ИД е враг на цивилизацията, отсече Путин

САЩ играят двойна игра в региона, смята руският президент
22 окт 2015 21:35, Красимир Ангелов
135
ИД е враг на цивилизацията, отсече Путин
Снимка: БТА

"Ислямска държава" е враг на цивилизацията, а терористите не бива да се делят на умерени и неумерени”, обяви руският президент Владимир Путин по време на днешното заседание на Международния дискусионен клуб "Валдай", предаде ТАСС.

Още по темата
Путин припомни, че ИД е взела под контрола си огромни територии и в случай на завладяване на Дамаск или на Багдад е можела да получи статут на официална власт. “Цялата международна общност трябва в крайна сметка да разбере с кого си имаме работа”, заяви Путин и добави, че става дума за врагове на цивилизацията, на човечеството и на световната култура. Той добави още, че по такъв начин терористите дискредитират исляма.

По думите на руския президент усилията на САЩ за борба с тероризма не са дали резултат, защото САЩ са водели двойна игра, използвайки част от терористите за сваляне на неугодни им режими. “Винаги е трудно да се води двойна игра - да се говори, че се води борба с терористите и в същото време човек да се опитва да си служи с част от тях, за да движи своите пионки в Близкия изток и да обслужва интересите си”, каза Путин, цитиран от БТА.

Руският президент заяви още, че антитерористичната операция на Русия в Сирия има за цел да допринесе за установяване на мир там и да се нанесе превантивен удар по терористите, предаде ТАСС. Той изрази увереност, че руските военни действия ще окажат необходимото въздействие върху ситуацията в Сирия в положителен план.

Путин допълни, че на Сирия ще й бъде необходима мащабна икономическа и финансова помощ, за да се възстанови след войната и че трябва да се определи формата за привличане на страни донори и международни организации. “След като се победи тероризмът в Сирия трябва да има и политическо уреждане на сирийската криза”, припомни Путин.

Той добави, че координацията на Русия със САЩ за действията им в Сирия напредва, но не така бързо, колкото би искала Русия, предаде ТАСС.

Руският президент обаче нападна Щатите, които според него са лъгали Русия и целия свят, като са говорели за ядрената заплаха от Иран. "Тези дни се проведоха първите изпитания на американската противоракетна отбрана в Европа. Какво означава това? Това означава, че когато спорехме с нашите американски партньори, сме били прави. Опитвали са се за пореден път да заблудят нас и целия свят или казано съвсем просто - лъгали са", каза Путин.

Той посочи, че въпросът не е в хипотетичната ядрена заплаха, която не е съществувала никога, а в опитите да бъде разрушен стратегическият баланс. "Да бъде променено съотношението на силите в твоя полза така, че не просто да доминираш, а да имаш възможност да диктуваш волята си - както на твоите геополитически конкуренти, но, според мен, и на твоите съюзници", продължи той.

(БТА)
 


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
0
 
6
 
! Отговори
факт преди 4 години
АБСОЛЮТНО
70
0
 
5
 
! Отговори
метла за вас преди 4 години
ИД ,фашизъм ,комунизум , това са изверги .Колкото по бързо разберете това толкова по -добре .Светът трябва да живее в мир и демокрация ,но не и по болшевишки -фашистки образец. У нас има много промити мозъци с бетонни глави ,които никога няма да разберат що е свобода и демокрация.Страна в която има милиционерски терор не може да претендира за демокрация!
69
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЦИВИЛИЗАЦИЯТА Е ВРАГ ЗА КРЕМЪЛ !
68
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Mnogo e prav
67
0
 
6
 
! Отговори
JANA преди 4 години
****ZELTA NA AMERIKA E DA SASIPA EVROPA***
66
0
 
11
 
! Отговори
s преди 4 години
"ИД е враг на цивилизацията, отсече Путин". За да сме коректни, заместете "ИД" със "ФАЩ" в този цитата на Путин.
65
1
 
6
 
! Отговори
Говорит Москва преди 4 години
Риториката на руския президент е станала далеч по-умерена, и издържана. Мисля, че момента той печели силни позиции като насочва вниманието към търсене на решение на конфликта, и в същото време снишава тона срещу Америка.
64
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 114

Руснаците са евразийци, наследници на монголите. Сега са бензиностанцията ни.
63
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До анонимен

Има ли по-голям враг на цивилизацията от КГБ и комунистите?

Има ! ИСИС . Да знаеш.

--------------------------------------------------------

Когато ИДИЛ стигне до 1 милион избити, можем за започнем спора. Засега са далеч от този
минимум, нещо като временно и локално зло. Не че отричам старанието им, но едно е А-,
друго е В-група.
62
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До home
виждат заплаха в обединяването на европа,

Те я видяха тази заплаха и като обединяване на Европа,с нейните технологии и Русия , с нейните ресурси и затова забиха клин между тях в Украйна. Я си представете какъв потенциал имаше една такава обединена Европа - от Лисабон до Владивосток , с 600 млн души човешки капитал. Е, там успяха.
61
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен
Има ли по-голям враг на цивилизацията от КГБ и комунистите?

Има ! ИСИС . Да знаеш.
60
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има ли по-голям враг на цивилизацията от КГБ и комунистите?
59
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Безкрайни руски лъжи, добре че вече им свикнахме и никой не им обръща внимание.
Добре знаем за руските национални интереси и как се бранят те.. с цената на всичко включително терор и геноцид, прикрит под благовидния предлог на загриженоста..!

Цинизъм на кубик по великоруски!
58
22
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БОЙКО РАЗРЕШИЛ ЛИ Е НА ТОЗИ ДРЕБЕН МИШОК ДА ГОВОРИ
57
1
 
11
 
! Отговори
home преди 4 години
истината е още по далеч, беше им добре на американците през втората световна война, да направят своя икономически разтеж. в момента виждат заплаха в обединяването на европа, за това ни я напълниха с *** от близкия изток. искат европа отново да е във вътрешни конфликти. защото когато в европа имаше война американците правеха IBM компютри и по късно бяха подготвени спокойно да помислят за Windows и Intranet и сега черпят информация от целия свят защото информационните системи са техни ...
56
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Путин казва на глас истината, която всички знаят. Лъжата може да печели спринта на 100 метра, но истината винаги печели маратона.
55
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Изстрелването на 26 броя крилати ракети Калибър, свари американската ПРО по бели гащи.Затова вчера направиха рекламно прихващане на балистична ракета над Англия, за да успокоят тези, които дадоха милиарди за европейска ПРО.
Само че тази ракета бе прехваната в Космоса, а руските ракети летят на 50 м над повърхността! Където и радар не може да засече.
54
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До янев не ни пука СЛАВА НА БОЙКО
53
2
 
31
 
! Отговори
янев преди 4 години
ДОБРА ИЛИ ЛОША В МОМЕНТА РУСИЯ ПОМАГА И НА ЕВРОПА ДА СЕ СПРЕ БЕЖАНСКАТА ВЪЛНА А ТОВА НЕ УСТРОЙВА ГОЛЕМИЯ БЯЛ БРАТ НО ЩЕ ПЛАЩАМЕ НИЕ КОЛКО ЛИ ЩЕ ИЗДЪРЖИ ЕС НА ЕМИГРАНТИТЕ КОИТО ТАКА ЛЕСНО НЯМА ДА СПРЪТ ДА ИДВАТ В ЕВРОПА НЕЗАВИСИМО ЧЕ ВОЙНАТА ЩЕ СПРЕ
52
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На запартъка пак избиват комплексите.