Следили са всичките ми разговори - с Валя Балканска, Янка Рупкина, Теодосий Спасов...

Владо Тренески донесе досието си в предаването "Брюксел 1" и заяви, че скоро ще го публикува
18 окт 2021 18:00, Ерол Емилов
53

“Искаме Скопие да вкара българите в Конституцията и да отвори досиетата, каза в предаването "Брюксел 1" по Bulgaria ON AIR Владо Тренески, македонски българин, председател на гражданско сдружение "Интеракция", един от авторите на писмото, изпратено до българските институции с настояване България да не отстъпва от твърдата си позиция по отношение на Скопие.

Той донесе досието си в студиото на предаването "Брюксел 1", за да опровергае властите в Скопие, които твърдят, че в РСМ няма дискриминация на основата на етнос. 300 странии досие, от които 150 страници - телефонни разговори.

Още по темата
"Вътре са Валя Балканска, Валя Рупкина, Теодосий Спасов и да не ги изреждам всички... Аз ще го публикувам скоро за моето досие. Ще стане публично достояние. То няма страница, в която да няма нещо, което наврежда. Те ви следят, те ви преследват бизнеса... Аз примерно открих радио "Аз" - със защитен знак (б.р. - лого) първия знак от глаголицата. Хората веднага харесаха радиото, имах почти 30-40 фирми, които започнаха да рекламират. Службите тръгнаха по фирмите и спряха рекламите. Ако давате пари за това радио ще ви пуснем инспекция - ето един пример само...," разказа той пред водещата Милена Милотинова.

"И те отказват след няколко месеца да рекламират, без да ти обясняват. От фирмата ти казват: "Знаеш ли, извинявай, Владо, но няма да продължим  да рекламираме". И така закрих радиото," каза журналистът.

Тренески уточни, че е получил досието си в края на 90-те години по времето, когато Доста Димовска беше вътрешен министър в Скопие.
 


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
1
 
5
 
! Отговори
L. преди 1 месец
Понастоящем България граничи със себе си, т.е. (тоест - за неграмотните) със Северна Македония, но много скоро ще граничи със Северна Корея 2.
47
4
 
8
 
! Отговори
Крум преди 1 месец
За неграмотните македонски сърбомани. Доста Диловска е била министър на вътрешните работи в периода 1999-200... г. И, оооо....небеса, интересно защо е починала в София. Накрая все пак се е освестила и дошла да положи глава на бащината си земя.
46
2
 
23
 
! Отговори
Кураж преди 1 месец
Някой ден хора като Владо ще са на почит и уважение, а скопските драскачи ще се чудят къде да се скрият и ще станат по българи от българите.
45
40
 
3
 
! Отговори
Тим Крокер преди 1 месец
Човека не си пие лекарствата и халюцинира как някой го преследва и го следи, личи му по налудничавия поглед, имам десетки приятели в Македония и като ги питам има ли такова нещо те ме гледат като марсиянец, такива дребнави човечета като тоз Владо не се допускат до публични изявления, то и на водещата и стана неудобно от него.
44
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Македомците са етнос като шопи , тракийци и добруджанци/мизийци/ в Република Српска Македония има българи гърци и шиптъри/албанци/
43
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До АнонименКОЙ ВИ ГО НАБУТА? СИГУРНО ПАК НЯКОЙ ВИ Е ВИНОВЕН ЧЕ ИСКАТЕ ЧУЖДОТО.
42
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако живееш в България си българин.Ако живееш в РСМ си македонец.Ако живееш в Турция си турчин.Знае се кой ни набута нарочно в това противопоставяне с македонците.Двама се карат ,печели Този който ни набута в скандала.
41
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какво ни го показвате тоя платен агентин на БКП? Тренески? Това име не е българско!
40
22
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В БЪЛГАРИЯ СЪЩО ПРЕСЛЕДВАХА ВСИЧКИ КОИТО СЕ ОБЯВИХА ЗА МАКЕДОНЦИ. ЗАЩО МАКЕДОНИЯ ДА НЕ ПРЕСЛЕДВА ЧУЖДИТЕ АГЕНТИ?
39
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аз повече се вълнувам от разговорите на пол маккартни и теодор адорно и защо битълс се разпаднаха в1969 Хората приемат всичко за чиста монета.-та, когато адорно, който им пишише песните умря. Хората приемат всичко поднесено за чиста монета. Некви 20 годишни момченца, коитпесен след песен.о не са виждали нота пишат песен след песен. Тошо адорно се смоминва и те дават фира. Е как не успя Поли да напише поне един шлагер за сино си?
38
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Янка Рупкина и Валя Бялконска да не са агенти на ЦРУ, та на някой да му пука за разговорите им?
37
8
 
9
 
! Отговори
Skunk преди 1 месец
Македонците са ни братя. Оставете медиите и политиците. Един ден ше си покаже!.. по - скоро да мислят относно Косово и Албанив, нашето е лека работа
36
53
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Македония българска не е била и няма да бъде. Насерете се ако искате това е положението.
35
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Македония няма да е никога Българска,заради нашите политици ,които обслужват руски интереси.ВМРО в Македония прави същото ,обслужва руски интереси.Идеята е Русия да има влияние на тези проклееета балканска земя ,за да се речи на САЩ.
34
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Как така македонски българин ве няма такова нещо ....
33
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какво общо имат годините преди 1990 година и 2021 година.Македония е самостоятелна държава от 1991 година.Все едно сега да искаме отговорност на Радев,Бойко и другите за комунистическите репресии по време на Тодор Живков.А да не говорим ,че той обяснява за годините преди 1990 година.Интересно е , че този човек говори за частно радио в Бивша Югославия.Освен това няма как да имал тогава радио ,защото сигурно е бил на 10 или 15 години.Защо го правите?Какво печелите от тези лъжи?
32
20
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Този от македонското ДПС ли се явява че дава акъли....
31
8
 
27
 
! Отговори
РАЗБРАХМЕ! преди 1 месец
Русо-робите у нас също както македонския циг..анин, който запали Райхстага и застави чрез терор българите от Пиринска Македония да се пишат македонци /Г. Димитров/са на страната на скопските коминтерновци, против нашите кръвни братя от Македония. Световните събития в близко време така ще се развият, че не само Северна Македония ще бъде върната на България, но и македонистите от Скопиеи техните приятели у нас ще трябва да се укриван от ударите на закона...
30
1
 
18
 
! Отговори
Нормален човек преди 1 месец
Най малкото, ако някой наистина се интересува може да напише в Гугъл "Доста Димовска" и ще види кога е била министър и съответно ще разбере за кой период става въпрос, ама то май който най-малко знае, най-много говори...
29
3
 
11
 
! Отговори
Нормален човек преди 1 месец
Ама колко неграмотни драскачи има, които излагат и себе си, и родителите си, и учителите си, че даже и децата си... Направо съм изумен как толкова много народ не знае кой период обхваща "края на деветдесетте"! Проверете в Гугъл бе... IQ-то удря дъното сред посетителите на сайта... Човека е получил, каквото е получил между 1996 и 1999 г.