Още помощ за Мадая – натам отива мобилна клиника

Арабският полумесец ще ваксинира жителите
15 яну 2016 19:46,
3
Още помощ за Мадая – натам отива мобилна клиника
Снимка: Reuters

Мобилна клиника и медицински екип пътуват към обсадения сирийски град Мадая. Местните жители са съобщили, че 32 души са починали от гладна смърт за последния месец. Това съобщиха днес служби на ООН, цитирани от Ройтерс.

Сирийското правителство е разрешило влизането в града на мобилна клиника на Сирийския арабски червен полумесец и се е съгласило там да бъде извършена ваксинация, заяви на пресконференция Тарик Яшаревич от Световната здравна организация.

Още по темата

Местни жители са казали на служителите на Световната програма на ООН по прехраната, че през последния месец 32 души са умрели от глад, заяви говорителката на програмата Бетина Люшер.

ООН се надява идната седмица да изпрати конвои в Мадая, както и в обсадените от бунтовниците градове Фуа и Кефрая в провинция Идлиб, но все още няма определена дата за Забадани, добави Йенс Лерке, говорител на Службата на ООН за координация на хуманитарните въпроси.

Детският фонд на ООН (УНИЦЕФ) потвърди днес, че сред децата в Мадая има случаи на тежко недохранване. Тази седмица там бе доставена помощ на хиляди засегнати от неколкомесечната блокада, съобщава още Ройтерс.

"УНИЦЕФ може да потвърди, че сред децата са констатирани случаи на тежко недохранване", се казва в разпространено от Детския фонд изявление, след като представители на ООН и Червения кръст пристигнаха в града в понеделник и вчера, за да доставят помощ за пръв път от октомври.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
ваксинации срещу недохранване?