»зраелските военни: ÷елта на Ќетан€ху да унищожи "’амас" в √аза е непостижима

¬се по-открит разрив между Ќетан€ху и израелското военно ръководство
21 юни 2024 12:33, ≈лка ¬асилева
33
»зраелските военни: ÷елта на Ќетан€ху да унищожи "’амас" в √аза е непостижима
—нимка: архив, Ѕ√Ќ≈—

–азривът между израелски€ премиер Ѕен€мин Ќетан€ху и военното ръководство на страната става все по-открит, след като главни€т говорител на въоръжените сили за€ви, че целта на Ќетан€ху да унищожи "’амас" в √аза е непостижима, съобщава "”олстрийт джърнъл".

ќще по темата
"»де€та, че можем да унищожим "’амас" или да накараме "’амас" да изчезне, е подвеждаща за обществеността", за€ви говорител€т на арми€та  ƒаниел ’агари пред израелската телевизи€.

 оментарът беше р€дък пр€к упрек от страна на военните за начина, по който Ќетан€ху очертава основната цел на войната в √аза, ко€то според него е "пълна победа" над "’амас" и връщане на израелските заложници, държани от групировката. ѕремиерът многократно е за€в€вал, че н€ма да приеме край на войната без изкорен€ване на групировката като военна и управл€ваща сила.

 анцелари€та на Ќетан€ху се противопостави на коментарите на ’агари.

" абинетът по сигурността, оглав€ван от министър-председател€ Ќетан€ху, определи унищожаването на военни€ и правителствени€ потенциал на "’амас" като една от целите на войната. ÷ј’јЋ (въоръжените сили на »зраел), разбира се, са ангажиран с тази цел", за€виха от канцелари€та.

–азм€ната на позиции беше илюстраци€ на продължаващото от месеци напрежение между Ќетан€ху и военното ръководство на страната, което твърди, че "’амас" може да бъде победено само ако »зраел го замени с друг управл€ващ орган в √аза. ѕо време на продължилата повече от осем месеца война израелските военни нахлуха в части от »вицата √аза, за да вид€т как "’амас" се възстанов€ва в районите, когато израелските сили се изтегл€т.

"“ова, което можем да направим, е да отгледаме нещо различно, нещо, което да го замени", каза ’агари в ср€да. —поред него "политиците ще решат" кой да замени "’амас". (Ѕ“ј)

 

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


33
ќще от —јў
Ќетан€ху: »зраел води война за оцел€ване, нуждае се от американски оръжи€
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
31
0
 
3
 
! ќтговори
007 преди 3 седмици
ј добро утро.
30
0
 
4
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 седмици
«начи високотехнологичните евреи с артилери€, танкове, самолети, ѕ–ќ, подпомагани от кораби на —јў, јнгли€ и сие, не могат да се справ€т с чаршафосани палестинци въоръжени с ј .
29
0
 
3
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 седмици
и евреите са се заели да чегъртат нещо. €вно е световна мани€.
28
0
 
2
 
! ќтговори
÷елта на Ќетан€ху преди 3 седмици
не е да премахне ’амас от √аза, а да си постави именно такава недостижима цел, за да има с какво да са заети военните, иначе ще имат време да се обърнат срещу него.’од да си спечели още малко време, пък после каквото стане.
27
5
 
1
 
! ќтговори
ƒо ‘акт преди 3 седмици
ћир в Ѕлизки€т изток ще има, когато лесните пари от петрола свършат. “огава глупавите и безполезни арабески ще кротнат !
26
4
 
5
 
! ќтговори
»мп ћаврикий преди 3 седмици
» христи€нството и исл€ма са еврейски секти. ≈дната по €вна, другата по прикрита. ≈вреите са гола вода като бойци. Ќе могат да стъп€т на малки€ пръст на древните римл€ни, руснаците, германците, викингите или €понците. ј рашките са топ ъф дъ топ. –азмазаха тевтонските рицари, шведите, Ќаполеон и ’итлер, €понците в ћанджури€. «атова арабелите си позвол€ват да им се зъб€т. јйде да ги вид€ ще посме€т ли да скочат на чацл ми те от ’исбула?!
25
5
 
