Рецептата Dnes: Супа с пилешко и домашни нудли

Топла зимна супа за сгряване и имунитет
24 яну 2022 10:00, Илияна Николова
14
Рецептата Dnes: Супа с пилешко и домашни нудли
Снимка: istock

 Продукти:

  • 1 цяло пиле, нарязано на парчета (без кости)
  • 4 стръка целина, нарязана
  • 1 морков, настърган
  • 1 глава лук, нарязан
  • Черен пипер на вкус
  • 1 л пилешки бульон
  • 2 яйца, разбити
  • 1 чаша топла вода
  • 2 супени лъжици олио
  • 1 чаена лъжица сол
  • 3 чаши брашно

Приготвяне:

В голяма тенджера на средна температура смесете пилето (нарязано на едро), целината, моркова, лука и пипера. Залейте с бульона и оставете да заври. Покрийте, намалете котлона и оставете да ври, докато пилешкото стане съвсем меко и започне да пада от кокала. Ще отнеме около 45 минути.
 
През това време пригответе нудлите. В купа разбийте яйцата. Добавете към тях водата, олиото, солта. Добавяйте брашното малко по малко, като омесвате, докато се получи меко тесто.
 
Отцедете бульона, като запазите месото и зеленчуците. Обезкостете месото. Върнете го в отцедения бульон заедно със зеленчуците. Върнете на котлона и оставете да заври наново. Направете нудлите, като нарежете омесеното тесто на малки топчета. Разточете ги и ги сложете в супата. Можете да ги пуснете и като топчета, пак ще се получи добре. Когато нудлите изплуват на повърхността, значи са готови, както и супата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако не мое се опраите - викнете баба си, тя знае ! Ако баба ви не е между живите - викнете медиум за посредник !
12
0
 
2
 
! Отговори
Pen преди 2 години
Ей много да внимавате с тази рецепта , четете внимателно !"Отцедете бульона, като запазите месото и зеленчуците. Обезкостете месото." - Аз като се пробвах да я направя първият път , изхвърлих месото и зеленчуците ор третия етаж през терасата и оставих само бульона. После си осъзнах грешката и ги събрах обаче пък пак идиотщина направих, нарязах пилето с костите и го сложих в бульона. Абе майката ми *** тая супа. А пък с "нудлите" какви проблеми имах , по-добре да не разправям.
11
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
от къде да си намера японка да ми прави домашни "нудли"?
10
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Споменах че авторът на статията е представител на малц.инствата щото не знае думата ФИДЕ и ми изтриха коментара.
9
0
 
5
 
! Отговори
До 1 преди 2 години
Знаеш ли каква е разликата между пилето градус и жълтото пиле.Едното достига около 1,5 кг за 38 дни, а другото 1,5-2,0 кг. за + 12 дни и жълтото е хранено с оцветени храни. Отделно и растежни хормони за всички. Аааа, разликата е и в цената. Бабите по селата като ги купят в края на пролетта и някъде по Коледа достигат теглото.
8
0
 
9
 
! Отговори
Чревоугодник преди 2 години
Хора, които не могат да пишат на елементарен български език, да ми дават акъл какво да си слагам в чинията? Ще пропусна, но поздрави за хъса и успех в начинанията.
7
0
 
5
 
! Отговори
_,,..дяДО ВАкси..,,_ преди 2 години
До от 3 -хаха, не бе. Понякога за направата на пилешки бульон, не се използва кубче маги, ами се варят костите - това всъщност е оригиналния метод за направата на пилешки бульон. След като извариш костите, ги даваш на кучето. От там и мита, че кучетата ядат кокали (ядат, да но варени <бел. ред.>). А в случая, списвачката го е отбелязала много нефелно, дори грешно, че рецептата е без кости, когато долу е описано, че пилето се вари С КОСТИ. Толко им е акъла брато.
6
1
 
8
 
! Отговори
Н1 преди 2 години
Нашата рецепта е само с червено месо и дреболии без дробчета. Слага се фиде. Вчера идва тайфата и омете една голяма тенджера. И нещо друго. Като стане дума за манджи, всеки поменува баба си. Майки нямате ли, деца, самите вие не готвите ли. Щерките като дойдат на гости, хвалят гозбите на жената и лапат, а аз като им отида на гости-хоп две пици или някой буламач от китайския. Ядосах веднъж и се развиках. Всяка жена трябва да знае да готви. Баба,баба...тъй и баба знае. Черпака и при печката.усмивка
5
0
 
8
 
! Отговори
от 3 преди 2 години
Всъщност по - долу в начина на приготвяне пише, че се вари с кости, но тогава от чий зор в продуктите на първо място е поставено (без кости). Не помня в живота си да съм ял пилешка супа "с кости". Тази мома, ако напише рецепта за домателна салата, вероятно ще уточни в скоби (без колци).
4
3
 
15
 
! Отговори
фиде преди 2 години
Аз таквоз чудо "нудли" не съм виждал... Имаше едно време "нудисти" това да не е в женски род? А иначе на това дето го слагате в супата моята баба му викаше "фиде"... (и май все още под това име се подвизава в магазините...)Авторката на статията да отиде в който и да е магазин и да се снима на видео докато пита за "нудли" - моля публикувайте резултата да се посмеем
3
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Първо, ако месо се вари без костите има съвсем друг вкус, не толкова наситен и второ, за какъв дявол е този бульон, при условие че се слага цяло пиле? Тези кубчета са 100% химия, вкл. мононатриев глутамат.
2
1
 
18
 
! Отговори
готвач , а не шеф преди 2 години
с две думи пилешка супа с фиде .
1
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ммм, как ми се хапва такава супичка. Е, за домашни нудли нямам баш време, но следобеда ще сложа 2 бутчета (използвам само жълто истинско пиле, не разни Градус и подобни бoклyци) да се варят с целина, морков, лук, пипер черен, бахар, дръжки от магданоз и малко сол. Става страхотен бульон. После добавям картофки, целина, лук, морков нарязани, фиде и става чудо. Може и сметана да се добави, може с или без застройка.