Асад заяви, че е отворен за диалог със САЩ

ООН обяви, че 440 000 сирийци живеят под обсада
27 мар 2015 07:50,
15
Асад заяви, че е отворен за диалог със САЩ
Снимка: Reuters

Сирийският президент Башар ал Асад е отворен за диалог със Съединените щати, но не може да има "натиск върху суверенитета" на страната му, заяви той в интервю за телевизия Си Би Ес, цитирано от Ройтерс.

На въпрос във връзка с изявление на американския държавен секретар Джон Кери, че Вашингтон ще трябва да преговаря със сирийския лидер за слагане на край на конфликта в страната, Асад каза: "По принцип, в Сирия можем да кажем, че всеки диалог е нещо позитивно и ще бъдем отворени за всякакъв диалог с когото и да било, включително със САЩ, базиран на взаимно уважение".

Асад допълни, че няма пряка комуникация между Дамаск и Вашингтон и добави: "Всякакъв диалог е позитивен, както казах, разбира се, стига да няма натиск върху суверенитета на Сирия".

В същото време броят на сирийците, които живеят в обсадени зони, се е удвоил през последния месец, достигайки 440 000 души, след като контролираните от правителството зони бяха завладени от силите на "Ислямска държава", съобщи представител на ООН, цитиран от ДПА.

Отговорникът на ООН по хуманитарните въпроси Валери Амос предупреди Съвета за сигурност на ООН, че въоръжената групировка е поела контрола над Дейр ез-Зор, прекъсвайки достъпа на други 228 000 души до хуманитарна помощ.

"Хората, които са хванати в капан в обсадените населени места, стават все по-отчаяни", посочи Амос. "Ние трябва да позволим доставянето на жизненоважни хуманитарни помощи. . . Времето изтича, ще умрат още хора", подчерта тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Трябва само да изгледате едно интервю на Асад, да видите какъв фъфлещ *** е.
10
5
 
5
 
! Отговори
справедливост преди 9 години
Такъв военнопрестъпник като Башар Асад, който е убил над 220 хиляди цивилни сирийски граждани, използвайки самолети, ракети, оръдия и химическо оръжие, заслужава да бъде обесен хиляда пъти.
9
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
От началото на конфликта даже съм член на групата "Сирия ще устои"!Ето, че съм близо отново да позная от 2000 км какво ще стане, без дори да съм ходил в Сирия.Имало някакъв китаец, на който му викали супермен, защото много познавал. На мен трябва Чък Норис да ми викат :)))Ако се чудите ДНР и ЛНР ще бъдат автономии, освен ако не избухне война - световна. Там вече не мога да кажа ... :)
8
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ООН обяви, че 440 000 сирийци живеят под обсада-----------------Толкова Сирийци ли останаха след 3-4 години война с Алкайда, ИДИЛ и др.ООН сега обяви, а до сега от ООН нямаха информация в Сирия да има кръвопролития.Да взема да им подаря един компютър, вече 2015 година, ООН не знае, че Сирийците са под обсада. Джо Байдън не им ли цъкна а едно телефонче или той пък няма ваучер сигурно, да взема да му заредя един да има да цъка, де да знам, хората не знаели ... сега разбрали
7
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Mishka besilo za teb ne dialog
6
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя искам да го виждам на бесилото за хилядите избити хора,а не да ми прави пазарлъци,но и това ще стане рано или късно!
5
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Със САЩ може само монолог. Те чуват само сбеси.
4
2
 
15
 
! Отговори
бг преди 9 години
Руски военни бази не пречат на диалога.
3
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
2, да, има такава база в Тартус и не от 30 години, а от 1971 година, но тя е база за обезпечение.Асад говори за създаване на пълноценна военна база в Тартус.
2
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В Сирия за сведение има руска база от 30 години.
1
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Асад заяви, че е отворен за диалог със САЩ, но малко преди това предложи на Путин Русия да създаде пълноценна военна база на територията на Сирия.