Защо кризата е хубаво нещо, всъщност

Вечеря вкъщи, без опашки пред бензиностанициите, по-малко реклама, безплатен фитнес и общуване с природата...
17 окт 2008 15:19,
19
Защо кризата е хубаво нещо, всъщност
Снимка: Getty Images/Gulliver Photos

За да не прераснат предизвиканите от финансовата криза негативни настроения в масова психологическа депресия, в САЩ се опитват да контролират положението.

Както всяко нещо, и кризата има своите положителни страни.

Телевизионният канал CNBC посочва няколко основни причини, заради които може да се обикне рецесията, обхванала страната.

Вечеря вкъщи, липса на опашки пред бензиностанциите, по-малко реклама, безплатен фитнес и общуване с природата - не е ли това рецептата за щастие?

Най-голямото предимство на финансовите неуредици е в това, че семейството, принудено да икономисва от посещения на ресторанти и нощни развлечения, най-накрая ще възстанови традицията на семейните вечери.

Според здравния департамент общуването в семейството помага за намаляване на стреса и снижава суицидния синдром сред подрастващите.

Освен това домашно приготвената храна е по-малко калорична, което я прави по-полезна за стомаха на нацията, страдаща от затлъстяване.

В бюджетна изгода и полза за здравето ще се превърне възможността на американеца да обърне повече внимание на своята градина.

Физическото натоварване ще стимулира сърдечната дейност и по този начин ще намалее нуждата от посещаване на фитнес залите.

Промените в цените на бензина и кризата в сферата на автомобилостроенето също могат да се погледнат с оптимистично око. Опашките на бензиностанциите ще изчезнат!

Кризата е прекрасно време за създаване на собствен бизнес, уверява CNBC, напомняйки за раждането на Microsoft, Hewlett-Packard или Walt Disney.

Основните конкуренти са почти разорени, а някои стоки, от които големите вериги супермаркети се опитват да се отърват, се продават на безценица.

И, разбира се, кризата е чудесен момент за преосмисляне на целия живот и намиране на нови перспективи.

Някои ще бъдат принудени да започнат от нулата, други ще сменят професията си или ще повишат квалификацията си.

Да му мислят собствениците на ресторанти и фитнес клубове!

Ако предните съвети не доведат до очакваната еуфория, от CNBC съветват в критичните моменти да се слуша музика.

Тя остава най-вдъхновяващият и нискобюджетен продукт на изкуството.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Кризата има само положителни страни. Лудницата на постоянно скачащите цени е истинската криза, породена от банковите кредити.
17
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Стига с тия *** статии за кризата на запад. В България не се усеща никаква разлика, тук кризата е перманентна
16
0
 
0
 
! Отговори
rainbou преди 15 години
То хубаво. Проблема е че т. нар. Роми са в постоянен бейби бум
15
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
abe xora v USA nqma nikakva kriza.sina na edna priqtelka na maika mi jivee tam i si e kupil ku6ta na izpla6tane.kato maika mu razbrala za krizata mu se obadila da go pita kak 6te si izpla6ta ku6tata a toi i kazal 4e takova ne6to kato kriza v usa NQMA!!!!ne rzbirate li 4e te sami si go pravat poneje sega iskat da sasipat pazara na EU.
14
0
 
0
 
! Отговори
Дядо Петър преди 15 години
9 месеца след като токът беше спрял за 12 часа в Ню Йорк.Както е тръгнало, може и у нас да има догодина. В резултат на усилията на другаря Шушулов.
13
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Бългаската борса загуби поне милиард от капитализацията си. Това няма как да бъде режисирано.Подобно е положението на Лондоската и NY борси като загубите са в по-голям мащаб. Ако изброите Българските банки ще видите че те не са Български и тяхните авоари се търгуват именно на тези борси които пострадаха.Така че намерете хубавото в това че ще имате по-малко налични в следващите години и се пазете от сърдечен удар.
12
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
стига мрънка, вчера даваха как живеят хората в Танзания, ти да не си нещо по-ценно от един танзаниец, че трябва на готово да и априори да живееш по-добре
11
0
 
0
 
! Отговори
УТОПИСТ преди 15 години
Към 1! Само до някъде си прав братле.Ще се наложи да се засилят срещу нас.
10
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Е хайде погледнете от веселата страна:значи ние българите по тяхната логика трябваше да сме най- здравата и преуспяла нация в света, понеже 20 г. сме в криза:)Вий не знаете колко всъщност сме добре:)
9
0
 
0
 
! Отговори
анна преди 15 години
Може и да е режисирано всичко но всички ние които се занимавам е с ценни книжа и недвижимо усещаме застоя на пазара.Иот това губят много хора.Аза банките не съм съгласна с теб там положението не е много ясно
8
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 15 години
мисля че си много прав 7,а ти 6 да не би да искаш да ти дадат готов бизнес.Голям си сладур.Такива като тебе са навсякаде в БЪЛГАРИЯ.
7
0
 
0
 
! Отговори
rainbou преди 15 години
Е ти какво искаш - на тебе ли да ги дадат. Направи си банка и си цоцай
6
0
 
0
 
! Отговори
POSTMAN преди 15 години
И за какво става въпрос Анна? Може ли да ни разкажеш? За мен тази криза си е абсолютно добре режисирам филм и на практика криза няма а се създава изкуствено от хора, които имат тази власт. В България банките имат пари, но ги стискат и искат още и още...
5
0
 
0
 
! Отговори
Торентър преди 15 години
Евалата :)
4
0
 
0
 
! Отговори
Pedro преди 15 години
суицидния синдром?вие май от него страдате!
3
0
 
0
 
! Отговори
анна преди 15 години
защо хвърляте прех в очите на хората.По доре ще бъде да им кажете истината в очите.Работя в този бизнес знам за какво става въпрос.Стига сте ЛЪГАЛИ.
2
0
 
0
 
! Отговори
Micro преди 15 години
...особено ако е свалена от интернет
1
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
всъщност американците удрят спирачка, за да можем да ги настигнем!!!