Telenor облича сини дрехи на Globul

Операторът ще предлага по-добро покритие и нови услуги
4 ное 2014 13:58, Елена Кирилова
35
Telenor облича сини дрехи на Globul
Снимка: Telenor България

Вторият най-голям мобилен оператор в България по пазарен дял официално приема името Telenor Bulgaria като част от сделката по придобиването му от Telenor Group за 717 млн. евро. Компанията променя логото си и заменя досегашния си основен зелен цвят на брандинга със син.

В рамките на днешния ден голяма част от магазините на Globul ще отворят врати с нов дизайн и напълно ребрандирани.

Скоро в част от търговски обекти на Telenor ще се предлагат iPhone 6 и iPhone 6 Plus, коментира главният изпълнителен директор на Telenor Bulgaria Стайн-Ерик Велан. "Устройствата ще се предлагат на конкурентни цени", категоричен е Велан. От своя страна Telenor е изключителен представител на Apple за iPhone в България.

По думите на Велан операторът ще предостави по-добро покритие и повече иновативни услуги. Целта на Telenor е да осигури еднакво отношение на новите и настоящите потребители на нейните услуги, разчитайки на най-добрите си практики до момента, допълва той.

„Ние не купуваме името, купуваме правото да работим с хората от Globul, правото да засилим позициите си в България. Това е нещото, в което инвестираме“, твърди изпълнителният вицепрезидент на Telenor Group Кйел-Мортен Йонсен.

По думите му компанията работи в шест страни в Азия и в седем в Европа, като в повечето от тях се използва името Telenor, ето защо преминаването към него е логична стъпка и в България след придобиването на Globul.

"Инвестициите на Telenor Group в България досега ясно показват нашите намерения да бъдем дългосрочен инвеститор. Новата търговска марка и новата корпоративна идентичност са логична следваща стъпка в интеграцията на българското ни подразделение в голямото семейство на Telenor Group, което включва компании в 13 страни от Европа и Азия с общо над 176 милиона абонати“, допълва Йонсен.

Той потвърди, че в момента Telenor осъществява голяма инвестиция в мрежите си. В България компанията създава нова мрежа, която ще бъде завършена през 2015 г.

Globul променя не само името си, но и начина, по който компанията е управлявана. Тя вече не е с вертикална йерархична структура, а е „компания, в която хората работят заедно“, категоричен е главният изпълнителен директор на Telenor Bulgaria.

По думите му фирмата ще продължи да инвестира в страната, за да затвърди позициите си на пазара.

Ребрандирането е свързано с пускането на нов уебсайт, от който клиентите ще получават повече информация за услугите, които Telenor предоставя.

Telenor Group придоби Globul и Germanos Telecom Bulgaria на 1 август 2013 г. От 4 ноември тази година мобилният оператор променя официално името си на Telenor Bulgaria.

Telenor Bulgaria присъства в страната от 2001 г., а в края на 2012 г. има 4,5 млн. потребители. През същата година Telenor Bulgaria и Germanos Bulgaria отчитат 378 млн. евро приходи, сочи информация на уебсайта на оператора.

Още новини от Технологии и комуникации четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
0
 
! Отговори
gost преди 9 години
интересно мие казахте преди половин година мрежата е изградена сега доиде теленор пак сащото що лъжете не знам *** као се отказваме се намирате кусури интересно мие само едно ние си искаме услугата стоях пловин година без нет и сега сте недоволни питам аз каде мие неограничения мобилен интернет излетял е а ме искате за клиент срамно е и жалко
25
0
 
0
 
! Отговори
шоу преди 9 години
Да не пропуснат да напишат имената на Кунева Кънев и Лукарски на новите униформи.
24
0
 
1
 
! Отговори
Аз преди 9 години
Ами прегледах новите планове, но изненада изобщо не са по добри. Пак лъжи, че ще е по добре са клиентите. Затова пак няма да се преподписва договор, а си остава без подпис . Съжалявам
23
0
 
4
 
! Отговори
Милен преди 9 години
Тези *** ...вече приключих с тях.3G обхвата им е пълна трагедия.Като изразходя бързите мегабайти филма свършва.Живея на центъра в Казанлък и имам само 2 чертички 3G обхват.Като се обадих на оператора да ги питам кога ще си оправят обхвата те най нагло ми заявиха че бил оправен вече и нямало дертове вече.
22
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До gioima ima vivacom gledat te kato tele v jeleznica
21
0
 
1
 
! Отговори
лупи преди 9 години
А досегашните договори остават ли или ще преподписваме?
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ми то и в скандинавските страни теленор, правят проблеми. По принцип имат добри услуги и покритие и са евтини.Но не се радват много когато прекратиш договора
19
1
 
1
 
! Отговори
сису преди 9 години
До Сметка2 месеца нямах достъп до подробна разпечатка,оказа се ,че оператора трябва да я активира
18
0
 
9
 
! Отговори
gio преди 9 години
тези ги сменям след 5 месеца ми изтича договора и то след като съм им бил абонат 10 год. По некадърни служители от техните не мога да се сетя. Имам чувството, че ги набират от помощни училища. Да не говорим когато ми набутаха някакъв интернет при положение, че вече имам и то без мое знание и само защото се оказа в крайна сметка си мислят, че няма да забележа. Друго, което ме отказва от тях е, че цените вече драстично са по-високи от другите оператори.
17
5
 
4
 
! Отговори
Марин преди 9 години
Ако има норвежци тука нека станат абонати на нор. Мен това име ме дразни. Аз си оставам на мтел, ако нещо ме ядосат мога да се прехвърля на виваком.
16
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
щом ще правят промени, значи ще клатят пак потребителите
15
2
 
18
 
! Отговори
Бранник преди 9 години
Ако искат да прогресиран трябва да уволнят целия екип който измисляше измами на клиентите на Глобул и да обявят публично това. Аз лично съм дългогодишен абонат съм бил жертва на 5 предварително подготвени измами.
14
3
 
9
 
! Отговори
Ф.С.В преди 9 години
А Мобилтел става Глобултел)) значи приходите на Глобул са близо 1 милиард лева---и те си отиват към чужбина )))
13
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Като са дошли новите шефове, са поставили въпроса за заплатите на масата. Като видяли по колко взимали българите им казали, че ще получават толкова + още един път по толкова.
12
1
 
22
 
! Отговори
Myself преди 9 години
Дано изскочат с нови и свежи оферти и дано си подобрят малко 3G нета, че ми писна
11
3
 
42
 
! Отговори
Танто преди 9 години
Преоблякъл се Илия - погледнал се - пак в тия !
10
2
 
3
 
! Отговори
epso преди 9 години
а как е адреса на новия сайт?
9
1
 
4
 
! Отговори
заинтересован преди 9 години
До СметкаИма, даже и онлайн плащането работи, точно преди 10-15 мин....
8
4
 
40
 
! Отговори
телефонист преди 9 години
Който от операторите ми даде 5 стинки за мин. - отивам при него...Обаче като гледам - як картел ги тресе всичките
7
3
 
18
 
! Отговори
Телефонистката преди 9 години
Как втория? Самия оператор заяви че е първия?Кой лъже ся - днес бъгъ или маркетинга?