Банковата ваканция в Гърция остава до 16 юли включително

В банкоматите има налични средства
15 юли 2015 12:50, Елка Василева
6
Банковата ваканция в Гърция остава до 16 юли включително
Снимка: Reuters

Банковата ваканция в Гърция е удължена до 16 юли включително, като наред с това се разширява и кръгът на услугите, които банките ще извършват съгласно най-ново решение на финансовото министерство на страната, съобщават гръцките медии.

Още по темата

Разширеният кръг от услуги включва освен продължаващото изплащане на въведения лимит от 120 евро от пенсиите на хората от третата възраст и разплащания по просрочени и текущи заеми по задължения към държавата, а също към осигурителни и застрахователни компании.

Тези плащания ще могат да се извършват и след 16 юли.

Гръцките банки бяха затворени на 30 юни във връзка с въведения контрол върху движението на капитали. За целта бе наложен лимит от 60 евро на ден, което означава, че всеки грък има право да тегли от банкомат до 1800 евро на месец.

Оттогава този срок неколкократно бе удължаван - срокът първо бе до 6 юли, после удължен до 8 юли, а след това до 10,15 и сега до 16 юли, включително.

Медиите твърдят, че в банкоматите има налични средства.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
1981 г. Гърция влиза в ЕС. Дотогава икономиката задоволява основните нужди на населението. Но...Започват реформи. На Гърция се налагат производствени квоти -ограничава се риболова, лозарството, маслините и др. отрасли в земеделието. Гръцката икономика се ориентира към туризъм и услуги - 2005 се стига до 75% от БВП, формиран от услугите. Оттук до фалита, пътят е неизбежен. Някой ще каже, така е и в Бълбгария - да , така е. Туризам и латифундийско земеделие. Посел заеми и фалит.
5
0
 
4
 
! Отговори
Момо преди 8 години
До ДА НА ИСТИНАТА!!!Когато плащаш един заем с друг става така.
4
3
 
5
 
! Отговори
ДА НА ИСТИНАТА!!! преди 8 години
Бившия министър-председател на Италия Масимо Д'Алема в интервю в RaiNews24 директно казва, че от 250 млрд.евро, дадени на Гърция като европейска помощ, 220 млрд. евро са влезли направо в германските, френките и малка част в италианските банки и не са влезли за пенсии и заплати, а да се заплатят лихвите.Видеото в тубата - D'Alema:GLI AIUTI ALLA GRECIA SONO ANDATI A BANCHE TEDESCHE E FRANCESI
3
0
 
1
 
! Отговори
Алекс преди 8 години
До Анонимен 2Ако разглеждаме ЕС като човек, мисля краката му са на доста топло, но за да продължа метафората ти Гърция му е точно ***. :)
2
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Преди шест месеца Гърция щеше да фалира за два дни, след още месец вече фалитът бе неизбежен - до три дни и т.н После вече бе фалирала, но...Журналята махат с голямата баданарка, кой ще да вярва - да вярва! Накрая маляците ще гушнат още 86 млрд и т.н. ЕС ще сънува дълго време Ципрас - и ще се събужда , целият потен, а краката му отвити!
1
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Удължете я до края на сезона, митряла сега почива а е и горещо!