Какво трябва да знаем за микроблейдинга?

Какво е и кога и как да се ползва процедурата
26 ное 2020 04:05, Дарена Найденова
3
Какво трябва да знаем за микроблейдинга?
Снимка: IStock

Микроблейдингът доби огромна популярност през последните няколко години. Независимо дали сте сгрешили с пинсетите през 90-те години и веждите ви никога не са се върнали към нормалния си блясък, или просто не ви се занимава да ги удебелявате рано сутрин, то микроблейдингът може да бъде лесно решение за плътни, перфектно поддържани и естествено изглеждащи вежди.

Но докато терминът „микроблейдинг“ е доста разговорен в наши дни, процедурата все още предизвиква объркване. Какво точно е това? Ще бъде ли на мода завинаги? Ще сгрешите ли, ако се подложите на процедурата? Въпросите са безкрайни, а на тях може да отговори само специалист по микроблейдинга.

Такава е Пирет Ава, която е известна с прозвището „Доктор на веждите“. Тя застава пред InStyle и разкрива всичко, което трябва да знаем за микроблейдинга, включително какво да очакваме по време на процедурата, основните грижи за веждите, колко ще ни струва и още.

Какво е микроблейдинг?

За разлика от молива за вежди, който може да изтриете вечер преди да заспите, микроблейдингът е полупостоянна процедура за татуиране, при която се използва специална ръчна писалка, за да се нарисуват черти, имитиращи появата на истински косми върху веждите. Въпреки че процесът е подобен на този за правене на татуировка, използването на мастило тук е далеч по-малко и е специално формулирано за микроблейдинг.

За кого е добра тази процедура?

Въпреки че на пазара има хиляди продукти за вежди, тези, които са склонни да изберат микроблейдинга, искат по-плътни, естествено изглеждащи вежди, но не искат да се занимават всяка сутрин с постигането на този ефект. Според Ава, ако се радвате на ефекта от молива за вежди, тогава ще бъдете доволни и от микроблейдинга.


Ако обаче сте бременна или имате медицински състояния, които няма да реагират добре на микроблейдинга, тогава трябва да се откажете от тази процедура.

Колко дълго издържа?

Не завинаги, но със сигурност много по-дълго от перманентен гел за вежди. Всъщност, според Ава, микроблейдингът може да издържи от една до три години, в зависимост от типа кожа, излагане на слънце и продуктите, които използвате. Все пак трябва да запомните, че е добре да ходите веднъж годишно на повторна процедура, особено ако кожата ви се омазнява бързо. При такова състояние мастилото има тенденция да избледнява и да се размазва по-бързо.

Какво се случва по време на процедурата и още за микроблейдинга, вижте в Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Може да използват блинфищека за по-сигурно.
2
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кое им е естественото?

Всички приличат на мумии, гримирани за театрално представление. Загрубяват чертите на лицето и състаряват.
1
2
 
1
 
! Отговори
Рунтавелка преди 1 месец
Вежди Рашидов това ли използва?