Brexit, не Brexit, енергийните ресурси няма да скочат

Ще се търсят варианти за справяне със ситуацията
Обновена: 26 юни 2016 16:46 | 26 юни 2016 16:45, Камелия Цветанова
15
Brexit, не Brexit, енергийните ресурси няма да скочат
Снимка: Булфото, архив

Министърът на енергетиката Теменужка Петкова не очаква повишение на цените на енергийните ресурси след резултатите от референдума във Великобритания.

Още по темата

"Тази ситуация предизвика определено раздвижване в различни сфери и области. Няма как да бъде по друг начин. От тук нататък, трябва да търсим варианти да се справим с тази ситуация, в рамките на Европейската общност", коментира тя, цитирана от БНР.

Според нея на този етап няма да има скок на цените на услугите.

Тя увери, че след решението на Арбитражния съд за АЕЦ "Белене" ще се търси най-добрия вариант за защита  в максимална степен интересите на нашата страна.

По казуса има няколко варианта - първият е НЕК да заплати и да придобие това оборудване, вторият вариант е да се търси заедно с "Атомстройекспорт" продажба на трета страна и третият вариант е да се
предложи обратно изкупуване на "Атомстройексрот".

Петкова посочи, че за да се стигне до някои от тези варианти или да се вземе крайно решение, трябва да се направи един много задълбочен анализ, защото това са важни неща и трябва да се подходи много отговорно и прагматично.

Тя обясни още, че представители на Националната електрическа компания ще посетят Руската федерация, за да се запознаят с произведеното оборудване за АЕЦ "Белене".

"Съответно нашите руски партньори от Атомстройекспорт, желаят да посетят България, във връзка с оборудване, което се намира на площадката на АЕЦ-Белене", уточни министрът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аман от тиквуняци!
9
0
 
9
 
! Отговори
Плащач напусто преди 7 години
За водата има план Водна стратегия на България - план за повишаването на цената й непрестанно, като следващото повишение, което ни очаква е 5 лв и 20 ст. за кубик.Честито.Айде друм Петкова, да осчетоводяваш фактури, но и за това не ставаш. Не ни трябват такива като теб да не казвам каква си, но един ден ще ти го каже скоро българския народ.
8
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ми то бенцина мина 2 лева, водата поскъпна, билети, лилетки и какво ли не още. И това е само началото.
7
1
 
14
 
! Отговори
630 000 000 Euro преди 7 години
630 милиона евра ни осъдиха за Белене. Кой ще ги плаща, *** некадърна слугиньо на мафията,а *** Петкова? Пак на моя гръб ги овиси да ги плащам, заедно със скъпия ток, парно и вода! Тиква джукеста. А ти и те с къщички в неутрална Швайцария, нали. ***!
6
0
 
13
 
! Отговори
Как ли не преди 7 години
Как ли пък не. Днес Русия и Китай подписаха грандиозно енергийно споразумение покрай много други. Госпожо със срамно име, оставка лъжкиньо слугиньо на енергийните откачалки грабители на българската енергетика. Вие всичките сте от отминало време, заедно с баба меркелана и цялата брюкселска камарила от некадърници.
5
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Във времена като тези на несигурност и кризи,да сложиш на власт такива шматароци си е чисто самоубийство!
4
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ГЕРБ ще изплащат съдебното дело със дупетатските си заплати.
3
6
 
3
 
! Отговори
ЛЕЛЯ КЛИНТЪН Е N: 1 преди 7 години
ВЕЧЕ ЩЕ СЛУШАМЕ :ЛЕЛЯ КЛИНТЪН :))))))МРКЕЛ ЩЕ Е НА ЗАДЕН ПЛАН :))))))))))))))))Трансатлантическо партньорство за търговия и инвестиции (ТПТИ) е планирано за 2016 г. споразумение за свободна търговия между ЕС и САЩ. Английската абревиатура за него е ТТIP от Transatlantic Trade and Investment PartnershiИ АНГЛИЯ ЩЕ Е ТАМ, И ЯПОНИЯ И ТУРЦИЯ И ЮЖНА КОРЕЯ :))))))
2
5
 
13
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 7 години
Ако имате малко акъл в главата и се отоплявате на електричество, след подобни слова от подобна министърка, по-добре се юркайте към Топливо докато не е свършил кюмюрът!!!!
1
17
 
3
 
! Отговори
Браво! преди 7 години
Браво!Добре, че в тези смутни времена ни управлява стабилно правителство!

Спонсорирани публикации