12
 
! ќтговори
‘акт преди 3 седмици
ћир по света ще има чак след като »зраел изчезне,а евреите изгуб€т вли€нието си над световната политика!ћоже и никога да не стане,а може и доста скоро.≈дно е факт обаче-евреите биха предпочели да унищожат света,но не и да загуб€т властта си над него!ƒемек-върховни па*р*зи*т*и.
24
3
 
20
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 седмици
√одини наред слушаме про-еврейска пропагандa, че евреите били най-умните в света, най-честните в света, арми€та им била най-смелата и най-силната в света, че сами се биели срещу 10 държави наведнъж, че разузнаването им било най-доброто в света. ј как така не са разбрали кога тонове оръжи€ са влезнали в контролираните от евреите палестински територии??? Ќе са проспали нещата, а са ги дирижирали! «наели са! » са позволили така да стане! «а да могат после да убиват жени и деца.
23
9
 
5
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 седмици
«ащо ’амас избиха хил€да цивилни евреи. “ова тр€бва да се разбере, избиването на цивилни палестинци до нищо ново н€ма да доведе.
22
3
 
18
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 седмици
јми след като военните са против еврейски€ хитлер да му спрет военен преврат и пито платено.
21
16
 
7
 
! ќтговори
»цо преди 3 седмици
јко самите "палестинци" не искат да изхвърл€т ’амас, просто ще ги изравн€т със зем€та и т€х. Ќ€ма, н€ма... невини които подкреп€т терористите от ’амас не са невинни.
20
1
 
15
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 седмици
ƒо Ѕългарин - ѕий си хапчетата редовно. явно днес си пропуснал. ј и защо пишеш, че си българин, а »зраел щ€л да управл€ва света? “и си толкова българин, колкото аз евреин.
19
5
 
11
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 седмици
има нещо извратено в евреите - родили са божи€ син и са го утрепали. ћай обичат да изпускат парата като се самоизбиват.
18
2
 
15
 
! ќтговори
ѕ€н_√ъ преди 3 седмици
"÷елта на Ќетан€ху да унищожи "’амас" в √аза е непостижима" -- янво и там има нормални хора и виждат, че бъдещето на държавата е застрашено при сегашната ескалаци€ на конфликта.
17
3
 
9
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 седмици
ƒо христи€нин - я си кажи, че си еврейче. Ќе се крий зад христи€ните.
16
3
 
4
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 седмици
ƒо христи€нин - ј ти какъв се €в€ваш, че да казваш какво тр€бва да правим христи€ните? ƒа не си √оспод случайно? я у лево. ўе заставам настраната на този, на който застава сърцето ми. ¬ случа€ не съм на страната на никой, защото за мен и двете страни са √–≈ЎЌ». “и си заставай зад който си искаш, но според мен не си никакъв христи€нин.
15
4
 
12
 
! ќтговори
»з€сн€вам преди 3 седмици
÷елта на Ќетан€ху не е да унищожи ’амас(те са еврейска рожба), а да продължи геноцида докато въвлече региона и цели€ св€т в конфликта.
14
20
 
4
 
! ќтговори
христи€нин преди 3 седмици
¬секи христи€нин е длъжен да застане на страната на »зраел.»зраел се бие в името на цивилизованото човечество,срещу животни,загубили ум и човешки разсъдък.
13
4
 
18
 
! ќтговори
¬секи знае, че преди 3 седмици
операци€та в √аза беше предприета, за да може Ќетан€ху да остане във властта. —ега се чуди какво да прави, операци€ срещу Ћиван е още по-невъзможна. ’есбола не е ’амас. ћного по-добре въоръжени са и ц€л Ћиван стои зад т€х. ј може би и »ран и »рак. ј най-големи€ резил, ще е ако ’есбола потопи американски военен кораб с руска противокорабна ракета.
12
3
 
16
 
! ќтговори
Ѕарон ћюнхаузен преди 3 седмици
“€ и целта на евреина «ел€ да унищожи –уси€ е недостижима, €вно след като са разпнали »сус ’ристос, евреите са наказани недостижими мечти.