–азграбват камиони с хуманитарна помощ в »вицата √аза

’уманитарната обстановка в анклава се влошава
17 дек 2023 18:00, јниси€ »ванова
36
–азграбват камиони с хуманитарна помощ в »вицата √аза
—нимка: Ѕ√Ќ≈—/EPA

ѕревозващите хуманитарна помощ камиони за »вицата √аза б€ха разграбени от тълпи хора, опитващи се да се сдоби€т с жизненоважните продукти. “ова се вижда на разпространени от "јсошиейтед прес" кадри.

 амионите вл€зоха през отворени€ по-рано днес за първи път от началото на войната граничен пункт между »вицата √аза и »зраел " ерем Ўалом"

ѕунктът беше затворен за камиони с хуманитарна помощ от нападението на "’амас" в ёжен »зраел на 7 октомври. ћиналата седмица »зраел се съгласи отново да го отвори за жизноноважни доставки, припомн€ ЅЌ–.

¬ъпреки новините за пристигаща помощ продължават сигналите за влошаващата се хуманитарна обстановка в анклава.

ќбсадената болница "јш-Ўифа" в северната част на »вицата √аза беше описана като "кървава бан€" от представители на —ветовната здравна организаци€, съобщи Ѕи Ѕи —и.

’уманитарни работници са успели да достав€т медицински консумативи в болницата вчера, но здравното заведение все още изпитва остър недостиг на храна и вода. –есурсите са изчерпани заради големи€ брой жители на √аза, които търс€т убежище в болницата.

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


36
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
24
0
 
3
 
! ќтговори
Ѕългарин преди 6 месеца
ƒа свикват. —върши се с медицинските услуги, работата, тока, водата и канализаци€та от »зраел. ≈дна висока стена, 2 км "зона на смъртта" и кой откъдето иска да се моли за папане. “ерористи, подкреп€ни от народ на убийци, които предадоха и зверски клаха, изнасилиха и се гавриха с ти€, дето ги храниха - бебета, деца, старци... ’ак да им е!
23
1
 
5
 
! ќтговори
јнонимен преди 6 месеца
јма мол€, мол€..гледах достатъчно репортажи от газа, буквално жени и деца плюеха и удр€ха с пръчки трупа на изнасиленото и съблечено голо германско момиче в един пикап. Ќикой не каза: недейте, това не е ок. –аздаваха бонбони и танцуваха и крещ€ха алахакбар.  акво искат сега, израелците да им погал€т бретончетата ли?
22
1
 
4
 
! ќтговори
јнонимен преди 6 месеца
Ѕахто€ геноцид бе майна. ќт 100.000, през 47' палестинците в газа станаха 2.3 млн. јма балалайката си върти нейното
21
2
 
9
 
! ќтговори
јнонимен преди 6 месеца
Ќашите болници и без война са в такова състо€ние. »скат всичко да си носиш, дори термометър и куп странни неща, добре че още легло не те карат да си занесеш. ќбзавеждането на повечето места е от “ошово време, а колко се закриха ......
20
3
 
13
 
! ќтговори
јнонимен преди 6 месеца
јз виждам просто решение за ’амаз - спрете да нападате евреите и ще спрат да ви би€т. —ъщото и за останалите наоколо.
19
3
 
12
 
! ќтговори
јнонимен преди 6 месеца
јбе, що не се разберем по един въпрос преди други коментари? ≈вреите живе€т там, където от древносттс са живели и по-важно там където света се е съгласил да им даде да си направ€т държава. Ќ€мат в техни€ манифест цел да изби€т всички наоколо и да им унищожат държавите. ќт друга страна ги нападат посто€нно и сега последни€т път със супер зверство. —ъщите хора имат основна цел в манифеста си да унищожат държавата на евреите и да ги изби€т до крак. Ќа фона на тази картинка сега отас€т шамарите.
18
4
 
2
 
! ќтговори
ƒо 18 преди 6 месеца
≈, ако ще се изтребваме така да почнем и с нас и други народи по света, които н€кой н€къде по света е решил, че били търтеи. ј, когато изтребваха израелците, така ли мислеха. », какво въобще научиха от истори€та. — първична злоба не става.
17
4
 
