Русия, Турция и Иран ще бранят суверенитета на Сирия

Путин, Роухани и Ердоган осъдиха завземането на нефтените находища
1 юли 2020 17:30, Павел Гълъбов
26
Русия, Турция и Иран ще бранят суверенитета на Сирия
Снимка: БГНЕС

Принципите на независимостта и целостта на Сирия подлежат на всеобщо спазване и никой не трябва да ги подкопава. Това се посочва в съвместно изявление на президентите на Русия, Турция и Иран Владимир Путин, Реджеп Таийп Ердоган и Хасан Роухани след края на тристранната среща на върха, проведена в сряда в режим на видеоконференция, предава ТАСС.

Още по темата

„Те отбелязаха твърд ангажимент за суверенитета, независимостта, единството и териториалната цялост на Сирийската арабска република (САР), както и целите и принципите на Хартата на ООН. Те подчертаха, че тези принципи са обект на всеобщо спазване и че никой не трябва да ги подкопава“, се казва в текста на документа, допълва „Фокус“.

Путин, Роухани и Ердоган осъдиха незаконното завземане на нефтените находища и присвояването на петролните приходи, които трябва да принадлежат на Сирия.

В съвместното им изявление след онлайн среща на върха в астининския формат се казва, че страните „обсъдиха ситуацията в Североизточна Сирия, подчертават, че стабилността и сигурността в тази област могат да бъдат постигнати само въз основа на зачитането на суверенитета и териториалната цялост на страната и се съгласиха да координират усилията си за тази цел“.

„Те изразиха своето отхвърляне на незаконното изземване и прехвърляне на приходи от петрол, които трябва да принадлежат на Сирия“, се казва в комюникето.

Президентите на Русия, Иран и Турция отхвърлиха всички опити за създаване на нови реалности „на място“ в Сирия под предлог за борба с тероризма.


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
Много баби преди 3 седмици
хилаво дете!
20
5
 
2
 
! Отговори
Starija hush преди 1 месец
Докато не си платат за освобождаването от ИД немат право на мнение.Тия бомби съм ги плаштал и аз като данакоплашташ в Америка.Само за едно мерси не става требва да си платат с петрол тия бомби.
19
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Което изявление израз на доминацията на Русия в региона. На всички останали играчи, включая и Ердо, за постигане на стратегическите им цели остава задкулисието.
18
7
 
2
 
! Отговори
Ердоган преди 1 месец
Щом така казвате, но не и преди да си откъсна Кюрдистан и да го присъединя към Турция, защото така ще повторя успеха на Путин!
17
2
 
3
 
! Отговори
izh преди 1 месец
E, мъглява формулировка, ама в техните очи прецедент. Защото утре? Все някой ислямски дивак ще реши да се направи на халиф и , айдее , отидоха милиардните приходи. Заедно да си пазим коматчето, пък и жълтите копуват на едро и редовно. Колко трябва на една нация да е щастлива. Щото само с ходжи /партийни секретари/ не става
16
5
 
4
 
! Отговори
Ястреб Османлията преди 1 месец
До Waffen SS
Както казваме турците "Поживем - увидем!" кой откъде какво си вади!
Всъщност казаното за вилайет Шам важи в същата степен и за Румелийския вилайет!
15
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ми то вече от либов към руси, турци и иранци кьорав човек не остана там. Сички се изнесоха, а кой не е предстои.
14
1
 
10
 
! Отговори
руси и турки преди 1 месец
Честито на всички сирийци за новите освободители.
13
3
 
7
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 1 месец
Рублата като чу това и взе да играе казачок!
12
9
 
6
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 1 месец
Значи ще си поделят Сирия.
И за всичко е виновен кой? - той, Тръмп. Изтегли американските войски в най - възлов момент за постигане на траен мир. Сега на кьор Асан фишека!
11
2
 
11
 
! Отговори
gig преди 1 месец
Вълци пазят агне
10
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Е тия тримцата искат да си делнат Сирия и петрола й, ама американците за какво са там, за демокрацията ли... Да видим няма ли да се сдърпат около кладенците. А сирийците... да си избират под чие управление от тримата да живеят или да хващат Европа, както и правят.
9
1
 
4
 
! Отговори
d преди 1 месец
До 3

Блазе им и на иракчаните, и на либийците, и на афганистанците и т.н.
8
9
 
16
 
! Отговори
аа преди 1 месец
До АБВ

Русия и Иран са там по покана на законно избрания президент на Сирия. Турците са нахлули но пак са заинтересована страна в уреждането на конфликта, тъй като са обстрелвани от въоръжените от САЩ кюрдски милиции. Единствените които нямат право да са там по какъвто и да е предлог са САЩ. Това са една окупационна сила, която гледа да налага навсякъде своите интереси със сила и кражба.
7
3
 
6
 
! Отговори
АБВ преди 1 месец
Тероризма май е само предлог да останат в Сирия! Турците за да не дават на кюрдите да дишат, а останалите да имат военни бази за да контролират арабите и петрола им. Не завиждам на сирийците. Сега там всеки се бие срещу всеки!
6
8
 
2
 
! Отговори
АБВ преди 1 месец
Хахахаха! Тия ще ме уморят от смях! Тези тримката, заедно със медицинския специалист Тръмп, не са ли в Сирия точно под предлог за борба с тероризма?
5
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Русия и Иран бранят суверенитета на Сирия, но да кажеш това за Турция е по-скоро сарказъм.
4
23
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вашингтон, Лондон, Брюксел, Париж и Берлин да с намесят тези диктатори искат да заробят сирийския народ.
3
17
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ххахах! "Блазе им " на сирийците с тези "бранители"! Ххахахах!
2
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това са страни, коя от коя по-тоталитарна и те ще бранят суверенитетът на Сирия. Това шега ли е?