В Гърция вече отнемат коли за превишена скорост

Първите конфискувани автомобили вече са на търг
12 мар 2024 16:03, Стела Стоянова
28
В Гърция вече отнемат коли за превишена скорост
Снимка БГНЕС, архив

От началото на март в Гърция е в сила закон за конфискуване на автомобили при шофиране с много висока скорост.

Мярката се налага при превишаване на допустимата скорост с 60 километра в населени места и със 70 километра извън тях. При шофиране по магистралата с 220 километра в час водачът отново остава без автомобил. Сред засегнатите от мярката има и чужденци, предава БНР.

Първите отнети коли вече са пуснати на търг. При продажба с 70% от получената сума за колата се финансира фондът за сигурност на движението и 30% са за местната организация на полицията.

"Трябва да се промени мисленето на шофьорите", коментират специалисти по пътна безопасност. Според националната статистическа агенция Елстат основната причина за катастрофите в Гърция с фатален край е високата несъобразена скорост.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
1
 
! Отговори
Pora преди 1 месец
Решението е едно - фабрично ограничаване на максималната скорост на 120/140 км - това ще реши всички приблеми!
26
3
 
2
 
! Отговори
Алито от София преди 1 месец
Който ходи у Гърция да му мисли, тези гадни и подали племена не заслужават да ходим там на море и да и подържамме икономиката, а трябва да се оправят цени и качество на нашето черноморие и да си ходим там да си цакаме карти и да се наливаме с бира на плажа
25
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нашите вместо да ни обясняват как нямало вече места за отнети коли да вземат пример от гърците. Продават таралясниците и парите отиват за нещо добро.
24
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Щом тарикатеят шофьорите е нормално да се приложат крайни мерки. Нека нашите мутри, метреси /миски/ да ходят там и да натискат газта за да си избиват комплексите, че тук нашите все не могат да се справят с тях. Дано доживеем и ние такъв закон, но ефективен и без имунитети и измъкване.
23
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Гърците знаят как да правят нещата, в БГ това е невъзможно :)))
22
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Така трябва.
21
5
 
5
 
! Отговори
malgiorno a tutti преди 1 месец
(cont'd) Никакви смекчаващи вината аргументи, никаква възможност за отказ от кръвна проба (отказ да се третира като "под въздействие", ergo всичко по две), без никаква възможност за апелативен или касационен съд - всичко да е окончателно, на базата на обективни (технически) доказателства. Никаква възможност за субективно тълкуване, всъщност, изобщо никакво тълкуване на легални текстове, само студена логика (ако A, то B), даже може да го прави компютър това :).
20
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кога и у нас?
19
7
 
7
 
! Отговори
Обективен преди 1 месец
Много добре се знае, че никъде и никога по света свръхстрогите наказания не са спряли престъпниците и нарушителите. Само в България непрекъснато се правят такива опити, които съвсем естествено винаги се провалят.
18
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В България правят друго. Слагат някъде извън населено място ограничение 40 км/час, разбира,се напълно безмислено, а КАТ застава зад тази хранилка за глоби и глобява, глобява, всички наред.
17
7
 
4
 
! Отговори
malgiorno a tutti преди 1 месец
Идейно, но недостатъчно. Освен конфискацията, в добавка една задължителна ефективна присъда по степените на 2 години (от първа нататък - 2, 4, 8, 16, ...) и като бонус една хубава глоба, като за много години къртовско бачкане. Същото трябва да стане и в БГ. А за шофиране под въздействието на вещества и / или лекарства (в листовките на лекарствата, които са разрешени за употреба, включително наркотиците, си е направо написано какво НЕ трябва да се прави) - всичко това, но по две :).
16
3
 
2
 
! Отговори
Аз преди 1 месец
/до ГанчУ/ Имам имот на брега на Слънчака. Ваксина не съм виждал, нито тестове разни. А, когато изляза прав - спомни си за мен, докато аз си пия "осигуровките" край басейна!
15
2
 
3
 
! Отговори
Ганчу преди 1 месец
До АзОт отговорът ти съдя, че си ударил поне 3 бустера след ваксините, толкова се е понижило IQ-то ти ... *** ходи си на слънчаку, сърбай водчица ахелой, метай салфетки, то за това освен годишните ти спестявания за едноседмична ваканция друго не требе
14
10
 
5
 
! Отговори
Аз преди 1 месец
Догодина ще конфискуват къщата, ако не си ваксиниран! Новия Ред и неприкосновената частна собственост! ... а овцете продължават да коментират послушно и да се радват на стегнатия намордник!
13
4
 
6
 
! Отговори
вгз преди 1 месец
Шофьорите трябва да си вземат каруци. Така няма да превишат скоростта.
12
2
 
14
 
! Отговори
Аз преди 1 месец
В България не може защото "клата е на лизингова къща". Да не говорим че шофьор(ката) е Мис нещо!
11
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Гърция си е Гърция там законите са сурови а у нас полицай те се крият в храстите и глобата е за лична облага
10
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А у нас само за алкохол и наркотици.Айде по-смело,че гърците пак ни изпревариха.
9
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Искам да ги видя как вземат някое Бентли или Ферари, докато минавам с Шкодилака бавно и гъзарски край тях
8
21
 
9
 
! Отговори
шофьорл преди 1 месец
Първо да си оправят ограничениятя, от кулата посока халкиди 70% от магистралат е с ограничение 80 или 100. Това са 250 км път с камили, а пътя е двулентов с 100км в час се чувстваш спрял. Знам кои ще ми реагирате с палец надолу онези инвалиди които се влачите в лявата лента или тези които захапват волана с максимално бутната седалка напред.