Макрон иска да насърчи диалога между България и РСМ

Френският президент разговаря с Петков, Радев и Ковачевски
Обновена: 19 май 2022 13:43 | 19 май 2022 13:41, Нели Христова
66
Макрон иска да насърчи диалога между България и РСМ
Снимка: БГНЕС

От кабинета на френския президент Еманюел Макрон публикуваха съобщение за разговорите му с Румен Радев, Кирил Петков и премиера на Северна Македония Димитър Ковачевски.

"На 18-ти май президентът на Франция проведе последователни разговори с президента на Република България Румен Радев, министър-председателя на България Кирил Петков и премиера на Северна Македония Димитър Ковачевски. Целта на тези три разговора, които се проведоха в момент, когато Франция председателства Съвета на Европейския съюз, беше да се насърчат двете страни да продължат бързо диалога по спора между тях", се казва в съобщението от кабинета на Макрон.

"Президентът на републиката потвърди ангажимента си за европейската перспектива на Западните Балкани, особено в контекста на дестабилизацията на европейския континент", пише още в съобщението.


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
1
 
! Отговори
тя преди 1 месец
Какъв е този зор непремено РСМ да влезе в ЕС и има толкова много застъпници !
58
0
 
1
 
! Отговори
Gogo преди 1 месец
Или ЕС да подкрепи националната ни позиция по казуса рсм или ако не, ние излизаме от този съюз! Националният ни интерес не може да е обект на компромис! Да покаже ЕС колко държи на нас, крайно време е! До сега видяхме само как 12 години потупва приятелски един доказан бандит в лицето на тиквата, който ни граби и рекетира с позволението на ЕС! У нас остана впечатлението, че тиквата е отделяла от чекмеджетата и за Барозу и за Юнкер! Това ли са европейските ценности?
57
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
окултни хора са омразни за Бог вие на кои угаждате на злобата си
56
2
 
0
 
! Отговори
НОРМАЛНИ БОЖИИ ДЕЦА преди 1 месец
прехвърляйте недъзите и недостатъците си на Кръстта на Голгота не на хора не използвани и насилвани не сте бог мачкайте вас
55
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
гледай си бабата Д Ди не ангажирай всички с креватните ви подвизи ха-ха хи хи слепи за Бог ние сме зеницата на Божиите очи и специални в БОЖИИТЕ ОЧИ ПРЕД БОЖИИТЕ ОЧИ ВСИЧКО ОСТАНАЛО ДЕТО ПРАВИТЕ Е ОТ ДЯВОЛА НЕ СЕ ПРАВЕТЕ НА БОГ НЕ СТЕ УПРАВЛЯВАЙТЕ ВАС ,,добронамерени,, зли не се бъркайте в чужди животи не ви искаме
54
0
 
8
 
! Отговори
Когато-някога преди 1 месец
Ей, 5 години не намериха време ckonянитe да премахнат обидните квалификации, българофобията и лъжите за българите в учебниците си по история! Не спряха да тормозят всеки българин!Ще ги пуснем чак, когато изпълнят Договора за Добросъседство. Ама не искат! Няма място за 3лобни Лъжцu в ЕС!
53
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Някой може ли да ми каже: Защо толкова много, ама многооо ни натискат от всякъде за РС Македония?
52
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Макрон да се произнесе по Ньойския договор Валиден ли е Да
51
0
 
8
 
! Отговори
Реалист преди 1 месец
До Случаен минувачвсичко е умишлено братле-ръчкат ли ръчкат ли тая македония, като че ли досега не се живееше мирно-и американци и ес ръчкат въглените уж от загриженост-измислят правила и изисквания, докато се скараме -вземи за пример Украйна
50
0
 
10
 
! Отговори
11 преди 1 месец
Само тоз цъpвyл ни трябваше ...
49
0
 
15
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 месец
Макрон, гледай си бабичката! Гледай си бабичката и със нас не се занимавай! Не ти са ясни много неща от историята на Балканите! Вместо да изпишеш вежди - ще избодеш очи!
48
1
 
15
 
! Отговори
ха-ха-хи преди 1 месец
Това ли прочутата ЕВРОатлантическа СОЛИДАРНОСТ...?Да мачкаме и натискаме лоялна страна на ЕС и НАТО за сметка на друга страна, която не е член на ЕС и фиктивен член на НАТО!!???
47
1
 
13
 
! Отговори
Радев към мИкрон преди 1 месец
БързатаКучка,слепи ги ражда! Ще почакат! ВЕТОТО ПРОДЪЛЖАВА!!!!
46
0
 
19
 
! Отговори
Пич преди 1 месец
Как пък нито един западен политик или историк не каза: "Да, България има право! Да, така пише в латинските, гръцките, арменските и арабските документи! Да, действително това са били българи, а не някакви други народи!" Всички не спряха да ни притискат и да ни преправят историята.
45
7
 
2
 
! Отговори
5-ко преди 1 месец
Сакаики да иа свртите Албаниа против нас , вие иа свртивте против себе . Рама на Радев на еден самит дури и иавно му кажа .... ,, Приатели не го прават ова мегиу себе ,, . Ете така.
44
7
 
3
 
! Отговори
5-ко преди 1 месец
До 33 - Предлогот ваш за одвоиуване на Албаниа не помина , не си во тек со настаните. Ние немавме против Албаниа да почне преговори , дури нашите иавно кажаа дека не е фер и Албаниа да биде спречена ради вас. Но прва држава што се спротивстави на тоа беше Романиа , па Холандиа па Германиа. Почнуваики од вашето баране за историски ревизионизам како услов за почеток на преговори па се до одвоиуването на Албаниа , докажавте дека не сте способни да спроведете НИШТО.
43
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Заради тези жабари България губи беломорска Тракия нищо че Ньойският договор е валиден все още и имаме право на излаз на бяло море и Алексадропулис
42
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен 001 преди 1 месец
Той Северна Македония да я остави на нас....да си мисли при таз годишното събиране на класа дали ще покани любимата си учителка?
41
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тоя да си тъпче бабата и да не се меси неканен
40
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
милиони и милиарди са номер 1 хората не те са втора употреба гои нима крадци и мошеници втора класа