"Албанската платформа" – политически блъф

Новото правителство в Македония няма да бъде толкова екстремистко
2 юни 2017 15:37, Екип на Bloomberg
36
"Албанската платформа" – политически блъф
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Гаранцията за успех на новото правителство в Македония ще бъде волята за реформи, а не за реваншизъм. Това коментира бивш посланик на България в Македония Александър Йорданов в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

"За мнозина, които спекулираха с темата "Албанска платформа" - какво ще правят албанците и как превземат всичко – ще кажа, че всички тези твърдения за прословутата албанска платформа и как тя ще промени Македония в лоша посока се оказаха един политически блъф, една лъжа. Истината е, че в новото правителство броят на министрите албанци не е повече, отколкото същата партия имаше и в предишни правителства. Има дори приемственост с някои министри. При съставянето на кабинета Заев е търсел едни по-умерени, по-консенсусни фигури, както от страна на македонската, така и от страна на албанската част", коментира Йорданов. 

По думите му новото правителство в Македония няма да бъде толкова екстремистко, а по-скоро ще търси чисто професионална реализация и ще предприеме някои задължителни стъпки за страната.

Вижте повече във видеото на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
1
 
! Отговори
стоянов преди 6 години
този е московски възпитаник и е ухо на КГБ в българия,баща му е бивш партиен секретар на вестник народно дело,сестра му е бивш комсомолски секретар в музикалната гимназия,що му слушате измишльотините,голем коментатор-пенкилер е и на всека манджа е мерудия
19
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този защо не е в пандиза, а е бил посланик?
18
0
 
3
 
! Отговори
трябват им територии преди 6 години
До Анонимен До 12 - НЕ, ПРОСТО ЗАВЗЕМАТ ТЕРИТОРИИ ЗА "ВЕЛИКА АЛБАНИЯ" ! МАКЕДОНЦИТЕ ПРОСПАХА ТОЗИ ФАКТ И ВМЕСТО ДА ЗАБРАНЯТ ПРОДАЖБАТА НА ЗЕМЯ НА ЧУЖДЕНЦИ СИ ИГРАХА КАТО НАС НА ДЕМОКРАЦИЯ! АКО ПРОДЪЛЖИМ ДА СПИМ И НЕ ВЪВЕДЕМ КРУТИ МЕРКИ КАТО ОРБАН, НИЕ МАЙ НАИСТИНА СМЕ СЛЕДВАЩИТЕ, ЗАЩОТО В МАКЕДОНИЯ ЗАСЕЛВАЩИТЕ СЕ АЛБАНЦИ СКОРО ЩЕ СА МАЙ МНОЗИНСТВО И ЩЕ НИ СТАНАТ СЪСЕДИ!
17
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това правителство ще кара от ден до пладне, защото стремежът на Заев е да побратими българите със сърбете. А това не може да се случи посмърДно. След това ще има нови избори и албанците ще си вземат своето. Природна Албания. Въпросът остава, какво ще става с т.н. македонци. И на запад и на изток, все повече предлагат, те да се "припоят" със сърбете, ама мястото на спойката е с албански анклави. Ние можем да претендираме за Струмица, ама тогава трябва да вземем и Зоран.
16
2
 
12
 
! Отговори
Дидо преди 6 години
Много хора си губят апетит, когато видят дядо Сашо някъде на снимка.Мили хора,не причинявайте това на читателите си.
15
2
 
11
 
! Отговори
Нагло и безочливо преди 6 години
Тая увиснала шия,изобщо не е от туршия. Понеже "владее"няколко езика (свински, телешки и т. н. ),неговите събратя(сатрапи на комунистеската власт)го пратиха да дегостира македонска наденица и сръбска плескавица,удостоявайки го с дипломатически пост.Анатема,до девето коляно!
14
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Естествено че фашагите и националните предатели като тоя изверг ще защитават тезата, че Македония трябва да стане мюсюлманска.Това отговаря на задачите, поставени от еврохейските им господари.
13
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дядото на този мазен Свинчок е избил дечицата в Ястребино. Защо са го оставили жив *** не знам. Трябвало е до стената и да му пробият кухата кратуна. Днес съвети дава?????
12
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
гнусен и ояден ***. повдига ми се от тоя. чудя се има ли ненормални , които да му гледат предаванията и интервютата? Трябва да си доста увреден психически, за да дрънкаш толкова години само за антикомунизъм, докато в същото време *** и драпаи за власт. Явно и сега го хранят от някоя фондация, щото продължава да трупа сланина.
11
3
 
16
 
! Отговори
д преди 6 години
Този дебеланчо пак всичко знае
10
3
 
14
 
! Отговори
до 14 преди 6 години
Както дядото на мазния дебел фашист с дчицата от Ястребино ли ?
9
6
 
19
 
! Отговори
до 9 преди 6 години
Газдов е прочиствал обществото от изме-тта му - разни престъпници, крадци, лъжци, мошеници, търтеи и други подобни.Докато дядото на тоя мазен шо-пар е разстрелял от упор 9 деца.И моля не ми говори за комунизъм и фашизъм, защото това си е престъпление отвсякъде.Няма идея, оправдаваща избиването на деца.
8
9
 
5
 
! Отговори
Някой си преди 6 години
А внукът на Газдов, унищожил десетки хора и ги дал за храна на прасетата, народен представител и ще създава закони.
7
5
 
23
 
! Отговори
Активист на БКП преди 6 години
Внукът на един детеубиец ни учи на морал и демокрация !
6
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ей, тая антика откъде я извадихте?
5
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
4, аз бях 4 към който се обръщаш, но ***-модератори на соросоидния сайт ме изтриха ! Благодаря за уточнението ! Нека господ да въздава възмездие ! Амин !
4
4
 
23
 
! Отговори
до 4 преди 6 години
Едно малко уточнение - дядото на този тип, фашисткия подпоручик Константин Йорданов, не е наредил да застрелят децата, а ги е застрелял лично.Ето такива хора сега са на почи в Тикволандия и медиите им градят някакъв фалшив имидж.
3
4
 
23
 
! Отговори
фактите са други преди 6 години
Блъф ама друг път - ей такива като тоя господин май ни докараха дотук с фалшивата "ДЕМОКРАТИЧНА ПРОМЯНА", дето смени само поколенията "червени" и запази всичките екстри на номенклатурата! Албания превзема тихомълком Македония чрез покупка на имоти и масово заселване на албанци, а подобни изказвания само приспиват вниманието ни от факта колко албанци са взели българско гражданство, като "наследници" на ужким етнически българи. И ако слушаме такива "специалисти", утре ние сме следващите.
2
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трябва ли НЕПРЕКЪСНАТО да ни натрапвате внука на известна разстрелян децата в Ястребино? И то само ден след вчерашния Ден на детето. Мисля че това е гавра с паметта на дечицата.
1
4
 
4
 
! Отговори
More преди 6 години
Kakvo li oznachava "tolkova" na bg ezik? 5 milimetra...7 decimetra...1 milia...