Йълдъръм призна загубата, пожела успех на победителя

Президентът Реджеп Ердоган загуби Истанбул
Обновена: 23 юни 2019 20:10 | 23 юни 2019 20:10,
49
Йълдъръм призна загубата, пожела успех на победителя
Снимка: Reuters

Кандидатът за кмет на Истанбул на управляващата в Турция Партия ПСР - Бинали Йълдъръм - призна загубата на изборите от своя опонент Екрем Имамоглу, предава БТА.

Още по темата
"Поздравявам го и му желая успех", заяви Йълдъръм.

Първите резултати от преведените днес повторни избори за кмет на Истанбул сочат, че кандидатът на основната опозиционна Народнорепубликанска партия /НРП/ Екрем Имамоглу води с 53,76 процента, докато Йълдъръм взима 45,3 % при 96,3 % преброени бюлетини.

Това е втори вот в рамките само на няколко месеца след като ПСР отказа да приеме резултатите на проведените на 31 март избори.

След седмици възражения Висшата избирателна комисия анулира изборите за кмет и насрочи повторение на 23 юни.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Пешо 26Oпозицията спечели не за друго, а защото Турция е под санкции благодарение на Тръмп. Няма как санкциите, да не се отразяват на живота. При Турция без санкции нямаше да спечели.И все пак партията на Ердоган спечели на общонационално ниво. Това да не се забравя.Ха сега решете кого ще плюете!!!!!!
36
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кандидатът който спечели изборите има мислене като на западноевропейски политик и човек. В смисъл, не е човек на приказноста, говори спокойно, изслушва събеседника, не напада, никога не си позволява надменни думи и такива неща. Абсолютно е против обръчи от фирми на управляващи. Иска равенство между всички в администрацията и е против назначения на партийни начала.. Пък какъв ще се окаже времето ще покаже.
35
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Турция показа че има демокрация.Спечели опозицията и веднага бе поздравена.Сега се вижда къде е Бул гаристан.
34
3
 
16
 
! Отговори
Край преди 4 години
Само гледайте къде ще отиде новия завод на Фолксваген. Приемам залози 1/3, че ще бъде в Турция а не в рая на демокрацията и атлантическите ценности - България.За съжаление.
33
0
 
8
 
! Отговори
привет от Германия преди 4 години
До KifflaАз пак не разбрах.Нали другият, онзи дето печели изборите, го съди някакъв губернатор? А щом го съдят, не може да стане кмет по конституция.Тогава кой ще стане сега кмет на Истанбул?....................Още не го съди защото случаят е дреболия ! Ще го съди ако Ердоган му нареди ! Аз затова казах ,че това е последният коз в ръцете на Ердоган ! Много е важно на султана какво ще му дойде на акъла в следващите дни! Ако накара своя човек да съди Имамоглу , ще се изложи пред цял свят!
32
1
 
7
 
! Отговори
Ц400 преди 4 години
Ердоооо.... ще купуваш ли пак руски ракети?
31
5
 
13
 
! Отговори
Край преди 4 години
Ердоган осигури на турския народ максимално възможната демокрация. При нивото на развитие на 80те милиона население там ако се допусне демокрация от български тип ще настане страшен обществен разпад. Българите живеят с глупави предубеждения за турците и Турция. За 30-40г. Турция ни задмина във всяко едно отношение. само дето тук е демокрация според Меркел.
30
10
 
3
 
! Отговори
Икономов преди 4 години
Истанбул се е разпищолил нещо. Това е защото няма възпитание! Младите хора трябва своевременно да бъдат отделяни от родителите им и да бъдат възпитавани в лагери извън градовете. Отделно лагери за момчетата и за момичетата, със строги и справедливи, мотивирани, внимателно избрани възпитатели. Трябва да бъдат обучавани на спорт и на правилно политическо мислене. Трябва да им се спрат мобилните телефони и Интернет, които размътват мислите им и да се направи внимателен подбор на достъпните им книги
29
2
 
17
 
! Отговори
привет от Германия преди 4 години
Близо 40 % от богатството на Турция се акумулира в Истанбул и тези пари ще са собственост на опозицията ! А само в Истанбул ли губи Ердоган ?! Губи в почти всички големи градове !Ердоган ще получи инфаркт !
28
5
 
2
 
! Отговори
Kiffla преди 4 години
Аз пак не разбрах.Нали другият, онзи дето печели изборите, го съди някакъв губернатор? А щом го съдят, не може да стане кмет по конституция.Тогава кой ще стане сега кмет на Истанбул?
27
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Доказателството, че в Истанбул 53.76% от избирателите са ***! Или кемалисти, секуларисти, европейци и т.н. както ги наричате там с други имена.Но, както са казали - хората си заслужават начина, по който да бъдат управлявани!
26
3
 
12
 
! Отговори
Пешо преди 4 години
Впреки, че цялата власт бе впрегната в услуга на диктатора, той загуби! Ето защо победата на опозицията е толкова голяма!
25
2
 
7
 
! Отговори
Край преди 4 години
То и в София Иванчева спечели избори в Младост нали 26.Тука я сготвиха - да видим в Турция.
24
9
 
4
 
! Отговори
До германеца преди 4 години
Момче не се радвай предварително Турция е диктатура Няма страна в света в която диктатор е загубил властта с избори.
23
5
 
10
 
! Отговори
Край преди 4 години
Българите бъркат демокрацията с анархията и разпада на обществото. Това че някъде гей парадите/алкохолизацията/ чалгализирането на нацията не са официална политика не означава че там няма демокрация.Демокрация е управление на народа и го има там където мнозинството нормални хора налагат волята си над малцинствата от всякакво естество.Загубата на изборите от управляващата партия в Турция е доказателство за наличие на демокрация.
22
3
 
8
 
! Отговори
привет от Германия преди 4 години
Ердоган рухна психически ! Дори няма да може да си надърви онази работа и да прави секс с жена си ! Горката жена ,за дълго ще остане на сухо !
21
6
 
7
 
! Отговори
Край преди 4 години
Турция и Русия ПРЯКО и МАЖОРИТАРНО избира лидера си. Ердоган е подкрепян от мнозинството население на Турция / по-малко от проевропейското/.така е само при ДЕМОКРАЦИИТЕ.Тук ние така избираме президент без никаква власт.Доста можем да поспорим къде има демокрация.
20
9
 
1
 
! Отговори
Прогноза преди 4 години
Този нов кмет от опозицията много скоро го чакат 77 девици.
19
12
 
0
 
! Отговори
До германеца преди 4 години
Не се притеснявай за Едро, още 20 години са му в кърпа вързани.И след това идва сина му
18
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Привет от ГерманияЕрдоган по новата конституция няма право да се кандидатира за Президент повече от два пъти.