надявам да ма не даде на съд за.."цитателство"../
15
0
 
4
 
! Отговори
Q4е преди 3 седмици
Ама това Каско или гражданска?
14
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Аз мога ли да застраховам домашния ресничест бананояден гекон?
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Аз като нямам животни, съм застраховал мене си, при злополука и изрично за нападение от домашно/улично животно, че после не ми се занимава с общини и разни квартални батки-
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Инфомършал ли е това? )))
11
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Само застраховки от чужбина! Не може да си счупил ръката, а те да ти кажат чакай 2 месеца, че да одобри полица. Неее не не - парите на момента се дават!
10
1
 
10
 
! Отговори
Гьонсурат преди 3 седмици
Плащате 117лв, та ако стане нещо да ви дадат 130 :D:D:D
Офертата на века!

Жокер - ако първата година не им платите, на втората вече можете да си покриете сами до 234лв, а на 3тата до 351 !!!

Наглеци рекламирани от предатели списвачи в турски сайт!!!
9
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Х*лебарките, както видяхме, не само не ги застраховат, а ги и цензурират. Това си е явна дискриминация, особено под статия за домашни животни.
8
1
 
5
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 3 седмици
Всъщност стопански животни никой не застрахова, или е толкова скъпо, че не си струва. Това е защото Тиквата може по всяко време да избие животните, защото така му е хрумнало при борба с имагинерна чума.
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
А *** дали застраховат? Не мога да ги изтрепя, та поне да вкарам някакъв ред ..
6
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Язе застраховам против шор-шпияци. Имаме група за разчистване от такава напаст.
5
0
 
11
 
! Отговори
Тиква преди 3 седмици
Застраховайте си Тиквите, те са най опасни, разрушават обаянието, зрението, Мозъка, след това стават премиери.
4
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
звездичките да се четат stupid
3
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
супер, веднага тичам да застраховам мойта *** овца