СЗО: В Газа може да умрат от болести повече хора, отколкото от бомби

Те са подложени на повишен риск от инфекции
29 ное 2023 22:12, Стела Стоянова
25
СЗО: В Газа може да умрат от болести повече хора, отколкото от бомби
Снимка БГНЕС, архив

Според генералния директор на Световната здравна организация (СЗО) пренаселеността и липсата на храна, вода, канализация и основни хигиенни условия ускоряват разпространението на болести в Газа, съобщи CNN.

В публикация в X Тедрос Адханом Гебрейесус заяви, че липсата на функционираща инфраструктура или достъп до лекарства е довела до нарастващ брой инфекции сред приблизително 1,3 млн. души, разселени в Газа.

Директорът твърди, че повече от 110 000 души имат остри респираторни инфекции, над 70 000 имат някаква степен на диария, а хиляди са измъчвани от други заболявания, включително краста, въшки, кожни обриви, импетиго, варицела и жълтеница.

Тедрос призова за удължаване на временното прекратяване на огъня и предупреди, че настоящите условия в Ивицата увеличават риска от избухване на болести. Той също така повтори по-ранните коментари на говорителя на СЗО Маргарет Харис, че ако здравната система не бъде подобрена, потенциално повече хора могат да умрат от болести, отколкото от бомбардировки.

"Нуждаем се от трайно прекратяване на огъня. СЕГА. Това е въпрос на живот или смърт за цивилното население", добави той."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още по темата: СЗОболестиГаза
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
4
 
! Отговори
спирай помощите преди 4 месеца
наПАРАЗИТИТЕ ! ОТ ПЕНСИИТЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ СТАРЦИ ДЪРЖАВАТА НИ ЗАДЕЛЯ ЗА ТИЯпаразити ! За 46 години в Газа от 380 000 се наплодиха 2 300 000 ! А в България младите семейства с помощи от бащи и дядовци едвам успяват да отгледат 2 деца. А стотици хиляди млади хора не могат да си позволят и 1 дете.
12
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Никой не им е виновен след като са избрали президент, който е допуснал държавата му да бъде превзета от терористична организация.При Иран е същото, но в по-голям мащаб...
11
0
 
3
 
! Отговори
Българин преди 4 месеца
Промитите прогресивни мозъчета на ООН, ЕС, ЧК, МЗС заплата са им наредили всеки три дни да пускат едни и същи лъжливи и плачливи статии за "горките араби"... бюджет за 2024 трябва де се гласува. Върха на наглостта и мързела е само да се сменя датата на статията, триейки отдолу коментарите. Можете и по-нагло, като вестник СЕГА, дето си затвори коментарите и от тогава е без 90% от читателите си...
10
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Така е! Време е мюсюлманите, които имат акъл, душа и морал в сърцата си да станат и да поправят опасния радикален ислям. Ислямът не е нито мирен, нито военизиран. Ислямът е какъвто решат да го тълкуват хората, които го практикуват. В момента е факт, че ислямът се ползва за военни цели и световно надмощие, както са били кръстоносните походи под християнски кръст. И Гебрейесус е излъчен от етиопска партия с терористична дейност в миналото си. Имаме да се учим на хуманност всички, но не от Тедрос!!
9
2
 
5
 
! Отговори
Българин преди 4 месеца
"В Газа повече хора може да умрат от болести, отколкото от бомби". Може, след като стотици хиляди от тях, бяха прехвърлени от здравната система на Израел, на грижите на Световната Здравна Организация. Същата СЗО, която дори не осъди зверското клане на Хамас на над 1000 невинни бебета, деца, старци и жени, както и не посети или поиска освобождаването на над 200 отвлечени такива. Сега СЗО рИве за това, което Хамас докараха на главите си. Хак да им е.
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
ТЕДРОС ГЕБРЕЙЕСУС, ти дори не си лекар, моето момче. Ти си бивш министър на здравеопазването в Етиопия от ислямска партия с терористични корени, подобна на Хамас. Много добре те знаем кой си. Тедрос, най-голямата болест в Газа и по света деца, скъпи, е проказата на исляма. И всички политкоректно отказваме да назовем това с истински думи. Мюсюлманите имат проблем. И този проблем е в тяхната религия, което трябва са седнат да поправят, да надрастнат средновековния мрак, в който връщат света.
7
0
 
0
 
! Отговори
Стоян Стелий : преди 4 месеца
Може,щом фармафията се е заела да помага и там,може...
6
0
 
4
 
! Отговори
Директно от газъ преди 4 месеца
Проказата на исляма отдавна е убила тези наследници на бивши хора .!.
5
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
животни или хора....вземете се синхронизирайте с господаритесичифути...господарите Ви ги наричат животни....
4
3
 
5
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 4 месеца
В *** са мъртви по рождение !Дядо ми Стоил млатеше докато залива зеленчуците къртиците с мотика и им викаше " мохамедани" .Оказа се пророк.Педерастинците се оказаха къртици,които нямат Мъжеството да се бият очи в очи с Мъже и се крият из некви къртичи катакомби. В дадени моменти ми се е искало да бъда картечар,но обстоятелствата ме съблазняват да стана къртичар! Да живее Израелската Непобедима Народна Армия !
3
9
 
1
 
! Отговори
Диана преди 4 месеца
До анализатор Не са "техните от Хамаз"! Хората там не са глупави! Те прикриват с телата си Хамаз всъщност - никой нормален човек няма да застане пред дулото на оръдията/още по-малко ще изложи децата си там/ако няма стратегия..Хората там се борят за каузата на Хамаз, срещу Израел, макар и пасивно, показвайки неприемането на тези военни атаки..Извратена пропаганда ги определя като резултат на мал.оу.мност..Израел обаче знае истината и не се притеснява да убива беззащитни хора...
2
7
 
3
 
! Отговори
Диана преди 4 месеца
Браво, бе! Това досега не беше ми се случвало - да изтрият мое мнение ми се случва не веднъж тук, но да изтрият цяла публикация след мое мнение...Това си е истинско постижение! Дерзайте, уважаеми! Важното е да се копа, значи! Копането му е ***.м.ката, значи...Докога?! Ми слезте на Земята! Вие не сте политици и от вас не става политици! Журналистите търсят истината, а не я прикриват със запушването на устата на хората! И защо? Защото казах, че Нетаняху трябва да слезна на Земята?!...Трагедия!
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Кажете най-сетне некоя конкретна болежка, че стана като с европейските ценности и руските интереси бе ?