12
 
! ќтговори
јнонимен преди 6 месеца
ѕалестинците са 10 милиона. 5,5 милиона са в »зраел. ’ран€т ги, лекуват ги, образоват ги, търп€т ги. ј палестинците са търтеи.
16
5
 
4
 
! ќтговори
ƒо 13 преди 6 месеца
«ащото на Ќетан€ху не му пука за нуговите. “ой жертва всичко в името на властта. —амите роднини на заложниците са по цели дни на протести срещу то€. ѕлю€т го нон стоп. ј, би тр€бвало да знаеш, че така нареченото уж пропускане на ’амаз на територи€та на »зраел надали е без негово съдействие. ’ей така огромното разузнаване проспа всичко и то точно след месечни протести, срещу наложена от разследвани€ Ќетан€ху съдебна реформо, присъдит€ на ¬ — да бъдат отмен€ни от парламенна. “о€ човек вони.
15
6
 
11
 
! ќтговори
јнонимен преди 6 месеца
ј ’амаз не върши ли геноцид срещу »зраел?
14
6
 
9
 
! ќтговори
јнонимен преди 6 месеца
ј ѕутин не върши ли геноцид срещу ”крайна?
13
7
 
7
 
! ќтговори
јнонимен преди 6 месеца
“ерминът геноцид е свързан с масово изтребление на ц€л един народ. ќб€вено е за престъпление без давност, включително и в Ѕългари€. “ова не е операци€ или война. “ова е масово изтребление на ц€л един народ.  ъде е междунарадни€ наказателен съд. » къде са местните прокуратури. ¬ нито една държава в цал св€т н€ма върховенство на правото. —ъдът е само за обикновените хора, всички политици и олигарси са неприкосновенни.
12
8
 
15
 
! ќтговори
јнонимен преди 6 месеца
» защо да пращаме помощи на палестинците, а не на израелските деца, държани в плен като заложници? »ли защо не на почернените израелски фамилии със зверски изкланите им близки от терористите ?
11
2
 
9
 
! ќтговори
јнонимен преди 6 месеца
»зраел напълнили подземните тунели на ’амас с морска вода. »здавили ги като плъхове.
10
10
 
1
 
! ќтговори
хех преди 6 месеца
поне ги избомбиха изпозаклаха и стрел€ха здравата а сега и хуманитарна помощ им пращат... егатти гаврата с човешки€т вид.... ама то аслъ че те€ *** джерита кво друго да ги правиш.... нека додът и нашите рома джерита да изчист€т
9
17
 
5
 
! ќтговори
јнонимен преди 6 месеца
ќбръщам се към всички българи! ћол€ ви мили хора да изпратим хуманитарна помощ на палестински€т народ! Ћекарства,дрехи,вода,храна кой с каквото може да помогне! —ърцето ми плаче за убитите хил€ди децаа,но и чакат помощ от нас,миличките ,а ние сме православни христи€ни ! —лед н€колко дни ще посрещнем –ождество ’ристово нека покажем ,че заедно можем всичко и,че българите сме добри хора!
8
3
 
5
 
! ќтговори
јнонимен преди 6 месеца
“о€ пък какво кълне? “и от они€ ли си?
7
13
 
5
 
! ќтговори
јнонимен преди 6 месеца
Ќе ви ли е срам!!!! ”∆ сте били "цивилизован" св€т. ¬арвари сте. Ќай-големите ¬арвари ≈— и —јў. ÷ивилизованите са мъдри и с миласт. ¬арварите н€мат.  акто ’амаз са ¬арвари, така ¬арвари са —јў, »зраел и ≈—.’ора без милост. Ќищо......утре на вас ще се случи. Ѕог гледа. ”тре ще ви се случи....
6
0
 
3
 
! ќтговори
јнонимен преди 6 месеца
 ак са живели там преди?
5
9
 
19
 
! ќтговори
јнонимен преди 6 месеца
*** работа . јко не б€ха евреите, да са умрели от глад досега. Ќищо не произвеждат, само се размножават.