Предизвикателства пред предприемачите в България

Помага или пречи държавата?
Обновена: 1 сеп 2016 16:26 | 1 сеп 2016 15:30, Екип на Bloomberg
6
Предизвикателства пред предприемачите в България
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Голяма част от служителите в администрацията изобщо не знаят какво значи занаятчия. Много хора не познават закона, по който се регистрираме, и с какви привилегии се ползваме, включително такива от нашия бранш. Това заяви предприемачът Росица Ангелова - Фърфолета, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria

Според нея държавата трябва да въведе по-облекчени процедури за регистрация на занаятчиите.

"На много от хората това им е хоби и дори да се регистрират, те трябва да плащат големи такси за своето хоби", обясни Ангелова. 

По думите й най-добрият начин изкуството да достигне до масовата публика и до онези, които не се интересуват толкова от него, са събития като базари и панаири. Друг начин са електронните медии.

По думите на Ангелова пазарът на handmade продукти се развива много динамично и има голямо търсене. Българите обичат красивото, но се стремят най-често към практичното, каза още тя. 

Широката палитра от ръчно изработени продукти може да разгледате в онлайн магазина тук.

Вижте целия разговор във видеото на Bloomberg TV Bulgaria


6
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
предизвикателството е едно - адекватното заплащане .
3
1
 
8
 
! Отговори
Moy преди 5 години
На кого пречи Фърфолета умно и приятно момиче е злобари.Тя да не краде.Тя създава изкуство ръчно с ръцете си.Това е прекрасно де да имаше повече кат.Държавата е геноцидна мащеха за родни таланти не насърчава предприемачи
2
6
 
1
 
! Отговори
Men преди 5 години
Голям предприемач - фърфолетка с парцалените кукли.
1
2
 
9
 
! Отговори
Бай Иван преди 5 години
Те (администрацията) не знаят че с нашите данъци им се плаща голяма част от заплатите. Не знаят че са там за да работят в помощ и услуга на хората, а все едно ние (данъкоплатците) трябва да сме им длъжни всеки път когато опираме до техните услуги.