Ангел Джамбазки: Русия и Сърбия пазят Груевски!

Според него Македония е "малка Северна Корея" на Балканите
11 май 2015 09:10,
242
Ангел Джамбазки: Русия и Сърбия пазят Груевски!
Снимка: архив, Булфото

Евродепутатът Ангел Джамбазки съзря дългата ръка на Русия и гърба на Сърбия в кървавите събития, разиграли се през уикенда в съседна Македония.

"Не отричам, че събитията могат да имат връзка с Русия, което не е изненадващо. Така или иначе е исторически факт, че идеята за такава нация е родена и измислена в Кремъл. В този смисъл не съм учуден от реакцията на руското външно министерство. Категорично Русия и Сърбия пазят Никола Груевски, а и най-вероятно го финансират", коментира той пред Нова тв.

Още по темата

По думите му в лицето на Македония на Балканите "имаме една малка Северна Корея" и допълни, че в обстановката в страната се преплитат няколко сюжета.

Македонските власти официално обявиха, че са ликвидирали групата, която атакува един от кварталите на Куманово. Резултатът: 8 убити спецагенти, няколко десетки ранени полицаи и 14 застреляни нападатели. Според властите в Скопие екстремистите са били 40, като повечето от тях са издирвани за престъпления в различни държави.

"От едната страна е чисто вътрешнополитическата ситуацията в Македония – девет години управлява един човек, няма нито едни редовни избори, управлява с подслушване, с назначаване на всички свои роднини на върха на държавната власт. От друга страна, налице е геополитическият сблъсък, който се разиграва и на територията на Украйна. На трето място е начинът, по който живеят албанците на територията на Македония след 2001 г.", обясни тезата си Джамбазки.

"Наистина тук говорим за едно много сериозно разминаване в оценките между западната нагласа на събитията там и нещо, което мен доста ме впечатли – позицията на руското външно министерство, заявена на 9 май, когато станаха събитията в Куманово.

От там определят като "изстъпления" антиправителствените прояви. В случая Македония се превръща в специфична зона в нашия регион. Трябва да се замислим за отговорността на Брюксел. Периодът, в който няма да има разширяване на ЕС, до голяма степен възпламенява отново стари огнища и ги превръщат в активни конфликтни зони", коментира на свой ред журналистът Георги Коритаров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


242
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
165
2
 
5
 
! Отговори
Шопска тъпотия преди 8 години
Вината е във Вашата тъпотия. Защо през 1993 год., при правителството на Беров, не си взехте Македония и Западните покрайнини. Та Сърбите я даваха срещу договор, да не допуснем американците в нас, да ги бомбят. Специален емисар ни изпратиха. Но тъпите ви Шопски глави не искаха. Сега пак серете на метеното. С американците сте, но Щатите най-много до 3 години, няма да ги има. Природата ще ги унищожи, тя вече е започнала. Я попитай, защо Обама избяга от Щатите през месец януари.
164
4
 
4
 
! Отговори
Тъпа буржоазия преди 8 години
Причината Македония да попадне в ръцете на Сърбия, основно е заради Фердинанд и неговите Софийски мекерета. Гърция ни даваше Беломорието без Солун, Цялата Западна Македония бе в Български ръце. Източна Тракия - до линията Мидия Енос бе наша, Западните покрайнини все още си бяха наши. Защо му бе на Фердинанд да обявява война на Сърбия, вместо да седне на преговори. Тъпотията и алчност за величие е причината, за всички национални катастрофи. А сегашната катастрофа е върти кикито на БСПари и СДСари
163
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
РУСИЯ-ИМПЕРИЯ НА ЗЛОТО!!!!
162
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Винаги в политиката най-гадната роля е играла Русия!България е загубила страшно много от окупацията ни от Русия както след 1878г, така и след 1944.Просто не разбирам колко трябва да си заблуден и ***, за да защитаваш интересите на поробителят си?Не по-малка вреда на държавата ни са нанесли и платените от комунистите русофили, тези предатели с уродливо лице!
161
1
 
