Следили са всичките ми разговори - с Валя Балканска, Янка Рупкина, Теодосий Спасов...

Владо Тренески донесе досието си в предаването "Брюксел 1" и заяви, че скоро ще го публикува
18 окт 2021 18:00,
53

“Искаме Скопие да вкара българите в Конституцията и да отвори досиетата, каза в предаването "Брюксел 1" по Bulgaria ON AIR Владо Тренески, македонски българин, председател на гражданско сдружение "Интеракция", един от авторите на писмото, изпратено до българските институции с настояване България да не отстъпва от твърдата си позиция по отношение на Скопие.

Той донесе досието си в студиото на предаването "Брюксел 1", за да опровергае властите в Скопие, които твърдят, че в РСМ няма дискриминация на основата на етнос. 300 странии досие, от които 150 страници - телефонни разговори.

Още по темата
"Вътре са Валя Балканска, Валя Рупкина, Теодосий Спасов и да не ги изреждам всички... Аз ще го публикувам скоро за моето досие. Ще стане публично достояние. То няма страница, в която да няма нещо, което наврежда. Те ви следят, те ви преследват бизнеса... Аз примерно открих радио "Аз" - със защитен знак (б.р. - лого) първия знак от глаголицата. Хората веднага харесаха радиото, имах почти 30-40 фирми, които започнаха да рекламират. Службите тръгнаха по фирмите и спряха рекламите. Ако давате пари за това радио ще ви пуснем инспекция - ето един пример само...," разказа той пред водещата Милена Милотинова.

"И те отказват след няколко месеца да рекламират, без да ти обясняват. От фирмата ти казват: "Знаеш ли, извинявай, Владо, но няма да продължим  да рекламираме". И така закрих радиото," каза журналистът.

Тренески уточни, че е получил досието си в края на 90-те години по времето, когато Доста Димовска беше вътрешен министър в Скопие.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
1
 
5
 
! Отговори
L. преди 2 години
Понастоящем България граничи със себе си, т.е. (тоест - за неграмотните) със Северна Македония, но много скоро ще граничи със Северна Корея 2.
38
4
 
8
 
! Отговори
Крум преди 2 години
За неграмотните македонски сърбомани. Доста Диловска е била министър на вътрешните работи в периода 1999-200... г. И, оооо....небеса, интересно защо е починала в София. Накрая все пак се е освестила и дошла да положи глава на бащината си земя.
37
2
 
23
 
! Отговори
Кураж преди 2 години
Някой ден хора като Владо ще са на почит и уважение, а скопските драскачи ще се чудят къде да се скрият и ще станат по българи от българите.
36
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Македомците са етнос като шопи , тракийци и добруджанци/мизийци/ в Република Српска Македония има българи гърци и шиптъри/албанци/
35
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименКОЙ ВИ ГО НАБУТА? СИГУРНО ПАК НЯКОЙ ВИ Е ВИНОВЕН ЧЕ ИСКАТЕ ЧУЖДОТО.
34
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако живееш в България си българин.Ако живееш в РСМ си македонец.Ако живееш в Турция си турчин.Знае се кой ни набута нарочно в това противопоставяне с македонците.Двама се карат ,печели Този който ни набута в скандала.
33
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво ни го показвате тоя платен агентин на БКП? Тренески? Това име не е българско!
32
22
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В БЪЛГАРИЯ СЪЩО ПРЕСЛЕДВАХА ВСИЧКИ КОИТО СЕ ОБЯВИХА ЗА МАКЕДОНЦИ. ЗАЩО МАКЕДОНИЯ ДА НЕ ПРЕСЛЕДВА ЧУЖДИТЕ АГЕНТИ?
31
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз повече се вълнувам от разговорите на пол маккартни и теодор адорно и защо битълс се разпаднаха в1969 Хората приемат всичко за чиста монета.-та, когато адорно, който им пишише песните умря. Хората приемат всичко поднесено за чиста монета. Некви 20 годишни момченца, коитпесен след песен.о не са виждали нота пишат песен след песен. Тошо адорно се смоминва и те дават фира. Е как не успя Поли да напише поне един шлагер за сино си?
30
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Янка Рупкина и Валя Бялконска да не са агенти на ЦРУ, та на някой да му пука за разговорите им?
29
8
 
9
 
! Отговори
Skunk преди 2 години
Македонците са ни братя. Оставете медиите и политиците. Един ден ше си покаже!.. по - скоро да мислят относно Косово и Албанив, нашето е лека работа
28
53
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Македония българска не е била и няма да бъде. Насерете се ако искате това е положението.
27
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как така македонски българин ве няма такова нещо ....
26
20
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този от македонското ДПС ли се явява че дава акъли....
25
8
 
27
 
! Отговори
РАЗБРАХМЕ! преди 2 години
Русо-робите у нас също както македонския циг..анин, който запали Райхстага и застави чрез терор българите от Пиринска Македония да се пишат македонци /Г. Димитров/са на страната на скопските коминтерновци, против нашите кръвни братя от Македония. Световните събития в близко време така ще се развият, че не само Северна Македония ще бъде върната на България, но и македонистите от Скопиеи техните приятели у нас ще трябва да се укриван от ударите на закона...
24
1
 
18
 
! Отговори
Нормален човек преди 2 години
Най малкото, ако някой наистина се интересува може да напише в Гугъл "Доста Димовска" и ще види кога е била министър и съответно ще разбере за кой период става въпрос, ама то май който най-малко знае, най-много говори...
23
3
 
11
 
! Отговори
Нормален човек преди 2 години
Ама колко неграмотни драскачи има, които излагат и себе си, и родителите си, и учителите си, че даже и децата си... Направо съм изумен как толкова много народ не знае кой период обхваща "края на деветдесетте"! Проверете в Гугъл бе... IQ-то удря дъното сред посетителите на сайта... Човека е получил, каквото е получил между 1996 и 1999 г.
22
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Вуйчо Ваньо - Хората така и не се научиха, да позлвам сигурни канали за комуникация ...
21
26
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Македония НИКОГА няма да стане част от България!
20
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ОбективноМАКЕДОНСКА БЪЛГАРИЯ Е БЪЛГАРИЯ ПОД МАКЕДОНСКА ВЛАСТ