Съвети за правене на страхотни снимки

Вижте кои са те
23 мар 2023 21:10, Ивета Иванова
0
Съвети за правене на страхотни снимки
Снимка: Pixabay/Surprising_Shots

 Покрай социалните мрежи хората си правят много по-често снимки в наши дни. Хубаво е да запечатвате сладките спомени, но понякога заради многото снимане се чудите в каква позиция да застанете и как да направите наистина хубави, ефектни и оригинални снимки. Ето и някои съвети от професионалния фотограф Алек Франк, която работи в Ню Йорк и има много последователи в TikTok. Той е дал интервю за "Elite Daily".


Не гледайте често към камерата, когато се снимате с таймер
Ако няма кой да ви снима, но не искате да правите селфи, сигурно нагласяте камерата на телефона на таймер, за да се щракнете. Това е добра идея. Но за да направите хубава снимка от приключенията си, Франд съветва да се движите повече и да не гледате към камерата често. Гледайте настрани и се движете - така изглеждате естествени, все едно някой друг ви снима. Иначе изглеждате сковани.

Намерете огледало
Когато се снимате сами и не се чувствате вдъхновени, или просто ви е неловко, вземете огледало. Така виждате себе си отстрани, настройвате се за снимка, движите се и си измисляте поза. Виждате и как ви вижда камерата. Упражнявайте позиции, физиономии и т.н.
 

0
Още по темата: фотографияснимки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари