Нова кредитна програма пуска Насърчителна банка

Размерът на кредитите е до 1 милион евро.
17 фев 2005 15:09,

Насърчителна банка пусна нова кредитна програма "Северна бизнес инициатива", съобщиха днес от банката. По нея ще се финансират инвестиционни проекти на български малки и средни предприятия, които предвиждат развитие на икономическите отношения с Дания, Финландия, Исландия, Норвегия, Швеция, както и с републиките Литва, Латвия и Естония, съобщиха от финансовата институция.

Размерът на кредитите е до 1 милион евро, срокът на погасяване - до 10 години, а гратисният период - до 3 години.

Преференциални лихвени условия ще получават проекти, по които минимум 35 на сто от техниката и услугите ще се купуват от изброените държави. 

Заеми по програмата ще могат да ползват и фирми, представляващи бизнес интересите на тези страни в България - клонове, представителства, изключителни дистрибутори и други. 

С приоритет ще се кредитират екопроекти и проекти, съфинансирани от предприсъединителните фондове на ЕС - ФАР, ИСПА и САПАРД.   

Насърчителна банка ще финансира заемите чрез кредитна линия за 10 милиона евро от "Нордик инвестмънт банк". Договорът за получаването на средствата бе подписан на 16 ноември 2004 г. Срокът на заема е 10 години. Със средствата Насърчителна банка ще финансира дъгосрочни инвестиционни проекти на малки и средни предприятия за минимум 20 милиона евро.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание