Анджела Недялкова - в журито на СФФ

Тя ще представи на специална прожекция "Т2 Трейнспотинг"
16 фев 2017 11:00, Петя Славова
4
Анджела Недялкова - в журито на СФФ
Снимка: София Филм Фест

Анджела Недялкова, която участва в продължението на филма на Дани Бойл "Т2 Трейнспотинг" става част от журито на Международния конкурс за първи и втори филм на 21-ия София Филм Фест.

Също така тя ще представи на специална прожекция филма с Юън Макгрегър, Джони Лий Милър, Юън Бремнър, Робърт Карлайл...

Актрисата ще представи на специална прожекция продължението на „Трейнспотинг” – „Т 2”
на Дани Бойл

"София Филм Фест винаги е карал сърцето ми да трепва и за мен е един голям празник, когато настъпи времето за поредното издание. Вълнувам се много - когато получих поканата да участвам в журито през 2017 година, просълзих се от радост, защото това означава страшно много за мен и е едно от най-големите признания, които съм получавала!” – споделя актрисата. 

Анжела Недялкова завършва Националната гимназия за приложни изкуства "Свети Лука" със специалност "Детски играчки" след това следва телевизионно и операторско майсторство в НАТФИЗ. Появява се за първи път на големия екран в пълнометражния дебют на режисьора Камен Калев "Източни пиеси" през 2009 година.

Следва ролята й в партньорство с Ованес Торосян във филма на Константин Божанов "Аве" от 2011. Анжела участва също и във филмите "Шестият ден" на Владислав Радев, "Българска рапсодия" ("Пътят към Коста дел Маресме") на Иван Ничев, който бе българското предложение за "Оскар" през 2014 година, "Досието Петров" на режисьора Георги Балабанов, в телевизионния сериал "Връзки".

През 2015 г. е реализирана холандско-шведско-българската копродукция "Райската стая", заснета в Амстердам и режисирана от Йоост ван Хинкел, в която на Анжела е поверена ролята на българката Женя, а за своето изпълнение актрисата получи Почетен диплом от журито на 20-ия София Филм Фест. „Райската стая” беше холандското предложение за "Оскар" за чуждоезичен филм за 2016 година. За ролята на Вероника в „Т2” на Дани Бойл са си мечтали стотици млади актриси, но я спечели... именно Анжела.

"Работата ми по "Трейнспотинг 2" бе голямо преживяване за мен и все още осмислям всичко случило се, връщам се към различни ситуации и често откривам по нещо ново за себе си, обогатявам мирогледа си. Тъй като цялата еуфория и срещите ми с тези хора продължават, бих казала, че може би е рано да обобщя какво ми е донесло всичко това. Все още се случва, все още го осмислям… - разказва Анджела.

След време ще мога да имам по-ясна и категорична идея относно плода, който се е родил след всичко случило се. На този етап просто ме преследва един ураган от силни, смесени емоции и мисли. Чувствам се по-спокойна, по-уверена и търпелива, по-целенасочена. Сякаш всичко започна да си идва на мястото след дълги години вътрешна борба и преобладаващ хаос - типично за един млад, търсещ себе си и прогреса, човек...  "                          


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Туй шепата вълна е голема работа...
3
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До петровски

Те в чуждата култура са я харесали
2
2
 
2
 
! Отговори
Спарта преди 4 години
До петровски

Цър-цър, панелен плъх :)
1
3
 
2
 
! Отговори
петровски преди 4 години
поредната "звезда", кой знае на кого каква е,но така е за съжаление в родната култура...