Медии: Нелегални мигранти влизат в Гърция през България

През България действал международен канал за трафик на хора
13 май 2021 11:55, Елка Василева
50
Медии: Нелегални мигранти влизат в Гърция през България
Снимка: архив, БГНЕС

Нелегални мигранти от Турция използват пътища през България, за да влизат в Гърция, твърдят гръцки медии.

Според властите в Атина мигрантският поток е намалял. Министърът по миграцията Митаракис направи изявление за медиите, че има рязък спад на влезлите в Гърция нелегални мигранти тази година благодарение на изграждащата се ограда и силната охрана на река Марица.

Още по темата

В отговор няколко телевизионни и печатни медии направиха журналистическо разследване в района на област Еврос и съобщават, че взетите от гръцката страна мерки не са спрели, а са „променили“ пътя на трафикантите, предаде БНР.

По информация на жители в пограничния район мигрантите влизали през България.

Вестник „Елефтерос типос“ публикува дори карта на новия нелегален вход в Гърция.

Според публикациите мигрантите влизали от Турция на българска територия, като режели оградата, която била „символична“, а българската гранична охрана „си затваряли очите“.

Трафикантите ги поемали на българска земя и ги прекарвали в Гърция по горски пътеки. Така мигрантите, на групи от 50 до 100 души, предимно мъже, влизат в Гърция през Еврос.

Цитирани от медиите мигранти твърдят пред гръцките гранични власти, че през България действа международен канал за трафик на хора.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
2
 
5
 
! Отговори
Глупости преди 2 години
Гръцки измишльотини . Умрял някой бежанец да ходи към Гърция. Те отиват там дето е родата и големите социални помощи и детски .Нито България нито Гърция са им в списъка
25
0
 
0
 
! Отговори
До 25 преди 2 години
В Кралството отдавна детелина и всякаква друга зелена храна на добитъка се продава като прескъпа "миксирана салата" . Така че дори занемарена тревна площ може да е " органична веган храна" и оттам биологично отглеждани култури
24
0
 
5
 
! Отговори
местен преди 2 години
Гранична полиция яхна скъпите автомобили и не я еня за граничната бразда Тя златната ограда на Валерко заприличала на гевгер и проходи за дивеч Благодарение на МАГИСТРАЛНА ПОЛИЦИЯ И НАЦИОНАЛНАТА ЕЖЕСЕДМИЧНО ИМА АКЦИИ ПО ЗАДЪРЖАНЕ НА МИГРАНТИ .гРАНИЧНА ПОЛИЦИЯ ОТЧИТА НУЛЕВ ОПИТ И СИ НАЗНАЧАВАТ СВОИ АПЗ по БТГ .
23
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 21Ти кога последно си обикалял? Аз виждам все по-малко пустеещи земи около селата.И да знаеш - ливадите, детелината, люцерната и т.н. не са пустеещи земи, а храна за животните ;)
22
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ама те що са тръгнали към Гърция?Преди каналите не бяха ли Гърция -> БГ -> Германия?
21
3
 
5
 
! Отговори
друг спецеалист преди 2 години
Спокойно, братя гърци, ние едва от дни, обличаме в истини и факти, дългогодишните си съмнения, че в нашата страна, се е работило много,.....на джоб.
20
1
 
14
 
! Отговори
Ебассси преди 2 години
Вероятно е истина. Някой с повече мозък спомня ли си групата мигранти хванати на гръцкото летище на път за Германия с български паспорти и облечени като " българския отбор по баскетбол. Даже и топка си имаха..... ама нито един не говореше български. Голяма излагация, която бързо покриха и никой от правителството не коментира.
19
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рашков да заминава за границата заедно с мин. на отбраната.И после да вземат решения.
18
4
 
5
 
! Отговори
вервам ви преди 2 години
До КарагечевНищо не се е променило.Пускат фалшиви "новини" да защитят вожда.Какви гърци и турци.Радев в момента е на учение на НАТО в нас.И Херото е там.
17
13
 
5
 
! Отговори
Карагечев преди 2 години
Бацето загръщаше Ердоган и се държеше достойно с гърците. А да видим следващите....Ще ни пари под краката...
16
3
 
15
 
! Отговори
Та тъй преди 2 години
Оградата на Валери се реже с ножичка за маникюр.Да не говорим,че нямаме гранични войски,а само разрушени села по границата.Мъдро управлява вождът и ортаци!
15
4
 
14
 
! Отговори
13 коментар преди 2 години
До сега Боко вземаше комисионна за тях, за два дни Радев да е извън земен не може да хване спатиите на Боко,който 10 години е крал.
14
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нека влизат кой ще остане в обмирисала Гърция?
13
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво толкова-от българска в българска земя.Радев не ви е виновен,а Варели,който сви бая пара за фалшива ограда.Нека и Радев управлява 12 г и тогава ще говорим.
12
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев управлява и лошото започна!!!
11
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това са измислици. Никой мигрант, веднъж влезнал в БГ (страна от ЕС), няма да рискува да се върне назад, макар и в друга страна от ЕС, при условие, че може да върви на запад. В Гърция се отнасят много по-строго към тях и законите са им по-корави и силовите им структури пипат яко. А стандартът в Гърция, макар и по-висок от този в БГ, не е задоволителен за мигрантите. Това са пълни измишльотини.
10
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"И гърците разбраха за промяната на радеФ!!!"Тези канали работят още от Тиквено време бе момко. Да не мислиш, че са от вчера?
9
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези не разбраха ли, че държавната граница не се охранява с термокамери и телени огради, а с войници, джипки, калашници, граничарски кучета и т.н.
8
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Предимно млади мъже на групи нахлуват. Ако бяха жени и деца, разбирам, но....
7
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Малко странно емигрантите са се запътили към Европа. Ще влизат през България за да отидат в Гърция - там какво ще правят с ферибот ли ще ходят в Европа....