Решено: Спират строителството на плажа Корал

Разпореждането е дело на премиера Бойко Борисов
16 апр 2015 10:50, Десислава Попова
34
Решено: Спират строителството на плажа Корал
Снимка: „Да запазим Корал“

„Днес ще бъде издадена принудителна административна мярка за спиране на строителството до плажа Корал, защото има порок в процедурата, не е спазен Законът за биологичното разнообразие”, съобщи в ефира на Нова телевизия министърът на околната среда и водите Ивелина Василева.

„Имаме изрично разпореждане на премиера Бойко Борисов и МОСВ, и МРРБ да предприемем всички действия, така че да бъде спряно строителството”, обясни Василева.

„Община Царево е казала, че мястото, където се строи в момента, е урбанизирана територия, разрешението за строеж от 2012 година се оспорваше от ДНСК, но съдът се произнесе, че това разрешение е валидно”, напомни министърът на околната среда.

Създадена е комисия от експерти на МОСВ, МРРБ, ДНСК, Агенцията по кадастъра и БАН, която ще трябва да установи дали се строи върху дюни, или не. „Аз смятам, че трябва да бъде премахнат бетонът, разпореждането на премиера е да се предприемат всички мерки”, каза министърът на околната среда и водите.

Същевременно обаче управителят на фирмата-инвеститор Стамо Стамов съобщи, че взе още не е получил заповедта за спиране на строителството.

Още по темата

„Досега са минали много контролни органи и са проверявали, но досега на мен не ми е връчена заповед за спиране на строителството. Не работим от няколко дни, защото технологията на строителството изисква това. В кадастъра има карта, от която се вижда, че това не са дюни, а пясъци, отнесени от вятър”, заяви Стамов.

В понеделник от сдружение „Да запазим Корал“ алармираха за строеж на плажа на къмпинг “Юг” в залива Корал.

Впоследствие министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова съобщи, че плажовете „Корал“ и "Делфин" (разположен в малък залив между село Варвара и Ахтопол) ще са първите два екоплажа в България - преместваемите обекти ще трябва да са от екологични материали, заетата площ да бъде по-малко и т.н. За двата плажа предстои да се търсят концесионери.

Още новини за имоти от Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
7
 
! Отговори
void преди 9 години
"...това не са дюни, а пясъци, отнесени от вятър, заяви Стамов. Всъщност това е и дефиницията за дюни.
26
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да пишем от телефон на светофара не е добра идея. Личи ми, по коментар 30.
25
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако според кадастъра, който е правен 2011-та не са дюбни и е урпанизирана територия, как точно ще спрат строежа в частна собственост?!2011 кадастъра е правен от ГЕРБ!Кмета на Царево е от ГЕРБ!ГЕРБ са за затвора?!
24
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Последния пример е че лицето на Реформаторите съвсем СЪЗНАТЕЛНО НАРУШАВА закона за тютюнопушенето който иначе подкрепя. В нормална страна си заминаваше.......Човек който на два пъти го хващат в издънка и нарушава собствените си закони си представете колко други нередни неща е направил за които не знаем. Обаче иначе редовно чете морал по тв , кой какъв бил и какво трябвало да стане ,ама иначе реформата е разбира като учителя му Костов , колкото повече ,толкова повече. Радан Кънев яко се изложи
23
0
 
3
 
! Отговори
мй преди 9 години
До политолог/жител на Царевонаистина, толкова си малодушен, жалък, мижав и сервилен, че чак е срадно да бъдеш четен. подлизурко и мжетурка.
22
4
 
5
 
! Отговори
политолог преди 9 години
Само за няколко месеца г-н Борисов показа и доказа какво е истински Премиер . Въведе ред в службите за сигурност , на митниците , ограничи контрабандата на цигари на г-жа Нинова и БСП , ограничи незаконните строежи , намери пари за ремонт на магистралите, които Станишев заряза и открадна парите. Въобще ДЪРЖАВНИК , а не мижитурка .
21
3
 
6
 
! Отговори
Messi преди 9 години
Значи строежа е спрян,ама до началото на сезона има време ... ако трябва на три смени ще се работи и всичко ще е ок!Абе смешна работа:(
20
0
 
