Еди Рама на улицата, призовава възрастните да се върнат у дома

Премиерът на Албания беше без маска и ръкавици
26 мар 2020 13:25, Боряна Павлова
5
Еди Рама на улицата, призовава възрастните да се върнат у дома
Снимка: Facebook

Албанският премиер Еди Рама не се ограничи просто с призиви към гражданите да стоят по домовете си, а излезе на улиците и пазарите на Тирана да призовава по-възрастните хора да се прибират по домовете си. Причината - пандемията от коронавирус.

Заедно с изявление във Facebook по темата, премиерът Рама сподели и няколко снимки, на които се вижда как разговаря с граждани на различна възраст и ги призовава да се прибират вкъщи, пише А1 On.

Забелязва се, че Рама не носи ръкавици и медицинска маска по време на разходката си, но той оправда това като написа, че се е постарал да спазва поне метър дистанция от всички хора, посочва "Фокус".

"Днес бях на няколко пазара в Тирана, където настроението беше много позитивно. Проблем са пенсионерите, които излизат от дома си, въпреки забраните и се излагат на опасност да се заразят с коронавируса, която за тях е най-голяма. Максимално спазвайте препоръките и мерките! Търпение, търпение, търпение", написа Рама в социалната мрежа.

"Не ме питайте защо нямам маска и ръкавици", добавя Рама, след което обяснява:

"Повтарям - маската и ръкавиците не нужни на всички, а на болните и на онези, които се грижат за заразени лица и имат най-близък контакт. За другите хора е достатъчно да се придържат към правилата, особено тези за спазване на разстояние от един метър, избягване на ръкостискане, както и да кихат и кашлят според препоръките", пише още Рама.


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
И да приказва и да не приказва файда няма. Аз се уморих да обяснявам на изкукалите си баби и дядовци да не излизат и пак си търсят причини да ходят по лекари, магазини и да се срещат с разни комшии и комшийки за кафе. Е какво да му обясняваш на такъв?
3
1
 
3
 
! Отговори
Аз преди 3 месеца
В БГ ако го направи някой ще кажат че е ПиАр ,ако не го направи-що не го е направил.Угодия няма!
2
7
 
9
 
! Отговори
Герб преди 3 месеца
Къде е Тиквoн да призовава възрастните хора да си стоят в къщи?
Отговор. В Барселона. Грижи се за младите манекенки
1
6
 
5
 
! Отговори
бсп е секси преди 3 месеца
загрижен съм от сега дали няма да се провали сбора на бузлуджа.....