4 знака, че трудно подлежите на манипулация

Не се страхувате да изказвате мнението си
27
4 знака, че трудно подлежите на манипулация
Снимка: istock

В живота си срещаме различни личности – емпатични, забавни, негативно мислещи, мечтатели… Ние самите също сме съвкупност от положителни и отрицателни черти, които ни определят като личност. Сред любезните и измамно състрадателни хора, понякога към нас се опитват да си проправят път и манипулаторите. Дори и да сме били тяхна жертва, винаги има как да надградим себе си и силата на характера си, за да не позволим отново да пречат на щастието ни.

Дали вие сте лесна мишена за манипулаторите или сте силна личност, пред която нямат шанс, вижте в следващите редове.

Умеете да определяте лични граници

За някои хора границите са вредни, неприемливи, карат ги да мислят, че другите няма да гледат добре на тях. Всъщност, хората, които не подлежат на манипулации, задават граници. Още в началото на връзката, относно изневярата, очаквания, неща които държат. Но граници изграждат и с всеки друг. Така успяват да запазят себе си, взаимоотношенията си с хората, защото не жертват собствените си интереси и нужди. Съответно другите съвсем ясно разбират, че това са принципни личности, които не толерират манипулацията.

Знаете как да отстоявате себе си

Манипулаторите в детските ни години, в зряла възраст в лицето на роднини, приятели, любим човек, колега, преследват слабите. Обикновено се насочват към хора с ниско самочувствие, прекалено доверчиви и малко наивни, хора, които избягват конфликтите, защото са добри или възпитани.

Манипулаторите не търсят лидери, на тях са им нужни чувствителни личности. Още от деца знаем, че покажем ли се като слаби и ако не се опитаме да защитим позициите си, винаги ще има някой, който ще се опита да накърни самочувствието ни. Ако вие сте от тези, които не се страхуват да се изправят срещу манипулаторите, намерили сте елегантен начин да покажете, че те нямат място в живота ви, то определено знаете как да поставяте на мястото им такива отрицателни личности.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
3
 
3
 
! Отговори
зодии преди 2 години
Не сме зодии
2
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ми аз съм от тези, които не подлежат на манипулация. Например, никой не може да ме манипулира така, че да се ваксинирам задължително с доброволна ваксина! Направете я задължителна, премахнете информираното съгласие (не подписвам нищо при никакви обстоятелства) и тогава чак ще се ваксинирам!
1
1
 
1
 
! Отговори
anonimen преди 2 години
poredniyat pat za manipolacaii po vsicko si lici osobeno kato vidis ce mihaeelka e avtotkata