6
 
! Отговори
ДАМ преди 9 години
До До ДАМ 21Еми точно това е най важното , защото ако наистина искаме да сме правова държава ще се съборят незаконните хотели по пясъка и после никой няма да се пробва да строи нови , защото ще знае ,че ще се вкара само в разходи .А сега съм сигурен ,че се шуми само за определени случаи и докато обществото се кефи , че премахнали две бетонни основи , на друго място някой другар забива знамето на покрива , че е минал между капките , защото е бутнал пачка на зелените и не са му снимали хотела
19
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Егати и държавата и институциите, щом за един незаконен строеж спиране трябва да нареди лично премиера.
18
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До пънКакви реформи какви 5 лева ... Видяхме ги големите реформатори , намърдаха се във властта и се скъсват от реформи Пръмова , Лукарски , Рамадан реформираха единствено обещанията си че никога нямало да управляват с Борисов.Спечелиха 5% на половината на ДПС , а завзеха половината министерства , а упрекваха ДПС , че преяждали с власт ..Последния пример е че лицето на Реформаторите съвсем СЪЗНАТЕЛНО НАРУШАВА закона за тютюнопушенето който иначе подкрепя. В нормална страна си заминаваше
17
0
 
5
 
! Отговори
До ДАМ преди 9 години
"Не, просто се дава срок от 12 месеца и се премахват всички хотели изградени на пясъка ..."С най-голям кеф бих приветствал такова решението, но мислиш ли, че има начин това да се случи? Мога да ти отговоря - не, няма как да се случи това, все пак сме в България.За съжаление миналото трудно можем да променим. Но поне можем да се постараем сега и занапред да няма повече строежи върху самата плажна ивица.
16
5
 
4
 
! Отговори
пън преди 9 години
До жител на Царевоако беше достоен, щеше да се е заел с реформи в администрацията. той обаче предпочита еднолично да решава подобни неща. колко си мижав и сервилен, мижетурка.
15
8
 
16
 
! Отговори
жител на Царево преди 9 години
Браво на г-н Борисов . Най после имаме силен и достоен Премиер , а не като бандитите Станишев и Орешарски . Г-н Борисов цялото Черноморие е тормозено от назначените капиталисти на БКП-БСП и техните мутри . Народа разчита на ГЕРБ и лично на вас да ни помогнете .
14
0
 
7
 
! Отговори
ДАМ преди 9 години
До До ДАМНе, просто се дава срок от 12 месеца и се премахват всички хотели изградени на пясъка ... На пръв прочет се сещам поне за 5 знакови хотела построени между чадърите на плажуващите ...Ти какво предлагаш на определени другари да им останат хотелите на плажа и никой да не ги закача , само защото от 1990 до днес не са се спазвали никакви закони и някой като ги е строил е знаел , че се ползва от протекциите на власт имащите тогава
13
1
 
9
 
! Отговори
До ДАМ преди 9 години
"Изводите са следните , построиха си хотелчета на първа линия и сега се пазят от конкурненцията ."И сега какво - да оставим на произвола на мутрите и малкото останали неос***ани места по Черноморието. Било какво било, вече не трябва да допускаме такива малоумия като Слънчев бряг и Банско.
12
0
 
16
 
! Отговори
Т. Георгиев преди 9 години
В община Царево работят най-големите престъпници. От 10 години тези *** нанасят огромни поражения на Черноморието, а все още няма нито един наказан. Срамота е това да се случва е европейска държава.
11
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пясъци, навети от вятъра се наричан ДЮНИ, Стаменов! Айде без шикалкавене да спрете и премахнете бетончето сега за ваша сметка. Друго? Наглеци долни. Рушветите ви са отишли напразно, искайте си ги от кметчето на Царево сега. Чупка!
10
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 4Вече екоминистърката е разпоредила премахване на бетонните основи.Може и да е ПР на Боко но е факт , че само при него се спира застрояване на дюни и плажове ...Че тези преди него не са го правили може да се види с просто око.Минава се се покрай плажната ивица и се вижда че стотици хотели са построени в периода 2000 -2008 ... Специално внимание може да се обърне на застроените детски лагери около Равда и как сляха Равда-Несебър-Слънчев бряг-Свети Власт
9
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ПЯСЪК В ОЧИТЕ И ШУМ В УШИТЕ. А 2012 Г. КОИ БЯХА НА ВЛАСТ СЕ ПИТА В ЗАДАЧАТА И КОЙ Е ИЗДАЛ РАЗРЕШЕНИЕТО ЗА ИЗЛИВАНЕ НА ТЕЗИ БЕТОННИ ПЛОЧИ? И КАК ТАКА НЯМАЛО ДЮНИ НА ТОВА МЯСТО? ДА НЕ БИ ТОЗИ ПЯСЪК ДА СА ГО ДОКАРВАЛИ СЪС САМОСВОЛИ? ТА НАЛИ ДЮНИТЕ ГИ ОБРАЗУВА МОРЕТО. ЕЙ НА *** НИ НАПРАВИХА ТЕЗИ СЕЛСКИ ТАРИКАТЧЕТА.
8
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това прасенце ще й е само за закуска!

Спонсорирани публикации