В Газа заловиха бойци на "Хамас", укриващи се сред мирното население

Открит е и склад за оръжия в квартал "Зейтун"
25 фев 2024 15:53, Анисия Иванова
16
В Газа заловиха бойци на "Хамас", укриващи се сред мирното население
Снимка: БГНЕС, архив

Израелските сили за отбрана (ЦАХАЛ) заявиха, че са заловили бойци на движението "Хамас" в град Хан Юнис в южната част на Ивицата Газа, когато те се опитали да избягат от града, укривайки се сред мирното население, предаде ДПА. По време на израелските операции тази нощ в района са били убити и други въоръжени лица, намерени са и оръжия. При израелско въздушно нападение е била унищожена и клетка на "Хамас", подготвяща нападение с дрон.

Според съобщението, чиято достоверност не може да бъде потвърдена от ДПА, Израелските сили за отбрана са предприели и голяма операция в квартал "Зейтун" на град Газа, като са открили склад за оръжия и са унищожили площадка за изстрелване на ракети.

По данни на контролираните от "Хамас" палестински здравни власти в Ивицата Газа досега са загинали повече от 29 600 души при израелските операции в отговор на нападенията от 7 октомври на движението "Хамас", при които в Израел загинаха около 1200 души.

Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху обяви, че ще свика заседание на кабинета, за да обсъди евентуалната офанзива на ЦАХАЛ към Рафах в южната част на Ивицата Газа. В града се намират около 1,5 милиона мирни граждани, много от които живеят в палатки. (С. Танчев, БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Е нали Невтаняху разправяше ,че няма невинни в Газа...човешки животни и как до последното семе на Салах , че ги изтребят! Сега имало мирно население... Заради ООН и запада ли се правим ,че Хамас му е целта?! Нещо май шизофреняса!
13
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
На Израел останаха да вярват само няколко шепа държави! Тези си измислиха ,че ООН спонсорира терористите, когато съда в Хага ги осъди за геноцида! От тогава се чудят какви да ги сътворят ,че да ги съжаляваме! Еми не ги! Заради 1000 човека изтрепаха 30 000 , ранени 67000, да умрат от глад оставени 2 млн. Няма да се забрави това лесно от никой с малко мозък и съпричастност!
12
2
 
7
 
! Отговори
rambaldievskievich преди 2 месеца
Мирно население, значи. А що ги укриват, бе?! Някой ще каже, че ги заплашват. Е, и? Толкова ли няма някой, въпреки заплахите, да разкрие за действията им? Всеки се свил и сгушил (снишил се като нас по тошово време), като същевременно предава на хамас всеки случайно успял да избяга израелски заложник. А, иначе: протест след протест за защита на "невинниото" "мирно" палестинско население. 'баси!...
11
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Типично за "арабските орли"-"щурмува"с автоматично оръжие сладкарница или спалня,пълна с деца и жени- зъл командос!И като дойдат побеснелите татковци(ама и те са с оръжие)-се облича в женски дрехи и почва да скимти :) Този път обаче настъпиха мотиката :) С тези филмчета,дето ги правеха,когато се забавляваха с жените и децата.ЩЕ ВИ КАРАТ ДО КРАК ТОЯ ПЪТ,ППЛЪХОВЕ АРАБСКИ!Цялото ви котило ще помни датата 7.10.23г.-и ще вие на умряло :)
10
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"Нямаше човек,който да не танцува......все пак да отрежеш81541 главите на неверниците, да изкормиш бременните и да убиеш бягащи деца е похвала за всеки терорист и рашист." - Aми никой не е карал евреите да изкормят бременни и да убиват бягащи деца. Десетилетия го правят.
9
3
 
6
 
! Отговори
Танцувахме преди 2 месеца
Нямаше човек,който да не танцува......все пак да отрежеш81541 главите на неверниците, да изкормиш бременните и да убиеш бягащи деца е похвала за всеки терорист и рашист.
8
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
То едно мирно мирно население, за това никой не ги иска и Египет имат огромна ограда да не влезе някой палестинец
7
4
 
7
 
! Отговори
Бре.....а сега де... преди 2 месеца
До Анонимен 6 . Спомни си пък ти как путинцците се изпокриха ,когато Пригожин настъпваше към Москва преди да до убият.
6
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
А случайно да си спомнчт любителите да цункат бандеровски за'дници кой се криеше сред цивилното население на уссрайната при това с цели оръдия?Нещо не щете да си спомняте,защото заповедтта от краваристан е друга!
5
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 40 а твоите семити са чисти ,като Момина сълза,нали дедите ни затова ги спасиха,сега да убиват палестински деца,понеже са терористи.
4
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Не всички терористи са палестинци, но всички пслестинци са терористи.
3
24
 
9
 
! Отговори
Libre comme air преди 2 месеца
Ами тия които ейтака за кеф избиват палестински жени и деца. ..какви са освен убийци...
2
8
 
23
 
! Отговори
българин преди 2 месеца
Тези от хамас да бъдат избити на място.Както те направиха на невинните жертви.
1
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Организацията за забрана на химическите оръжия: Не Башар Асад е извършил химическите атаки в Сирия през 2015 г., а "Ислямска държава". Хага, Нидерландия, 22 февруари 2024-Четвъртият доклад на Екипа за разследвания и идентификация (ЕРИ) на Организацията за забрана на химическите оръжия заключава, че има разумни доводи да се смята, че звена на Ислямска държава в Ирак и Леванта (ИДИЛ) са извършителите на нападенията с химически оръжия на 1 септември 2015 г. в Мареа, Сирия.