КЗК: Имаме съмнения за евентуален картел при горивата

Няма конкретно искане от някои от участниците на този пазар за това да се разследват определени компании за картелно споразумение
29 май 2008 12:31,

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) събира доказателства във връзка със съмнения за картелни споразумения за цените на горивата.

„Засега събираме доказателства в тази насока, все още нямаме самосезиране“, каза председателят на комисията Петко Николов.

При разследването ще се използва специализираната лаборатория на комисията. Тя беше полезна при проучването за картелно споразумение в областта на производство на олио, млечни продукти, таксиметрови услуги, птиче месо и яйца, припомни Николов.

По думите му на този етап събраните доказателства в лабораторията дават основание да се приеме, че е налице съмнение за картелно споразумение.

Той посочи, че няма и конкретно искане от някои от участниците на този пазар за това да се разследват определени компании за картелно споразумение. Комисията ще направи необходимото, за да събере всички релевантни доказателства по този въпрос и тогава ще се самосезира.

Вижте още


Спонсорирано съдържание

Спонсорирани публикации