1
 
! Отговори
Фактите са Богове преди 8 години
215, вземи сравни Мъжките ДНК хаплогрупи на Дунавски Българи, Руснаци и тези в Татарстан. Населението в Татарстан е много близко до Русите, а много далече от Българите. Русите и Татарстанци имат Северната хаплогрупа "N", ние нямаме; България и отчасти Русия имат Тракийската хаплогрупа "I", Татарстанци нямат. Тогава какво ни е общото. Онези Българи от Велика България, бяха покръстени от Иван Грозни и след него, вляха се в Руския народ. Настоящите Татарстанци, 96 процента са си татари.
160
7
 
5
 
! Отговори
до 213 преди 8 години
Най-големия ФАКТ е че си много ама много ***. Точно любимата ти Русия даде Македония на сърбите и пак нейна е идеята за създаването на "македонската" нация. Ипак Русия е тази която забрани на волжките българи да се определят като такова. Продажна русофилска ***.... ФАКТ.
159
3
 
1
 
! Отговори
каймакам преди 8 години
Постройте си и една ограда и там. :) свикнахте вече. ...
158
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Как така братята американци са проспали тази голяма въоръжена група терористи? Нали взатова създадоха Косово и построиха най-голямата за Източна Европа военна база там - да следят всичко на Балканите.
157
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен206скоро ще има нов ден на победата над нато и парад в Москва
156
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Дани русия е ко4ина и трябва да се ликвидира
155
4
 
18
 
! Отговори
Дани преди 8 години
Беше ми направило добро впечатление това момче, ама като го чух днес сутринта по ТВ какви ги дрънка ... чак се уплаших как му цъка въображението. Може ли в днешния свят нещо без Русия да е набъркана. Абе този не е ходил там през живота си, но не спира да говри за тях това, за тях онова а идеята беше за Македония да се каже нещо.
154
6
 
22
 
! Отговори
Аман от олигофрени преди 8 години
До този момент считах А.Джамбазки за един от малкото умни,млади и кадърни люде способни да извадят България от блатото...Уви,такава чутовна глупост не съм очаквал от него!Разочарован съм,България винаги е страдала от политици-***.Явно продължава традицията.
153
8
 
24
 
! Отговори
Венелин преди 8 години
Джамбазки както винаги е неадекватен. Македонците и управляващи и опозиция са сърбомани и българомразци и даже не заслужават съчувствие. Протестите са организирани от американците за да попречат на минаването на "Турски поток" през Македония. Те (американците) подкрепят и албанските терористи. Това са фактите.
152
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Божидар Димитров в ефир в лице в лице заяви, че даже били пратени специалисти " по Майдана " от украйна. Е и тоя път, както едно време ще предадем нашите братя в Македония! Това ще е трето или четвърто предателство от страна на Българските управници!
151
6
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хайде, и тоя "патриот" седна на "стола на богатството" в Брюксел и почна да мисли 'Правилно" Битовизми , брато патриоте !:)
150
4
 
13
 
! Отговори
Алекс преди 8 години
Ше дойде ли време да се върнем в Македония или албанците ще ни изпреварят? Ако ни изпреварят, то Македония ще стане галеното дете на ЕС.
149
4
 
30
 
! Отговори
Ванче Михайлов преди 8 години
Джамбазки съвсем е изтрещял.Жалко за ВМРО, че той и Каракачанов го приватизираха...Жалки лицемери и далавераджии !
148
0
 
23
 
! Отговори
Крим преди 8 години
Македнония е унищожил голяма исламска терористична група. Браво, момчета! Вечна памет на загиналите в битката македонците! Смърт за терористи!
147
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
кой е този на снимката ?
146
1
 
16
 
! Отговори
дедо преди 8 години
много от форума трябва да научат песента СЪС КОНСКИ ВАГОН ПЪТУВАМ АЗ ЗА ЛОМ от лом на островите барабар с президентство, народно събрание, министерски съвет, съд пуркуратура, и вся ***.