Внимание, шофьори! Водата за уста ви прави... мъртво пияни!

Дрегер отчете цели 5 промила на неблизвал дупничанин
Обновена: 20 фев 2017 11:23 | 20 фев 2017 09:10,
38
Внимание, шофьори! Водата за уста ви прави... мъртво пияни!
Снимка: архив, Bulphoto

Дупничанин щеше да плати поддържането на устната си хигиена с шофьорската си книжка.

Катаджии спрели Ивайло Тасин за рутинна проверка край Бобошево, докато шофирал, и дрегерът отчел рекордните 4,99 промила в издишания от него въздух.

Не му повярвали, когато заявил, че не е пил, а преди да седне зад волана, ял супа и си измил устата с вода за уста, съдържаща алкохол. Кръвната проба обаче се оказала отрицателна и потвърдила думите му.

"Шофьорите трябва да знаят, че водата за уста ги прави пияни", потвърдиха експерти пред "Труд".

"До 27% стига съдържанието на алкохол в подобни течности, но след жабуркане с поглъщане от тях дрегерът може да установи концентрация на летливи редуциращи вещества в издишания въздух доста по-висока от 0,3 промила. При поглъщането на алкохол, както метилов, така и този, който се съдържа във водата за уста, той попада в хранителния тракт. При повторна проба, направена около 40 минути преди първоначалната, може да отчете много по-високо съдържание на алкохол в кръвта", казаха вещите лица.

Съдебната практика има вече случаи на оправдани по обвинение за употреба на алкохол след експертизи, доказали влиянието на тази вода. За отбелязване е обаче, че има и безалкохолен вариант на водите за усти, казаха търговци.

"Когато ме провериха с дрегера, който показа 4,99 промила, останах изненадан. Не обичам да пия алкохол. Обясних им, че само съм си жабуркал за свеж дъх устата. И ето че в протокола за химичната експертиза се доказа правотата ми", разказва Тасин.

"Той се държеше адекватно, а дрегерът показваше, че е мъртвопиян. Ние също разбрахме, че има нещо странно", признали полицаите пред началството.

В САЩ 50-годишна годишна американка била осъдена, след като изпила три чаши вода за уста, седнала зад волана и предизвикала катастрофа. Шофьорката признала, че в желанието си да постигне перфектен дъх се нагълтала от бутилката с освежител за уста.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Те са го спрели и щели са да му вземат книжката не защото е бил пиян а защото е от Бобошево. Тия там са легенди казвам ви.
30
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И в Америка пият одеколон. Приличат си с руснаците.
29
1
 
7
 
! Отговори
Ingred преди 7 години
Bg medii sa mafia.
28
1
 
2
 
! Отговори
anonimen преди 7 години
тогава да попитам ионко как е възможно да го гледа смърди на километри и кара има и такова това какъв пример дава смърди от два километра ионко де си брат караи ги да опъват дрегера преди работа че ако ми счупи колата ще го осъдя без да ми мигне окото
27
3
 
11
 
! Отговори
voiceofwidsom преди 7 години
Не робувайте на фармацевтичната индустрия. Водата за уста е ***, вместо това яжте плодове и хубава храна. една ябълка сутрин. Всеки измислен продукт за нещо си е част от машината за събиране на пари. Не бъдете глупави, образовайте се в храненето си и няма да сте абонати на фармацията, която няма и да ви реши проблема.
26
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Водата за уста не е за пиене, а за жабуркане. Това, че дрегера се побърква е поправимо с кръвна проба.
25
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колко неграмотни хора има тук не е истина... няма нужда да е ПИЛ водата за уста, дрегера отчита газовете в устната кохина. Той не е бил пиян. Що сте толкова глупави не мога да разбера??
24
12
 
7
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 7 години
А хитрите руснаци се жабурцат с препарати за дезинфекция на тоалетни и вани и само на някои не им понася.
23
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Шофьорите трябва да знаят, че водата за уста ги прави пияни", потвърдиха експерти пред "Труд"."Експертите" са ***. Водата за уста не те прави пиян, а прави дрегера да дава грешно измерване поради начина по който се извъшрва измерването.
22
6
 
6
 
! Отговори
Калоян преди 7 години
И вие толкова четете. Затова превеждам. Специалистите са казали че ако пробата е направена 40 минути преди да са го проверили полицаите, е можело да покаже и повече от 5 промила. Това пише :)
21
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Повторна проба, направена 40 минути преди първоначалната"! Алоо редактора ако сте открили машина на времето свиркайте да му се невиди. Ми те и половината спортисти биха искали да си направят повторната проба 40 минути преди първата пък белким излезе чиста..... пари ще изкарате.....Ето и аз искам да пусна фиш за тотото повторно след като вече знам числата пък и едва ли съм само аз. Повторната проба се прави СЛЕД първоначалната няма никакъв шанс да е ПРЕДИ.
20
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега фирмите, които произвеждат/продават вода за уста трябва да ви съдят за нати-рекламна кампания, господа ***.
19
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И на шампоани и лосиони не посягайте, че може да повредите дрегерите и да ви глобят!
18
3
 
35
 
! Отговори
Глупости преди 7 години
Водата за уста не се поглъща!Стига глупости
17
6
 
10
 
! Отговори
Учителя преди 7 години
"Повторна проба, направена 40 минути преди първоначалната"!? А бояришника какво какво ще покаже на дрегера?
16
6
 
23
 
! Отговори
Боярищник преди 7 години
Мирише на алкохол, прилича на алкохол, по-евтино е от алкохол, значи може да се пие.
15
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вече има и такава вода без алкохол продава се в аптеките. Тук в U.K се продава и без алкохол.
14
2
 
9
 
! Отговори
маке преди 7 години
и я ползвам вода за уста за по добър дъх викат му първак ама си имам класен шофер Марко му е името секви 4х4 джипчета му дишат прахта ай да си освежиме дъха по нашио край му викаме наздраве
13
2
 
25
 
! Отговори
Майтапчия преди 7 години
До :("Защо я пият?Тя е за изплакване.После се плюе."Ами жал им е-зян става материала!
12
2
 
49
 
! Отговори
zeus преди 7 години
Първо, няма начин във водата за уста да има метилов алкохол. Второ, ако глътнете все пак метилов алкохол дyxaнето на дрегера ще ви е последен проблем ;)