Някой в Скопие призна: Македонската нация е измислена!

Това заяви Мирослав Гърчев, член на Съвета за култура на СДСМ
3 ное 2017 14:18, Елка Василева
58
Някой в Скопие призна: Македонската нация е измислена!
Снимка: архив, Reuters

Македонската нация е била измислена в рамките на Югославия. Това заяви Мирослав Гърчев, член на Съвета за култура на Социалдемократическия съюз на Македония /СДСМ/, член на екипа съветници на настоящия македонски министър на културата.

„Македонската държава в края на Втората световна война буквално е измислена в рамките на Югославия, основана за първи път и в нея е еманципирана и македонската нация, и македонската култура, македонският език, всички македонски символи, всички македонски художествени постижения“, каза Гърчев, цитиран от македонския вестник „Вечер“.

Според изданието този правителствен представител открито отрича македонската нация и култура, а изказването му е част от сценарий за задушаване на свободномислещия македонец.

Точно за това бил предупредил лидерът на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски, според когото крайната цел е да се попречи на всеки свободномислещ македонец, който се грижи за своята държава, обича своя народ, обича своята идентичност, език, име. „Действа се чрез различни механизми обичта към държавата да стане демоде, а модерно да станат например гей браковете, осиновяването на деца от хомосексуални брачни двойки, това да е модерно, а някой, който си обича държавата или идентичността, или името, или езика, това да е демоде“, заяви Груевски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
1
 
4
 
! Отговори
Ченто преди 6 години
Многу погрешно сте го разбрале Грчев. То вика дека сите нации се измислени, па така и македонската. То исто така вика дека со антиквизациата се сакало Македониа да се оддалечи од угословенскиот период и угословенската историа, оти според Грчев, угословенскиот период е еден од насветлите во македонската историа.
50
1
 
1
 
! Отговори
Връща се преди 6 години
До БожилДокато Москва не признае, че Македония е българска земя, има да плаща на свой терен. Не само Украйна ще се отцепи, но и други ще заявят: "Ми ний не сме руска земя, ний сме си ний, с наш си език, с наша си самобитност, що терат руснаците от нас?" Такъв е окултния закон, каквото на нас са правили, на тях се случва.
49
1
 
4
 
! Отговори
готвач преди 6 години
Хайде сега ....Обърнаха палачинката в тигана.....Наново ще си пишат историята......Големи щети си нанесоха др. от Македония.
48
1
 
7
 
! Отговори
Божил преди 6 години
Докато и Москва не признае същото и не се извини че е подлагала Българите на насилствено помакедончване,в Скопие и областта около него винаги ще има хора,които ще оспорват това! Москва обаче не желае нито да го признава нито да се извинява,затова ще й духнeм под опашката!
47
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
СЪРБИТЕ НИ ПРАВЯТ ГОЛЯМА МРЪСОТИЯ!!! ЦЯЛАТА ИМ ИСТОРИЯ Е ОТКРАДНАТА ОТ БЪЛГАРИЯ! :D
46
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Измислена е да, от измислени комунистически професори. Товя правят *** - грабят, разделят, всичко осират. Македония е българска земя.
45
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Истината е, че с албанците никога не сме имали проблеми, и е важно, че след натиск - признаха българско малцинство в Албания. За съжаление целта на руснаците и сърбите беше България да е слаба и след като от запад и юг граничим със себе си, започнаха да създават нови нации и освен македонска нация, от години в Сърбия се работи за създаване на ШОПСКА нация!!!
44
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Македонската нация е измислена - исторически факт.Мизия, Тракия и Македония- са били части от единна и неделима България, това е истината.Македония е само географско понятие, няма такова животно "македонец".
43
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До СтаматИ руските ***.Но те плюят и срещу БГ.
42
8
 
4
 
! Отговори
Стамат преди 6 години
Само глупендерите плюят по Македония!
41
3
 
49
 
! Отговори
Bg преди 6 години
Бащата на този Груевски има БГ паспорт, тоест подписал се е, че е българин, излиза че баща и син са с различно самосъзнание.
40
8
 
53
 
! Отговори
боли ме швепса преди 6 години
На кого му пука за тази измислена държава.След 20-30 години всички там ще са албанци.Албанците са много по-добронамерени към България и никога сме имали проблеми с тях.Освен ако не изкарат Самуил албански цар и не кръстят университета на Тирана Кирил и Методий.
39
4
 
23
 
! Отговори
Шок преди 6 години
Шокинг новина.
38
14
 
3
 
! Отговори
Makedonec преди 6 години
You koito prize ne e Makedonec a vlah kacamak kopile
37
1
 
7
 
! Отговори
До 39 преди 6 години
Май ти трябва да спреш гъбите...
36
13
 
4
 
! Отговори
внимателно с гъби преди 6 години
Милиони БЪлгари са асимилирани в днешна Романия чрез инсталиран пси генератор около Ръмнику ВЪлча след 16 век.. Пси генератора облъчва българите православни с цел влашки диалект..Виновни са негодници от паралелен регион така наречени ГЪБЕНИ УБИИЦИ..Снимани са в БЪлгария последните години да проникват от карпатите с цел убииства на брали съмнителни гъби..Ползват мощни торсионно солитонни оръжия които оставят видими следи по атакувaните къщи..Wероятnо те са носители на тн"Кафява tchuma"
35
10
 
3
 
! Отговори
Кротко преди 6 години
НА Балканите се прераждат милиони живели преди това вкл в рамките на големи империи..ПО Дилма Русева и стари монети вкл златни се намери чиста линия от Филип МАкедонски..Има генен дефект на тн МЕДИТЕРАНСКА цивилизация..Подобен имат и тн "Испански евреи" спасени от Испания на Балканите след гонения..
34
1
 
40
 
! Отговори
Кротко преди 6 години
В Македония МАКЕДОНЦи викат само на БЪЛГАРИТЕ..Другите са шиптъри и ...
33
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Една поръчкова статия в македонски вестник, обслужваща интересите на опозиционната партия там, нищо повече. Не се радвайте прекалено, нико в Македония реално не е прогледнал. Истината е, че и самата статия е изключително смешна сама по себе си - някой казал нещо изключително провокативно, а опозиционият лидер изведнъж пуска неговата си плоча за свободата, гей браковете и дрън дрън...Само не разбирам какъв е смисълът да се появява в нашите медии...освен да се посмеем де...
32
4
 
21
 
! Отговори
прагматик преди 6 години
в крайна сметка по Добре Аце отколкото Тито се ще се разберем с Макетата като я няма москва да мъти водата